fbpx
Roladki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym
Img

Dziś chcę Wam zaproponować danie, które z powodzeniem możecie podać na świąteczny obiad lub inną uroczystą okazję. Roladki faszerowane szpinakiem i suszonym pomidorem w kremowym sosie śmietanowym.
Schab większości z nas kojarzy się z kotletem schabowym w panierce. Tłustym i ciężkostarawnym.
Dziś chcę odczarować schab i udowodnić, że ze schabu może powstać ciekawe danie.

Standardowej wielkości kotlet schabowy w panierce (130 gram) to ok. 420 kcal.
Jedna roladka, którą chcę Wam dziś zaproponować to ok. 135 kcal .
Obiadowa porcja składająca się z dwóch roladek to ok. 270 kcal .
Na dole strony podałam również wagę.

Jeśli lubicie szpinak i suszone pomidory koniecznie musicie wypróbować to danie.
Jakie macie sposoby na schab, aby nie był on kotletem w panierce ?

Składniki dla 4 osób:
  • pół kilograma schabu wieprzowego (wychodzi 8 roladek)
  • pół litra bulionu/ rosołu  (intensywny w smaku)
  • paczka świeżego szpinaku
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżka klarowanego masła
  • 16 plasterków suszonego pomidora w oleju (ja używam Smak, smakują najlepiej )
  • sól, pieprz ziołowy
  • oliwa z suszonych pomidorów do smażenia
  • czubata łyżka mąki
  • pół szklanki mleka
  • 3 łyżki śmietany 18%Roladki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym
Przygotowanie:
  1. Schab kroimy na kotlety i cieniutko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy czosnek i szpinak.Solimy. Dusimy często mieszając. Szpinak ma być al dente. Nie wolno go rozgotować.
  3. Na każdym kawałku schabu kładziemy szpinak i po 2 suszone pomidory.Zawijamy w roladkę.
  4. Roladki dobrze jest spiąć wykałaczkami, aby nie rozwaliły nam się podczas smażenia.
  5. Na rozgrzanej oliwie (tej z suszonych pomidorów) obsmażamy roladki z każdej strony ok. 1-2 minuty i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  6. Zalewamy bulionem/rosołem, przykrywamy od góry pokrywą od naczynia i ustawiamy na gazie. Dusimy na małym ogniu ok. 30 minut.
  7. Wyjmujemy roladki z bulionu. Bulion podgrzewamy. W mleku rozrabiamy mąkę. Dodajemy do gotującego się bulionu cały czas mieszając trzepaczką. Nie może być grudek.
  8. Śmietanę hartujemy łyżką gorącego sosu. Dodajemy do reszty sosu. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. Roladki przekładamy do sos. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.

Kaloryczność:
Jedna roladka o wadze ok. 75 gramów ma ok. 135 kcal
Łyżka sosu ma ok. 25 kcal 

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
„Musaka” z marynowanym kurczakiem, kaszą i warzywami

"Musaka" bardzo nietypowa bo bez ziemniaków, a z kaszą. Tak naprawdę powinnam nazwać to danie zapiekanką, ale nazwa musaka lepiej Czytaj dalej

Seromak czyli coś dla miłośników sernika i makowca w jednym!

Tak jak obiecałam, tak jest. Bajecznie dobry seromak, czyli połączenie sernika i makowca, ale bez ciasta drożdżowego i bez jakiegokolwiek Czytaj dalej

Prosta pasta napoletana z ricottą – 14 gramów białka na porcję

Wegetariańska pasta napoletana z ricottą. Szybka i prosta w przygotowaniu. Na obiad, kolację lub lunch do zabrania do pracy. Pyszna, Czytaj dalej

Słodko pikantny krem z dyni i karmelizowanego jabłka
Słodko pikantny krem z dyni i karmelizowanego jabłka

Może nie być słońca. Mogą być chmury, może być siwo, buro i deszczowo. Jak widzę tę zupę, to oczy od Czytaj dalej

