fbpx
Sos z pieczonej papryki do wszechstronnego zastosowania
Img

Kto raz upiekł paprykę, wie że dzięki temu nabiera słodyczy. Sos z pieczonej papryki z dodatkiem pomidorów, czosnku, przypraw i dużej ilości świeżej bazylii, jest tak aromatyczny i pyszny, że jak zrobisz go raz, będziesz go już robić zawsze. W różnych konfiguracjach, bo zastosowanie jest wszechstronne.
Lubię robić ten sos, bo w domu pachnie wtedy jak we włoskiej tawernie.

W ubiegłą sobotę połączyłam go z makaronem penne i podałam na obiad pastę w wersji wegetariańskiej. Całość posypałam tylko mozzarellą. Mięso wydało mi się zbędne, a i czasu nie miałam w tym dniu za wiele.
Dzieci jadły, aż im się uszy trzęsły.

Sos możecie połączyć z dowolnym mięsem. Dodając podsmażone mięso mielone macie sos do spaghetti, lub dowolnego makaronu. W sosie możecie udusić także fileta z kurczaka. Podsmażacie go tak jak w tym przepisie (klik) tylko należy go inaczej przyprawić. Kurczaka natrzyjcie solą i słodką papryką i duście w sosie 10-15 minut.
Jeśli zamiast 500 ml przecieru pomidorowego dodacie 150 ml uzyskacie dip do maczania warzyw, sos do pizzy, lub sos do smarowania tortilli.
W lodówce może stać 2-3 dni.

Kaloryczność:
Cały sos ok. 700 ml ma ok. 400 kcal 
Składniki na sos: 
  • 3 dorodne czerwone papryki
  • 1 średnia cebula
  • 500 ml przecieru pomidorowego (w kartonie)
  • pół krzaczka świeżej bazylii (same liście)
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka słodkiej papryki (w przyprawie)
  • sól
  • łyżka oliw
Przygotowanie: 
  1. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy w naczyniu żaroodpornym, skórką do góry. Zapiekamy pół godziny w temperaturze 160 st.
    Po wyjęciu z  piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę i kroimy w kawałki.
  2. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy paprykę, wyciśnięty ząbek czosnku, liście bazylii, słodką paprykę i sól. Całość podsmażamy 3-4 minuty i zalewamy przecierem pomidorowym. Dusimy pod przykryciem ok.15-20 minut.
  3. Całość lekko studzimy i blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Pieczone kotlety z kalafiora z hiszpańskim sosem Pisto. Wegetariański obiad, który zaskoczy i mięsożernych.
Pieczone kotlety z kalafiora z hiszpańskim sosem Pisto

Po kotlecikach z kaszy jaglanej z marchewką, curry i natką pietruszki (przejdź do przepisu), te kalafiorowe są jednymi z naszych Czytaj dalej

Konfitura z nektarynek ! Cynamonowo – waniliowo – pomarańczowa ! BAJECZNA !
Konfitura z nektarynek

Tak jak obiecałam podaję przepis na moją popisową konfiturę z nektarynek. Zaraz po powidłach śliwkowych które uwielbiam i robię według Czytaj dalej

Kuchnia Chińska – indyk w marynacie ze smażonymi warzywami
Kuchnia Chińska - indyk w marynacie ze smażonymi warzywami

Kuchnia Chińska czyli kuchnia wschodniej i południowo - wschodniej Azji,  charakteryzuje się bogactwem smaków, aromatów, dużą ilością warzyw i małą Czytaj dalej

Zdrowa, domowa „chałwa” migdałowa! Słodka rozpusta z mnóstwem wartości odżywczych.
domowa "chałwa" migdałowa

Połączenie zmielonych ziaren i miodu znane jest od lat, więc żadnego odkrycia dziś nie dokonam. Przypuszczam jednak, że większość z Czytaj dalej

