Wygląda fajnie, ale seler naciowy z kokosem? Cóż to za połączenie! Uwierzcie mi, genialne!
Wszystkie składniki tego koktajlu idealnie ze sobą współgrają. Banan nadaje słodyczy, seler naciowy orzeźwienia i wyrazistości. Kasza jaglana zapewnia sytość, a mleko kokosowe stawia kropkę nad „i”.
Ta kompozycja tak mi zasmakowała, że piłam ten koktajl na śniadanie przez ostatnie 4 dni. Raz dodałam szczyptę kakao, raz nasiona chia, raz trochę wanilii. We wszystkich tych wersjach jest naprawdę pyszny.
Co jest istotne, jeśli chodzi o koktajle pite o tej porze roku?
Temperatura składników. Jeśli składniki mają temperaturę pokojową nie będą nas wychładzały.
Koktajl ma ok. 250 kcal
- 125 ml przegotowanej wody
- banan
- łodyga selera naciowego
- 2 łyżki mleka kokosowego, ale tego gęstego z puszki
- łyżka ugotowanej kaszy jaglanej
Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Blendujemy na gładką masę.
Pełnoziarniste węglowodany także.
Jeśli śniadanie jesz o 8:00, to o 11:00 powinnaś zjeść przekąskę/drugie śniadanie, więc głód Cię łapie w odpowiednim momencie ;)
To co napisałam nie jest poradą. Chodzi mi o to że nie jestem jasnowidzem ani Duchem Świętym i nie odpowiem co jest powodem bo powodów może być mnóstwo i nie ma tu znaczenie kto pyta.
Osoba pytająca jest skrajnie wychudzona i to nie ulega żadnej wątpliwości. Nie biorę jednak na siebie odpowiedzialności aby ją wyprowadzać z tego online w komentarzach.
Przestałam pracować z anorektykami i nie układam już dla nich diet bo w 99% to praca dla psychologa a nie dietetyka i mnie taka praca wykańczała psychicznie.
To była walka z wiatrakami dlatego nie odpowiedziałam tej Pani że ma jeść i się cieszyć że przytyła.
Smaczka
http://gazetka.lidl.pl/c1dd30ed-25cb-4ac1-ae72-1711fc4d1081/#/30
ale jeszcze rozważam zakup tego:
www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5134643774
Podpowiesz mi który lepszy ?
Nie zależy mi aż tak bardzo na blenderze bo mam osobno
Duży jest ten mikser ? Chciałabym go na co dzień chować do szuflady
pomożesz ?
pytanie co prawda skierowane do Małgosi, ale jeżeli mogę ja również jestem w posiadaniu miksera planetarnego z lidla. Dostałam go w zeszłym roku od męża na gwiazdkę.
Dużo piekę. W szczególności torty. Robot świetnie sprawdza się do wykonania biszkoptów, ciast bezowych itp. Z ciastem drożdżowym miałam problem, bo musiałam zagnieść je ręcznie, być może to z mojej winy. Nie wiem. Eksperymentu jeszcze nie powtórzyłam. Co do wyrabiania mas (np kremu) używam ręcznego, ponieważ ten kiepsko zbiera mi masę ze ścianek i zostają grudki. Brakuje w tym mieszadle pokrytym powłoką teflonową jednego ramienia z silikonem, aby dokładniej zbierał masę ze ścian misy.
Sama misa jest świetna (jest bardzo duża, spokojnie ubijam w niej 20 białek), chociaż brakuje mi uchwytu, rączki. Samo urządzenie też jest dość duże, ale chyba porównywalne z innymi markami i misami tej wielkości. Z racji tego że mam małą kuchnię to trzymam go w pudełku w spiżarce :)
Robot niestety wg mnie jest też dość głośny, w szczególności jak pracuje na najwyższych obrotach. Z racji tego nie używam go jak córka pójdzie spać (ale ja mam też po prostu bardzo małe mieszkanie).
Jedna rzecz rzuciła mi się w oczy. W gazetce nie ma wzmianki o trzepaczce do białek (luźnych mas). Wyszczególnione jest tylko mieszadło i hak. U mnie robot byłby od razu skreślony. Jeżeli Pani na tym nie zależy, to uważam że produkt warto kupić. :)
Blendera nie używałam, mam inny też z Lidla, który jest świetny.
Pozdrawiam
Anna
Natomiast potwierdzam, śmietany nie ubija jak trzeba i też używam ręcznego.
Na ciasto kruche mam już swój sprawdzony przepis i raczej prędko go nie zmienię :) długo szukałam tego idealnego, a wiąże się niestety z wyrabianiem ręcznym (coś za coś) :)
pozdrawiam Ania
Nie mam doświadczenia z tego typu sprzętem, więc pytam i szukam rad co kupić.
Najbardziej zależy mi na tym, aby robot wyręczył mnie z wyrabiania ciast drożdżowych, na bułki czy chleb.
Chciałabym zacząć piec pieczywo domowej roboty, czy też ciasta drożdżowe, ale manualne wyrabianie ciasta prze 15 minut skutecznie mnie zawsze zniechęcało.
Małgosia pisała, że ma ten sprzęt i wykorzystuje go do tego typu ciast stąd moje zainteresowanie.
Trochę boję się, że będzie zbyt duży, bo też mam zamiar go chować.
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Anna
A jak nie, pozostaje ten co jest na allegro:)
Pozdrawiam
Anna
Dziękuję za wymiary - kawał maszyny :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ania :)
Czy sądzisz, że łuszczyca może się nasilać , nawracać z powodu nietolerancji glutenu. Czy w swoich dietach dla chorych na łuszczycę eliminujesz gluten?
Ale jeśli chodzi o twój pogląd, to jest to kolejny mit. To nieprawda że każdy posiłek powinien składać się z białka, tłuszczu i węglowodanów. Jeśli tak uważasz to powiedz dlaczego?
Organizm to nie raczkujące dziecko. Nie trzeba go prowadzić na rączkę
A tak na marginesie to mój koktajl zawiera i białko, i tłuszcz i węglowodany.
Nie wiem? Mam udowodnić czy wierzysz na słowo.
Ale chętnie dowiem się argumentacji pytającego?
No ludzie kochani,ręce opadają...nadal nic nie wiem a niepokoi mnie to.
Wiesz coś może w tym temacie?będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i uwagi.
Może któraś z czytelniczek miała to miała?
Wiola
Co myślisz o tym Gosiu?
Pozdrawiam:)
książkę możesz zdradzić kiedy możemy się jej spodziewać bo naprawdę czekam z niecierpliwością :)
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za Twoją pracę :) Ewa
Oczywiście mówimy o osobie zdrowej bo nie każdy może mleko sojowe.
Szukam czegoś zdrowego ale kalorycznego na śniadanie... jem omlety, placuszki lub kanapki(po nich i tak głodna jestem) ale już mi wszystko brzydnie... ciągle to samo ;/
pozdrawiam Magda
Pozdrawiam