51 komentarzy

NatalieDodano:  27 listopad 2013 - 18:15
Ale pyszności :)
Odpowiedz
kulinarna148Dodano:  27 listopad 2013 - 18:29
Wyglądają niezwykle apetycznie.
Zapraszam serdecznie do mnie :)
Odpowiedz
MalwinkaDodano:  27 listopad 2013 - 21:10
Rewelacyjnie wyglądają w przekroju :)
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  27 listopad 2013 - 21:19
wygląda pysznie:)
Odpowiedz
krzywa kromeczkaDodano:  28 listopad 2013 - 8:57
Bardzo ładne te Twoje roladki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 listopad 2013 - 11:48
Wyglada smakowicie. Ja zawsze schab gotuje i pokrojone porcje robie w lekkim bialym sosie.
Delikatne, dietetyczne.....
Dodano:  28 listopad 2013 - 13:19
Uwielbiam białe sosy. Ostatnio jadłam w jednej z Warszawskich restauracji biały sos z kolorowym pieprzem. Pycha.
AnonimowyDodano:  29 listopad 2013 - 14:44
Przypomnialam sobie, ze tak faszerowane roladki jadlam w filecie z piersi kurczaka.
(nacieta kieszen do srodka) oraz troche na slodko filet z piersi wypelniony w srodku suszonymi morelami i sliwkami. Troche inne w smaku, ale tez dobre od czasu do czasu
Odpowiedz
ZdzisławaDodano:  28 listopad 2013 - 13:03
Wygląda przepysznie:)
Odpowiedz
claudineDodano:  28 listopad 2013 - 14:51
Bardzo apetycznie wyglądają :)
Odpowiedz
PotravelDodano:  2 grudzień 2013 - 23:00
Mogę sobie wyobrazić jakie było pyszne! jeszcze w takim sosie nie robiłam:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 grudzień 2013 - 18:50
Małgosiu, z przyjemnością czytam Twojego bloga a ostatnio zrobiłam na obiad właśnie te roladki. Przepyszne były :-). Pozdrawiam ania
Dodano:  3 grudzień 2013 - 19:44
Bardzo mi miło :) Cieszę się że smakowały.
Pozdrawiam !
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 styczeń 2014 - 19:52
Pychota :)
Odpowiedz
krystyna jensenDodano:  22 luty 2014 - 13:14
wyglada super :-)))
Odpowiedz
krystyna jensenDodano:  22 luty 2014 - 13:16
Musze to zrobic wyglada super i zdrowo dzieki jestes fantastyczna wlasnie dowiedzialam sie o twojej stronie i jestem przeszczesliwa.Zaczynam od poniedzialku Twoje potrawy pozdrawiam i dzieki ogromne
Odpowiedz
Iwona SzczepańskaDodano:  24 luty 2014 - 15:57
Dzis zrobiłam na obiad....pyszne!!!! Nie zdawałam sobie sprawy ze potrafie zrobic tak smaczny sosik ;) naprawde Super!!!
Odpowiedz
aredhaelaDodano:  27 luty 2014 - 17:39
A przepis na te piękne kluseczki można gdzieś dostać?:P
Właśnie robię roladki- pachną rewelacyjnie.
Zaraz się okaże jak będą smakować- jestem pewna, że nieziemsko!
Jedyne co zmieniłam, to włożyłam po kawałeczku mozzarelli do każdej roladki.
Pozdrawiam
Dorota
Dodano:  27 luty 2014 - 17:41
kluseczek jeszcze nie ma ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 marzec 2014 - 19:40
Witaj Małgosiu! Czy roladki można zrobić z dowolnym farszem, np. z pieczarkami, bo akurat posiadam w domu. A szpinak mrożony taki w "kulkach" mógłby być? Dzięki.
Dodano:  10 marzec 2014 - 22:16
tak, mogą być z pieczarkami,
w temacie szpinaku w "kulkach", tak, ale musisz go odparować na patelni aby nie miał wody
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 marzec 2014 - 22:29
zakochałam się w tych roladkach! mój Facet też:) robiliśmy je już dwa razy, raz z mrożonym szpinakiem, raz ze świeżym - genialne w obu wersjach:) a pomidory suszone kupuje na wagę w Auchan, są bez oliwy, a nie ujmuje im to smaku, namaczam je jedynie we wrzątku przed zawinięciem w roladkę;) od niedawna stałam się Pani wierną czytelniczką, próbuję cały czas nowych przepisów. Robiłam już faszerowaną cukinię, smażony ryż, naleśniki żytnie... wszystko wyszło przepyszne i na pewno na tym nie poprzestanę:) jutro robię koktajl z awokado, a pojutrze piekę chleb:) pozdrawiam serdecznie i dziękuję za ten wspaniały Blog i regularne posty! Ola
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 marzec 2014 - 9:42
A może przepis na roladki z piersi kurczaka? ;)
Dodano:  13 marzec 2014 - 14:19
są na blogu
AnonimowyDodano:  7 kwiecień 2014 - 16:10
Czym można zastąpić suszone pomidory? Córka za nimi nie przepada :( są bardzo wyczuwalne w smaku?
Gdzie kupujesz te z firmy Smak? Wszędzie szukałam i nie mogę dostać
Dodano:  7 kwiecień 2014 - 16:30
ja je kupuję w top market, w tym przepisie możesz je zastąpić np.papryką
AnonimowyDodano:  8 kwiecień 2014 - 22:51
A papryka świeża czy konserwowa?
Dodano:  8 kwiecień 2014 - 23:06
świeża, ale dziewczyny mi pisały że robiły z konserwową i wyszło fajnie
Odpowiedz
Joanna ZarębskaDodano:  7 kwiecień 2014 - 21:48
Robiłam wczoraj na niedzielny obiad Twoje roladki, dla mnie bomba. Mięsko delikatne, mięciutkie a sos poezja. Nigdy nie robiłam sosów na bazie mleka, a tu miłe zaskoczenie, bo bardzo dobre. Szczerze można to danie polecić, warto :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 kwiecień 2014 - 13:09
Właśnie robie, zapach super :)
Odpowiedz
Joanna ZarębskaDodano:  25 kwiecień 2014 - 11:46
Małgosiu a czy można używać do zabielania gotowej śmietany łaciatej 18% do zup i sosów? Jej nie trzeba hartować z sosem, ale nie wiem czy się nadaje.
Dodano:  25 kwiecień 2014 - 12:55
można,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 kwiecień 2014 - 20:40
A gdzie można takie suszone pomidory przykładowo kupić? i czy może być mrożony szpinak.?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 czerwiec 2014 - 18:33
Małgosiu,
jeżeli chce przygotować takie roladki ale z piersi z kurczaka to ile czasu mają się dusić przed zrobieniem sosu?również 30 min?
Dodano:  29 czerwiec 2014 - 18:36
15-20 minut wystarczy
AnonimowyDodano:  29 czerwiec 2014 - 18:56
dziękuję
Odpowiedz
KingaDodano:  17 lipiec 2014 - 20:50
Zrobiłam dziś na obiad roladki. Były po prostu pyszne! Nigdy nie przygotowuję i nie jem żadnych sosów, ale ten to inna bajka. Polecam przepis niezdecydowanym :) Ja zrobiłam 4 większe roladki, zamiast 8 małych, dzięki temu łatwiej było mi skutecznie zamknąć je z farszem.