74 komentarze

AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 8:52
Malgosiu, trafilas idealnie w moj gust :) Nareszcie przepis dla mnie. Jeszcze gdybys podala przepis na hamburgery to bylabym w 7 niebie. ;)
Pozdrawiam cieplo.
Dodano:  26 marzec 2014 - 9:03
a podam, podam ..... ;))
AnonimowyDodano:  24 lipiec 2015 - 15:54
czekamy :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 9:18
Myślę, że to zasmakuje nawet mojemu mięsożercy;) Twój blog daje mi tyle inspiracji! Przede wszystkim dlatego, że gotujesz smacznie, zdrowo i z produktów ogólnie dostępnych. Gratulacje Małgosiu:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 9:23
Robię ten sos już długo tylko dodaję więcej czosnku i paprykę ostrą a nie daję cebuli.Wychodzi wspaniały sos który dodaję do wszystkiego .A do potraw chińskich jest niezastąpiony :-) Wekuję w słoiczkach i długo służy. Wspaniały blog ,polecam go znajomym.Pozdrawiam
Run for balanceDodano:  26 marzec 2014 - 13:55
Cześć :) a mogłabyś podać sposób wekowania? Ja jestem totalnie zielona w tym temacie. Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Ania
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 22:14
Nakładam sosik do słoiczków (największe to takie po dżemie bo poręczniejsze) tak zostawiając 1cm wolnego miejsca od góry.Zakręcam i albo wkładam do zimnego piekarnika i ustawiam 100st i włączam na 25 min,albo wkładam do dużego garnka do którego na dno kładę ściereczkę i wlewam tyle wody aby najlepiej zakryła słoiki i zagotowuję .Jak woda zacznie się gotować to czekam 10min.Później wyciągam i odwracam słoiki do góry dnem aż wystygną.Tak wekuję wszystkie przetwory.Pozdrawiam
Run for balanceDodano:  27 marzec 2014 - 16:46
Bardzo Ci dziękuję :) Nie wygląda to tak źle, szczególnie wersja z piekarnikiem :) Pozdrawiam ciepło, Ania
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 9:27
Małgosiu oczarowałaś mnie swoim blogiem,jesteś moją GWIAZDĄ.Dzięki Tobie unikam słodyczy, a to moja największa zmora.Twoje przepisy są wspaniałe od dwóch tygodni wcielam je w życie z czego ja i moja rodzina jesteśmy bardzo zadowoleni. Dziękuję Ci że jesteś!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 9:41
Małgosiu oczarowałaś mnie Swoim blogiem jesteś moją GWIAZDĄ.Dzięki Tobie unikam słodyczy,a to moja największa zmora .Twoje przepisy są wspaniałe ,namiętnie wprowadzam je w życie z czego ja i moja rodzina jesteśmy bardzo zadowoleni.Dziękuje Ci że jesteś pozdrawiam serdecznie ASIA
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 10:04
Ja tak jak Ty Małgosiu jestem fanką zdrowego stylu życia - jak mówię co dzisiaj gotuję znajomym albo rodzinie, to twierdzą że takie żywienie wymaga czasu. A ja wolę spędzić go w kuchni niż przed telewizorem. Pracuję, zajmuję się domem i mam dwie małe córki, a potrafię wygospodarować czas tak jak i Ty na zdrowe gotowanie,a dodatkowo jeszcze na godzinę joggingu albo nordic walkingu. Odkąd zaczęłam zwracać uwagę na pożywienie, poprawiła mi się cera bardzo zauważalnie, do tej pory miałam z nią same problemy, Twój blog jest jak dla mnie najlepszy, a często sięgam do internetu po inspiracje. Dziś rano zastanawiałam się jak zrobić piersi z kurczaka w inny niż zawsze sposób i oto pojawił się Twój przepis na super sos. Wiele twoich przepisów już próbowałam i bardzo nam smakowały. Pozdrawiam
Odpowiedz
StrefaUlubionaDodano:  26 marzec 2014 - 10:25
Nic dodać, ani ując, po prostu pycha :) Pozdrawiam Iwona
Odpowiedz
Karmel-itka.Dodano:  26 marzec 2014 - 10:33
hm, przypomina mi nieco ajvar, przez tą paprykę. lubię takie sosy i wiem, że ten Twój smakuje świetnie :]
Odpowiedz
AniaDodano:  26 marzec 2014 - 11:08
Gosiu jesteś prawdziwą inspiracją :) jestem mamą rocznej Poli i już od jakiegoś czasu oswajam ją z nowymi domowymi przepisami z Twojej strony, zaczęłam od zielonej zupy- zajadała się, poprzez zupę z soczewicą ( nie zasmakowała jest za bardzo-musiałam zblendować) a teraz kolej na ten sosik, ponieważ Mała je wszystko w sosach uwielbia je :) a były tylko pulpety, pulpety, pulpety i gulasze hehe :) a teraz będzie można wykorzystać ten sos w różnych daniach - dzięki wielkie za przepisy dla małych i dużych :)

Ania
Odpowiedz
AniaDodano:  26 marzec 2014 - 11:11
Gosiu na wstępie bardzo dziękuję za Twoje przepisy i dla małych i dla dużych. Od jakiegoś czasu oswajam z Twoimi zdrowymi przepisami moją roczną Polę. Zaczęłyśmy od zielonej zupy - pokochała ją, potem zupa z soczewicą - jej nie zasmakowała, nam owszem, ale zblendowałam i jakoś zjadła :)a teraz ten sos do wypróbowania myślę że będzie super bo pasuje do różnych dań i mięs, a moja córka uwielbia wszystko co jest w sosie a dotychczas były tylko pulpety i pulpety i gulasze.

Pozdrawiam
Ania
Odpowiedz
ChocoMonsterDodano:  26 marzec 2014 - 12:31
mniam mniam :) chętnie bym spróbowała takiego sosu ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 12:48
Gosiu, poradź coś!
Czy odczuwasz coś takiego jak "wiosenne osłabienie". Od kilku dni tak mnie męczy, że coś strasznego, ciągle bym spała. Staram się odżywiać wg Twoich wskazówek. A mimo to nie mogę uporać się z totalnym brakiem sił i ogólnym otępieniem. Masz jakiś pomysł jak temu próbować zaradzić?

Iwona
Dodano:  26 marzec 2014 - 14:20
zdarza mi się,
pojedz więcej awokado, kiwi, pietruszki i soków owocowo - warzywnych
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 15:39
Dzięki :) Spróbuję, bo w pracy mi to strasznie przeszkadza...
Odpowiedz
Ania Z.Dodano:  26 marzec 2014 - 13:28
Super przepis! Zdarza się że kupię paprykę i nie zawsze ją wykorzystam, potem kombinuję co zrobić bo bardzo nie lubię marnować produktów i tu strzał w 10!!! Świetny pomysł na sos z papryki i również dobry pomysł z komentarza powyżej że można zawekować( ale to przy większej ilości ) bo tak max dwa dni i sosu nie będzie :D
Odpowiedz
Mika z FoodCookLoveDodano:  26 marzec 2014 - 14:19
Świetny przepis, uwielbiam pieczoną paprykę, a połączenie z czosnkiem i bazylią to prawdziwe niebo w gębie :)
Odpowiedz
svarowska AKDodano:  26 marzec 2014 - 14:20
uwielbiam paprykę <3
Odpowiedz
JenniferDodano:  26 marzec 2014 - 14:27
Świetny przepis! A paprykę pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem czy nie?
pozdrawiam :)
Dodano:  26 marzec 2014 - 14:31
bez przykrycia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 14:54
Robie podobny sos ale ja przypiekam papryke mocniej (uzywam broilera) i bardzo wazne jest aby papryke zaraz po upieczeniu zamknac w szczelnym naczyniu przed obraniem - nabierze fajnej slodkosci.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 16:09
Właśnie zrobiłam. Pycha!!!!!! Dziękuję za przepis.
Odpowiedz
Smaczne SprawyDodano:  26 marzec 2014 - 17:15
Koniecznie będę musiała wypróbować, niesamowicie zachęcająco wygląda!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 18:31
Zrobilam dzisiaj dla chlopakow.Rewalacyjny sosik.Wszystkim bardzo smakowalo.Dziekukemy za przepis.Pozdrawiamy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 15:26
mega sosiwo, zrobiłam z makaronem razowym i mięskiem mielonym z indyka :) Dziękuję za przepis!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 16:29
moje dzieciaki też wcinały i bardzo się cieszę, bo synek nie lubi papryki, a tu nawet się nie zorientował.a w domu pachniało bajecznie i od razu pomyślałam o wakacjach! moim -twoim ulubionym daniem jest cukinia faszerowana, robią ją ostatnio na okrągło to staje się uzależnieniem... i ciasto musli.... mmm z twoimi przepisami jedzenie fit to sama przyjemność!!! gratulację
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 17:35
a ja mam takei pytanie czy mozna zrobic te papryke w inny sposob nie mam piekarnika :( czy naczynie zaroodpone mozna ustawic na gazie ? a moze na patelni teflonowej mozna by bylo zrobic ? dziekuje Malgosiu
Dodano:  27 marzec 2014 - 18:47
smak wyjdzie inny
Marta pDodano:  27 marzec 2014 - 19:10
Lepiej naczynia żaroodpornego nie stawiaj na gazie ;) moja mama to przerobila i dobrze na tym nie wyszła ;) pękło jej i po naczyniu.
Dodano:  27 marzec 2014 - 20:12
ja stawiam naczynie żaroodporne na gazie, ale musi mieć temperaturę pokojową, jeśli np. trzymasz w nim potrawę w lodówce i postawisz naczynie na gaz to pęknie (przerobiłam to kiedyś)
Marta pDodano:  27 marzec 2014 - 20:17
No tak moja mama właśnie tak zrobiła, chciała coś szybko podgrzać. Mój sosik już się dusi, nie mogę się doczekać :)
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 20:20
ja nie robiłam papryki w piekarniku, tylko w mikorfali na funkcji grilla, po ok. 20 minutach papryka była mięciutka i sos pyszniutki, słodkawy z nuta paprykową :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 22:57
Pasowałby też do rybki? :)
Dodano:  28 marzec 2014 - 23:01
taaak !!! coś a 'la rybka po grecku ;) mmm pycha, dorsz na przykład ;)
AnonimowyDodano:  29 marzec 2014 - 0:51
hihi pyszotka :) ale chyba jak już się ma sos to rybkę trzeba usmażyć? czy da się ją w tym zrobionym sosie udusić?
Dodano:  29 marzec 2014 - 7:34
jeśli użyjesz fileta z dorsza (polecam) to nie trzeba podsmażać, wystarczy włożyć do sosu i dusić 10-15 minut. Dorsz wymaga krótkiej obróbki.
Jeśli inna ryba, podsmaż na oliwie lub klarowanym maśle, zalej sosem i duś również 10-15 minut.
Odpowiedz
MartaDodano:  31 marzec 2014 - 19:46
Jedyną wadą sosu paprykowego jest to ze za szybko znika! ;) Mniam!Mniam!
Odpowiedz
Katarzyna ChwastowiczDodano:  31 marzec 2014 - 23:43
W smaku boski :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 kwiecień 2014 - 15:18
Czy temperatura i czas pieczenia papryki odnosi sie do piekarnika z termoobiegiem?
Bo mój jest bez termoobiegu i po pół godzinie papryki nie były upieczone, zwiększyłam temperaturę i jeszcze dopiekałam następne 15 min, ale chyba nie do końca jeszcze się upiekły..
Miały trochę pomarszczoną skórkę, ale i tak miałam problem ze ściągnięciem z nich skórki..
Skubałam je niemiłosiernie aż dałam sobie spokój i zostawiłam takie "poskubane" częściowo ;)
W efekcie końcowym na całe szczęście nie czuć skórek , a sosik rewelacja, az wyjadałam go z miski ;))
Dodano:  2 kwiecień 2014 - 17:45
tak z termoobiegiem, bez termoobiegu zwiększ do 200 st.
AnonimowyDodano:  4 kwiecień 2014 - 21:09
Dziękuję za info ;)
Czy wszystkie twoje przepisy dotyczą pieczenia z termoobiegiem?
Z racji nie posiadania takowego, chciałabym wiedzieć o ile zwiększać temperaturę w zwykłym piekarniku, czy mogłabym prosić o zaznaczanie tego przy przepisach?
Z góry dziękuję :)
Dodano:  4 kwiecień 2014 - 21:15
jeśli nie masz termoobiegu musisz zwiększyć temp. o 20 st.
ja piekę większość z termoobiegiem
AnonimowyDodano:  5 kwiecień 2014 - 18:52
Dziękuję, zapamiętam żeby zwiększać o 20st. :))
Pozdrawiam sobotnio :)
Agnieszka
Odpowiedz
Nina WojtanowiczDodano:  5 kwiecień 2014 - 23:00
Ja mam pytanko, jak mój luby kupił pomidory, czy można je dodać zamiast przecieru pomidorowego, bo wiem, że zanim je zużyję to się zepsują.
Dodano:  6 kwiecień 2014 - 15:37
oczywiście,
w sezonie jak są gruntowe dodaję do sosu właśnie świeże
AnonimowyDodano:  13 sierpień 2014 - 13:36
Ile dodać pomidorów zamiast przecieru w kartonie?
Dodano:  13 sierpień 2014 - 15:05
800 g
Odpowiedz
PelasiaDodano:  6 kwiecień 2014 - 13:10
Cudowny ten sos! :D
Odpowiedz
ema2601Dodano:  8 kwiecień 2014 - 15:26
Pyszny ten sos i całkowicie naturalny,ale dzisiaj w związku z tym, że zostało mi połowę ananasa, postanowiłam go dodać do sosiku i muszę przyznać -REWELACJA
Odpowiedz
Agata MagierDodano:  20 kwiecień 2014 - 11:10
Zrobilam wczoraj, przepyszny choc nie udalo mi sie go zblendowac na calkiem gladka mase. Zjedlismy z razowym makaronem i odrobina podsmazonej kielbasy cielecej. Pycha!
W ogole to super blog i uper przepisy, do tej pory wyprobwalam juz ten sos, zupe z soczewicy i omleta z suszonymi pomidorami. Wszystko pycha. Nastepna bedzie zapiekanka z kaszy. Pozdrawiam!:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 czerwiec 2014 - 9:33
Pychaaaaaaaaaaaaaaa! podobnie jak cukinia z niebieskim serem, omlety, zupy, placuszki, kurak w sosie mleczno-rosołowym z pieczarkami. Teraz na tapecie koktajle i granola:) Dziękuję. Sylwia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 sierpień 2014 - 12:12
Czy mogę ten sos zamrozić w pojemniku/woreczku na czarna godzinę??
Pozdrawiam ;)
Dodano:  9 sierpień 2014 - 18:30
oczywiście ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 październik 2014 - 15:41
Małgosiu, masz może pomysł jak wykorzystać ten sos aby podać danie dla gości na imprezce?
Dodano:  6 październik 2014 - 18:42
podaj go z grillowanym filetem z kurczaka (zamarynuj go w czosnku i ziołach)
AnonimowyDodano:  7 październik 2014 - 9:07
Dziękuję :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 listopad 2014 - 10:55
Małgosiu, napisałaś, że sos podałaś z makaronem penne i posypałaś mozzarellą - miałaś na myśli mozarellę biały ser, czy tarty żółty ciągnący?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Ola
Dodano:  21 listopad 2014 - 13:42
Taką białą - siekam ją w malakserze.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 wrzesień 2015 - 9:54
Wygląda pysznie ale jeżeli jemy bez mięsa to chyba nie jest to pełnowartościowy posiłek, brakuje białka, serem mozarella go nie nadrobimy :(
Dodano:  18 wrzesień 2015 - 10:18
Nie każdy posiłek musi zawierać pełnowartościowe białko!!!!!
AnonimowyDodano:  18 wrzesień 2015 - 12:05
Oo a dlaczego? Myślałam, że obiadowe danie szczególnie, aby uniknąć napadów głodu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 wrzesień 2015 - 13:52
Małgosiu, a co myślisz o makaronie bezglutenowym kukurydzianym jako dodatek do tego sosu?
Dodano:  18 wrzesień 2015 - 17:55
Dla osób na diecie bezglutenowej to dobre rozwiązanie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 sierpień 2016 - 11:28
Małgosiu, w tamtym roku w sezonie paprykowym naprodukowałam Twojego fantastycznego sosu w dużych ilościach i zamknęłam gorący w słoiczkach (odwróciłam tylko do góry dnem bez pasteryzowania, ale zrezygnowałam dla pewności z cebuli) Polecam, w zimę jest zawsze pod ręką szczególnie w awaryjnych sytuacjach.
Odpowiedz
Patrycja CzerniakDodano:  24 listopad 2016 - 21:51
da radę ten sos z natką pietruszki czy koniecznie bazylia? wiadomo, że smak już inny będzie, ale czy też będzie smaczne?
Odpowiedz
AgnieszkaDodano:  4 sierpień 2017 - 14:26
Fantastyczny, aromatyczny sos! ;)
Odpowiedz
PaulaDodano:  16 sierpień 2018 - 11:04
Czy można zamiast przecieru pomidorowego dodać świeże pomidory? Jeśli tak, to ile ich dać?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  20 sierpień 2018 - 9:43
Przecier ma za zadanie zagęścić. Jeśli chcesz dodać świeżych pomidorów, musisz je odparować.
Odpowiedz
izaDodano:  27 sierpień 2020 - 23:30
Do czego mozga to jesc weganie ?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  28 sierpień 2020 - 8:15
Do zapiekanki z makaronu strączkowego.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds