Z ogromną przyjemnością ogłaszam premierę diet gotowych jesiennych wegetariańskich i wegańskich wersja 3, edycja specjalna. Edycja specjalna oznacza, iż są to zupełnie inne przepisy niż w dietach gotowych Dobre bo polskie.
Niski indeks glikemiczny, dieta przeciwzapalna, odpowiednia dla osób z:
- insulinoopornością
- cukrzycą,
- niedoczynnością tarczycy,
- chorobą Hashimoto (wówczas 3/4 ilości tofu proszę zamienić na soczewicę i ciecierzycę),
- endometriozą,
- wysokim poziomem cholesterolu i triglicerydów,
- PCOS,
- kobietom w ciąży (profilaktyka oraz postępowanie żywieniowe w cukrzycy ciążowej – wówczas wędzoną makrelę i wędzonego łososia proszę zamienić na pieczonego łososia lub dorsza),
Dostępne wersje diety to:
- wersja wegetariańska o niskim IG,
- wersja wegetariańska + RYBY o niskim IG,
- wersja wegańska,
Dostępne kaloryczności: 1600 kcal, 1800, kcal, 2000 kcal,
Co ważne:
- wszystkie produkty do przygotowania potraw w diecie są produktami powszechnie dostępnymi (przy każdej diecie znajduje się lista zakupów do przejrzenia przed zakupem),
- jeśli macie którąkolwiek z poprzednich diet gotowych, POTRAWY W NOWEJ DIECIE SĄ INNE.
NIE POWTARZAJĄ SIĘ Z POPRZEDNIMI DIETAMI. - po kliknięciu w interesującą Was dietę dowiecie się które przepisy (jest lista potraw) określiłam jako TOP tej edycji i szczególnie Wam polecam 😉
Dieta zawiera:
- 7 różnych śniadań,
- 7 różnych lunchboxów,
- 7 różnych obiadów,
- 7 różnych kolacji,
- listę zakupów z podaniem dokładnych ilości poszczególnych składników,
Aktualnie do końca grudnia 2021 nie ma do mnie żadnych wolnych terminów na współpracę indywidualną dla nowych pacjentów.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie.
Podstawą skutecznej diety jest jej dobre zbilansowanie pod względem udziału białka, tłuszczu i węglowodanów.
Z ebooka dowiecie się jakie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i sprawdzicie jak ma się to do makro jakie zastosowałam w diecie.
Dowiecie się min.:
- dlaczego nie trzeba bać się węglowodanów przy zaburzeniach glikemii, jak je selekcjonować,
- ile węglowodanów dziennie potrzebuje mózg,
- dlaczego wysokobiałkowa dieta nie jest dobrym rozwiązaniem,
- dlaczego śniadania białkowo – tłuszczowe nie są rozwiązaniem dla każdego,
- czym jest magiczny „indeks glikemiczny” konkretnego składnika,
- jak samodzielnie obliczyć indeks glikemiczny całego posiłku,
- poznacie mnóstwo pysznych przepisów,
- a także wiele informacji praktycznych,