Mam jeszcze jedno pytanie, może będziesz umiała mi odpowiedzieć.
Robiłam ostatnio risotto i zastanawiałam się jak wliczać kaloryczność wina i rosołu, którymi podlewałam ryż. Nie tylko taki przypadek mnie zastanawia. To samo dotyczy gotowania np. kaszy jaglanej na mleku kokosowym. Czy należy liczyć kaloryczność całej objętości płynu? Czy całość będzie wchłonięta przez produkt sypki, czy część wyparuje..? Liczę na Twoją pomoc w tym względzie :)
Dodano:  17 lipiec 2014 - 22:24
liczysz kaloryczność całego płynu bo to co wparuje to woda a tłuszcz (jeśli bulion jest z kurczaka) zostaje
KingaDodano:  19 lipiec 2014 - 10:40
Dzięki :) Jeszcze pytanie mam jeśli pozwolisz.
Jak smażenie wpływa na kaloryczność, mocno ją podwyższa? Ile mniej więcej dolicza się kalorii? Zastanawiałam się też czy bez podsmażania roladek (od razu surowe włożyć do rosołu i gotować) udałoby się?
Dodano:  19 lipiec 2014 - 10:44
podsmaż bo wtedy "zamykasz" mięso i nie oddaje soku,
ja podsmażając doliczam 30% kaloryczności użytego tłuszczu, bo przy podsmażaniu mniej więcej tyle się wchłonie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 lipiec 2014 - 21:37
Witaj Gosiu,planuję przygotować je w piekarniku, tak samo w bulionie pod przykryciem. Czy tez wystarczy 30 minut? będą mieszane z drobiowymi, z kurczaka więc czy te wyjąc wczesniej, a wieprzowe piec dalej?
Dodano:  19 lipiec 2014 - 7:49
tak, drobiowe 15 minut od momentu aż bulion zacznie Ci w piekarniku bulgotać, wieprzowe 30 minut,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 grudzień 2014 - 17:47
a śmietana 18 % ma być zagęszczana:)?
Dodano:  5 grudzień 2014 - 18:50
ja używam Piątnicy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 marzec 2015 - 21:50
Gosiu, czym można zastąpić szpinak w roladki. Mąż ma kamicę nerkową i unikam między innymi szpinaku w potrawach, które przygotowuję.
Dodano:  6 marzec 2015 - 9:49
suszone pomidory, bazylia lub pieczarki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 maj 2015 - 14:02
Wygląda apetycznie. Właśnie mamy polski i ślinka nam cieknie ,7 lekcja,czas na obiad. Całe szczęście,że nie torturujemy Mickiewicza tylko czytamy blogi.Mamy zadane wyszukać dobry przepis na obiad,ale ta propozycja też nam się podoba. POZDRAWIAMY III C
Odpowiedz
Karolina DziedzicDodano:  28 czerwiec 2015 - 16:23
Zrobiłam dziś. Do środka dałam pomidorka cherry z mojego ogrodka,bazylię, kalafiora ,oregano. Niebo w gębie! Pyszności. Dziękuję ☺
Odpowiedz
WiolaDodano:  19 grudzień 2015 - 13:23
a jak dlugo smazyc ten szpinak?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 wrzesień 2016 - 21:46
Mój absolutny nr 1 z tego blogu!!!! Przepyszny a sos obłędny! !!
Odpowiedz
EmiliaDodano:  1 styczeń 2017 - 14:40
Dzisiaj zrobiłam na noworoczny obiad:-) Do sosu dodałam trochę marynowanego pieprzu. Pycha:-)
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds