fbpx
Marynowany kurczak w sosie szpinakowym
Img

Dorsz w sosie szpinakowym (klik) okazał się hitem, więc jestem przekonana, że i ten przepis przypadnie Wam do gustu.

Filet kurczaka marynowany przez kilka godzin w sosie sojowym kruszeje i staje się bardzo delikatny. Dodatkowo przechodzi aromatem lekko słonego sosu sojowego.
Aby zamknąć pory, podsmażamy go delikatnie na oliwie z wcześniej przesmażonym czosnkiem, co nadaje fantastycznego aromatu.
Na koniec dusimy go w sosie szpinakowym, również z aromatem czosnku i sosu sojowego.
Przypuszczam, że sosu sojowego jeszcze nie jedliście w takim wydaniu, ale jestem przekonana, że smak Was bardzo pozytywnie zaskoczy.

Kaloryczność:
Porcja kurczaka dla jednej osoby tj. 200 gramów to ok. 230 kcal 
4 łyżki sosu to ok. 76 kcal   
Składniki do kurczaka na 4 osób : 
  • 800 gramów fileta z kurczaka
  • sos sojowy
  • sól, świeży koperek
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
Przygotowanie:
  1.  Kurczaka skrapiamy sosem sojowym i posypujemy delikatnie świeżym koperkiem. Zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek (w całości) i smażymy go 1-2 minuty na małym ogniu. Po tym czasie wyjmujemy czosnek i delikatnie obsmażamy kurczaka (do zamknięcia mięsa).
    Odkładamy na bok.
 
Składniki na sos dla 4 osób (cały sos ma ok. 300 kcal) :
Jedna łyżka sosu to ok. 19 kcal   
  • łyżka klarowanego masła
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • płaska łyżeczka miodu
  • opakowanie młodego szpinaku baby
  • sól
Przygotowanie:
  1. Na rozgrzane klarowane masło wrzucamy szpinak i delikatnie solimy. Dusimy pod przykryciem 1-2 minuty od czasu do czasu mieszając.  Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i gotujemy 1-2 minuty, lekko odparowując wodę.
  2. Śmietanę mieszamy z jogurtem, dodajemy łyżkę szpinaku z patelni ,aby zahartować i mieszamy. Następnie kolejną łyżkę i jeszcze jedną, po czym wlewamy na patelnię.
  3. Do sosu dodajemy sos sojowy i miód.
Do przygotowanego sosu wkładamy fileta z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
Można dodać więcej koperku.
  
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Wegetariański/wegański krem z cukinii i młodego selera z mleczkiem kokosowym
Wegetariański/wegański krem z cukinii i młodego selera z mleczkiem kokosowym

Troszeczkę nam się ochłodziło, więc ciepła zupka sprawdzi się idealnie. I na obiad i na kolację. Mający możliwość odgrzania, mogą ją Czytaj dalej

Świąteczny pstrąg z gruszką, suszoną śliwką, goździkami, mielonymi migdałami, cynamonem, imbirem i miodem
Świąteczny pstrąg z gruszką, suszoną śliwką, goździkami, mielonymi migdałami, cynamonem, imbirem i miodem

Zgodnie z tradycją w Wigilię należy zjeść karpia. Jeśli do tego schowamy łuskę do portfela, będzie nam się szczęściło cały Czytaj dalej

Soczysty filet z kurczaka z bakłażanem i serem blue
Soczysty filet z kurczaka z bakłażanem i serem blue

A może tak coś na obiad lub uroczystą proszoną kolację ? Takiego dania nie powstydzicie się na pewno. Soczysty filet Czytaj dalej

Orientalne tagliatelle z pieczonym bakłażanem, suszonymi pomidorami i zieloną pastą curry
Orientalne tagliatelle z pieczonym bakłażanem, suszonymi pomidorami i zieloną pastą curry

Sekretem tego dania są przyprawy. To one nadają mu charakteru i podbijają smak pozostałych składników. Ostatnimi czasy jestem w indyjskim Czytaj dalej

72 komentarze

AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 16:52
Musi być pyszne! Jestem w trakcie fazy na szpinak :D Ostatnio mój ulubiony przepis to razowy makaron spaghetti z sosem z cebulki, szpinaku, czosnku, pomidorów z puszki (następny razem muszę też dodać szuszonych, myślę, że będę świetnie pasować) i z kurczakiem albo łososiem. Na koniec jeszcze wrzucam tam trochę fety. Pychota!

Pozdrawiam, J.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 16:56
Mniammmmmmm :) a szpinak dajemy mrożony czy świeży?
Dodano:  29 maj 2014 - 16:59
ja użyłam świeżego, ale mrożony liściasty też mógłby być
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  29 maj 2014 - 17:29
świetne danie bardzo lubię takie połączenie kurczaka i szpinaku:)
Odpowiedz
villemoDodano:  29 maj 2014 - 17:33
Witaj Gosiu! Ostatnio troszkę zamieszania w życiu i już troszkę popłynęłam, ale już się prostuję i wracam na właściwe tory - czyli na Twoje. Ale ja nie o tym. Gosieńko mam problem i liczę na Twoją poradę. Mój mąż jest bardzo otyły, waży ponad 110 kg na swoje 179 cm wzrostu, wcale się nie dziwię, jego sposób odżywiania się jest koszmarny. O czym już dostaliśmy odzew od jego organizmu - atak podagry. Musimy coś z tym zrobić, zaczynamy od Twojego żywienia i tutaj moje pytanie, zdaję sobie sprawę, że on musi mieć więcej kcal niż ja zatem, czy wystarczy, że zwiększę ilości z Twoich przepisów np. jak ja dwie kromki, to on trzy, jak ja jedna garść sałaty to on dwie itd., czy muszę zupełnie inaczej do tego podejść? Pozdrawiam i dziękuję :)
Dodano:  29 maj 2014 - 17:40
tak, mąż powinien jeść przez pierwszy miesiąc 2200 kcal , później przez kolejne miesiące 2000 , niżej niech nie schodzi,
zwiększcie kaloryczność:
śniadania o 200 kcal
obiadu o 200 kcal
przekąsek o 100 kcal a kolacji o 50 kcal
villemoDodano:  29 maj 2014 - 17:41
Super, dziękuję za pomoc! :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 17:35
Małgosiu, a dlaczego masło klarowane jest lepsze od takiego zwykłęgo masła ekstra w kostce? w każdym Twoim przepisie jest masło klarowane, jakie są jego zalety? :)
Dodano:  29 maj 2014 - 17:36
na klarowanym możesz smażyć bo się nie opali (jest pozbawione białka i wody)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 17:46
Małgosiu mm ehh będzie w sobotę na obiadek ja to troszkę zmodyfikuje bo nie mogę śmietany a dam zamiast to ayran może z tortillą podam dziękuję za pomysł kochana jesteś
Odpowiedz
KingaDodano:  29 maj 2014 - 18:03
Widzę, że podajesz mięso z ziemniakami. Co myślisz o diecie rozdzielnej? Sporo ostatnio czytałam, że nie powinno łączyć się białka z węglowodanami, a ziemniaki szczególnie nie nadają się na łączenie ich z jakimkolwiek mięsem (zawierają bardzo dużo skrobi). Tak samo nabiał + owoce, to podobno nie najlepsze połączenie. Co Ty o tym sądzisz?
Dodano:  29 maj 2014 - 18:34
Nie byłabym w stanie wytrzymać całe życie na diecie rozdzielnej i przypuszczam że większość osób także.
Ja jadam mięso z ziemniakami i nabiał z owocami i nie odczuwam negatywnych skutków tych połączeń jeśli chodzi o metabolizm i trawieni.
Owszem są osoby, które mogą odczuwać negatywnie i dla takich osób jesienią pojawią się jadłospisy spersonalizowane, tworzone indywidualnie pod konkretne schorzenia (jesienią będę już miała uprawnienia do tworzenia takich jadłospisów).
PaulinaDodano:  7 czerwiec 2014 - 21:22
super czekam z niecierpliwością ! bo mi na 99% nie służy takie połączenie :( a też kocham owoce z jogurtem, maślanką itd...daje rade ale nie zawsze
Odpowiedz
KasiaDodano:  29 maj 2014 - 18:42
A ten sos szpinakowy bedzie dobry z daniami wegetarianskimi? Nawet ze zwyklym makaronem? :)
Dodano:  29 maj 2014 - 19:42
tak, ja robiłam ten sos z makaronem tagliatelle bez mięsa
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 20:09
Jakiego sosu sojowego używasz? Chodzi mi o firmę najlepiej:)
Dodano:  29 maj 2014 - 20:30
kikkomann jest najlepszy
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 20:49
ja mam Amoy - jest tańszy, słyszałaś może o tej firmie, jest ok??
Dodano:  29 maj 2014 - 21:16
nie znam tej firmy
Odpowiedz
Ania MiiDodano:  29 maj 2014 - 20:13
Wygląda smakowicie. Lubię takie dania. Proste, a pyszne!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 20:26
Malgosiu a ile ziemniaczkow do tego dania, aby bylo rozsadnie? :)
Dodano:  29 maj 2014 - 20:29
4 średnie młode
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 20:28
Kupilam sos sojowy indonezyjski okazał się okropny i słodki, bardzo się zrazilam czy mogłabyś podać firmę i nazwę jakiego używasz? :c
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 22:22
ja też używam kikkomann, to bardzo dobry sos sojowy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 22:42
Kikkoman - Gosia pisała wcześniej
Odpowiedz
AniaDodano:  29 maj 2014 - 23:30
Gosiu świetny przepis. Moja 14-miesięczna córcia je z nami Twoje dania. Czy dla malucha lepiej pominąć sos sojowy?
Dodano:  30 maj 2014 - 7:13
raz na jakiś czas w takiej małej ilości nie zaszkodzi ;)
Odpowiedz
svarowska AKDodano:  30 maj 2014 - 12:00
mmm... jakie pysznosci, kradne przepis ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 maj 2014 - 15:41
Właśnie zjadłam tego kurczaka, jest PYCHA! Czuje że będzie moim częstym gościem :P
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 maj 2014 - 17:18
A jakąś sałatkę można zjeść do tego dania ziemniaki tylko z czym można podać ??
Dodano:  30 maj 2014 - 20:48
ja podałam ostatnio z sałatką z samej rzodkiewki z łyżką jogurtu greckiego, możesz z brokułami, fasolką szparagową,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 maj 2014 - 11:31
Małgosiu zamiast śmietany 16% kupiłam 18% co teraz mam dziś na obiedzie gości Twoje danie jest głównym a nawet nie mam jak di sklepu podjechać bo mi mąż samochód
zabrał
Dodano:  31 maj 2014 - 12:59
spoko, jak raz dodasz 18% to nic się nie stanie ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 maj 2014 - 18:17
jestem po obiedzie! to danie jest przepyszne i ten sosik wspaniały! dodałam sosu sojowego ciemnego (bo taki miałam), i sos wyszedł b.ciemny czy lepiej dodać sosu sojowego jasnego?czy czosnek, który smażysz w łupince wyrzucasz, czy można do czegoś dodać?
Dodano:  31 maj 2014 - 22:05
ja też używam ciemnego, a czosnek smażę bez łupiny i później wyrzucam
AnonimowyDodano:  27 luty 2016 - 23:11
To dziwne... mi też sos wyszedł bardzo ciemny i nie wyglądał zbyt apetycznie, a dla moich dzieci to ważne. Twój sos jest jaśniutki, z czego może wynikać różnica, skoro również użyłaś ciemnego sosu sojowego?
Odpowiedz
SylwinkaDodano:  31 maj 2014 - 19:10
Polecam to danie GORĄCO! :)
Jest przepyszne.
Podałam je z brązowym ryżem (taką miałam ochotę na ryż, że ziemniak przegrał) ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 czerwiec 2014 - 16:10
Matko jakie do dobre pycha !!!!!!!!
Odpowiedz
MMDodano:  2 czerwiec 2014 - 7:26
Zrobiłam. Pyszne!
Odpowiedz
MonikaDodano:  2 czerwiec 2014 - 11:25
Robiłam wyszło wszystko pyszne, zjedliśmy ze smakiem :) Dziękuje Ci za ten przepis :)
Odpowiedz
Paulina BieleniaDodano:  2 czerwiec 2014 - 11:42
a mi sos się rozwarstwił w czasie duszenia z kurczaczkiem i wyszła woda :( moze po prostu dusiłam na za dużym ogniu? wszystko robiłam wg przepisu...
AnonimowyDodano:  31 październik 2014 - 17:19
podczas duszenia u mnie też sos zrobił się bardzo wodnisty. potrzymałam na ogniu troszkę dłużej bez przykrywki i trochę się zredukował
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 czerwiec 2014 - 18:46
Dziękuję za inspirację, zrobiłam dzisiaj w trochę zmodyfikowanej wersji - dodałam pokrojone pomidory, dużo czosnku, dymki, do tego żółta pasta curry i makaron. Zaskakująco dobre włosko - azjatyckie połączenie :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 czerwiec 2014 - 8:59
Małgosiu jakiej konkretnie śmietany użyłaś?
Dodano:  10 czerwiec 2014 - 10:09
Piątnica
AnonimowyDodano:  11 czerwiec 2014 - 12:14
Nie wiem jak 12% ale 18% piątnicy ma okropny skład, same zagęstniki. Polecam śmietanę robioną dla tesco ma w sobie tylko śmietankę i kultury bakterii. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Karolina StańczakDodano:  14 czerwiec 2014 - 16:55
witam, czy sałata z jogurtem będzie do tego ok? planuję jutro zrobić na obiad, fasolka jeszcze w ogródku nie urosła, za to mam mnóstwo sałaty ;)
Dodano:  14 czerwiec 2014 - 19:53
Jak najbardziej ! Dorzuc jeszcze do tego jakieś warzywo np. rzodkiewke i pomidora.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 lipiec 2014 - 14:07
Gosiu czy mozna pominać lub moze czym zastapic sos sojowy?
Ania
Dodano:  3 lipiec 2014 - 14:34
w tym przepisie jest kluczowy :(
AnonimowyDodano:  3 lipiec 2014 - 14:50
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Ania
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 lipiec 2014 - 8:32
kurczak marynowany w sosie sojowym rewelacja ale całe danie okazało się nie moim smakiem :(
Małgosiu opublikuj lunch box z kaszy gryczanej z suiszymi pomidorami i mozzarelą, które wrzuciłaś na fb. jestwyśmienite i przy tym mega szybkie. dzisiaj rano robiłam aby mieć dso pracy :)
Odpowiedz
shellterDodano:  12 sierpień 2014 - 23:12
PYCHA!!!!!!;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 wrzesień 2014 - 22:12
Czy do tego kurczaka mogę zjeść kaszę? Jeśli tak to jaka jest najlepsza i jaka ilość na jedną osobę? Z góry dziękuję
Dodano:  19 wrzesień 2014 - 6:47
oczywiście,
polecam z jęczmienną np. pół szklanki
AnonimowyDodano:  19 wrzesień 2014 - 9:41
Dziękuję! Dzięki Twojemu blogowi nauczyłam się zdrowo odżywiać. Widać, że to co robisz sprawia Ci przyjemność :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 październik 2014 - 19:40
czym mozna zastapic ziemniaki?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 listopad 2014 - 14:04
wersja do druku powinna byc przygotowana bez zdjęć!
Dodano:  11 listopad 2014 - 18:48
Po kilknięciu w PRINT możesz wyrzucić zdjęcia których nie chcesz drukować.
Obsługa tej funkcji jest bardzo prosta.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  23 styczeń 2015 - 19:46
Małgosiu,a zostawić w folii na kilka godzin czyli ile mniej wiecej?czy jak zamarynuje wieczorem,a następnego dnia zrobię po 14-ej to bedzie ok?czy za długo ?
Dodano:  23 styczeń 2015 - 20:11
będzie super, im dłużej tym lepiej
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 styczeń 2015 - 13:35
Małgosiu w przepisie na kurczaka dla 4 osob oprócz koperku jest tez sól,tylko nie napisałas kiedy ta sól użyć !!!do zawinięcia w folie trzdba było użyć razem z sosem i koperkiem czy potem do smażenia ? Bo nie dodałam i teraz nie wiem czy jak bede smażyć to poprostu posypać ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 styczeń 2015 - 13:38
A szpinak świeży opakowanie takie 250 gram bedzie ok?bo sa rożnie pakowane:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2015 - 8:55
właśnie zrobiłam, pysznie i szybko.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 sierpień 2015 - 16:54
czy można zamienić szpinak na jarmuż
Dodano:  24 sierpień 2015 - 17:50
tak
Odpowiedz
Mikola ZDodano:  31 sierpień 2015 - 15:55
Fantastyczne danie, właśnie kończy się dusić mięsko. Podam z razowym tagiatelle. Użyłam mrożonego szpinaku.
Odpowiedz
AnnaDodano:  11 luty 2016 - 19:23
Ile sosu sojowego na łyżeczki do zmarnowane kurczaka?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2016 - 17:49
Małgosiu przepyszne danie! Od ponad 2 lat jestem na Twoim blogu niemal codziennie, jesteś moją inspiracją :)
Dziękuję Ci bardzo za to co robisz.Karolina
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 czerwiec 2016 - 14:08
pierwszy raz zrobiłam - rewelacja, powtorzę przy następnej okazji. Dzięki!!!!!
Odpowiedz
Monika GotszalkDodano:  27 sierpień 2016 - 13:20
Można szpinak zastąpić innym warzywem? Smakuje mi on tylko na surowo w sałatkach lub koktajlach.
Dodano:  27 sierpień 2016 - 14:30
Tak. Zastąp go bazylią. W tej wersji jest też smaczny.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds