fbpx
Domowy majonez – najlepszy, bardzo zdrowy
Img

W ankiecie na instastories na moim Instagramie, zapytałam Was wczoraj o majonez.
Czy uważacie że majonez to produkt korzystny dla zdrowia?
Zadałam też kilka kolejnych pytań o składniki z których jest zrobiony. Spodziewałam się takich odpowiedzi, ale rozmawiając z Wami w prywatnych wiadomościach okazało się, że ten temat mocno Was zaskoczył 🙂

Do godziny 8:20 dnia dzisiejszego 71% ankietowanych odpowiedziała że majonez to produkt NIEzdrowy, 29% uznało że TAK, to produkt zdrowy.

Następnie zadałam kolejne pytania:

Czy uważasz że zimnotłoczony olej rzepakowy to produkt korzystny dla zdrowia?
89 % ankietowanych odpowiedziała że TAK, 11% uznała że NIE.

Czy uważasz że jajka to produkt korzystny dla zdrowia?
97 % ankietowanych odpowiedziała że TAK, 3% uznała że NIE.

Czy uważasz że sok z cytryny to produkt korzystny dla zdrowia?
96 % ankietowanych odpowiedziała że TAK, 4% uznała że NIE.

Czy uważasz że musztarda to produkt niezdrowy?
19 % ankietowanych uznało że TAK, 81% odpowiedziało że NIE.

Następnie ponownie zadałam pytanie o majonez?

Czy uważacie że majonez to produkt korzystny dla zdrowia?
68 % ankietowanych odpowiedziała że TAK, 32% uznała że NIE.

Ciekawe prawda? 🙂

Majonez okrył się złą sławą. Kojarzony jest jako produkt niezdrowy, tuczący, mało wartościowy. Tymczasem o jakości danego produktu decydują użyte składniki.
Podam inny przykład. Zdarza się że pacjent na konsultacji mówi „nie jadam wędlin, to sama chemia, proszę dietę bez wędlin”. Ja w dietach nie bazuję na gotowych wędlinach ponieważ ich jakość rzeczywiście jest różna, a mając pacjentów z całej Polski oraz ze świata ciężko wskazać konkretną markę. Z dużych marek nie mogę polecić żadnej. Tu gdzie mieszkam jest mała lokalna masarnia i ją mogę polecić, ale trudno aby ktoś z Krakowa czy Gdańska jechał po wędlinę w moje okolice. Mam więc swoje przepisy na domowe, banalnie proste wędliny które moi pacjenci bardzo lubią i sami je robią.  

Majonez choć kaloryczny to bez wątpienia produkt zdrowy jeśli zrobiony jest w domu, z dobrej jakości składników. Potrzebujemy jajka, oleju lub oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i musztardy. Tyle! Nic więcej.
Można użyć  oleju rzepakowego lub słonecznikowego. Można też użyć oliwy z oliwek pod warunkiem że macie taką bez goryczki. Ja przywożę sobie zawsze zapas z Włoch lub Grecji. W Polsce jeszcze nie udało mi się znaleźć takiej, której goryczka nie zepsułaby smaku majonezu. 
Osobiście najbardziej smakuje mi majonez na oleju rzepakowym. Ma najdelikatniejszy smak.
Majonez jest kaloryczny, ależ oczywiście. Dlaczego? Ponieważ w składzie ma głównie tłuszcz, ale to dobry tłuszcz. Źródło niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Rzepakowy zimnotłoczony to:

  • wysoka zawartość kwasu oleinowego z rodziny Omega 9 (56-68%), który jest tłuszczem nienasyconym. Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych nienasyconymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
  • optymalna zawartość kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (10-13%),
  • zrównoważony stosunek (2:1) Omega 6 do Omega 3,
  • obecność substancji aktywnych – tokoferoli (stanowiących główną grupę związków zwanych tokochromanolami), fitosteroli a także beta-karotenu i związków polifenolowych. W organizmie człowieka tokoferole działają również jak przeciwutleniacze (pomagają w ochronie organizmu przed wolnymi rodnikami) i witaminy, a fitosterole pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.

No i jajka – ważny składnik majonezu. Są źródłem witaminy E, witaminy D, kompletu aminokwasów egzogennych, cynku, magnezu i wielu innych.

Składniki na domowy majonez:

  • 250 ml oleju rzepakowego zimnotłoczonego / oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek bez goryczki,
  • całe jajko,
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • pół łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,

Przygotowanie: 

  1. Jajko sparzamy we wrzątku (polewamy wodą z czajnika).
  2. W mikserze (można użyć robota planetarnego) umieść jajko, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Cały czas miksując na najwyższych obrotach cieniutkim strumieniem wlewaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej konsystencji

Majonez w blenderze kielichowym:
Jeśli nie masz miksera ręcznego ani robota planetarnego umieść jajko, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz w blenderze kielichowym. Miksuj nie odrywając noży od dna naczynia. Następnie cały czas miksując na najwyższych obrotach cieniutkim strumieniem wlewaj olej. Miksuj dłuższą chwilę, a następnie delikatnie odrywaj noże od dna naczynia i ponownie stawiaj na dnie. Miksuj do uzyskania gęstej konsystencji.

Dodatki:

Do majonezu możesz dodać czosnek i uzyskać sos czosnkowy.
Możesz dodać curry i uzyskać majo curry.
Możesz dodać czosnek i natkę pietruszki i uzyskać genialny zielony dip czosnkowy. 

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Soczysty grillowany kurczak podany na zielonej sałatce
Soczysty grillowany kurczak podany na zielonej sałatce

W ciągu ostatniego miesiąca otrzymałam sporo maili z prośbą o więcej przepisów na dania fit, oraz lunch boxy, czyli do Czytaj dalej

Letnia Chakalaka – moja ulubiona! Wegańska, wegetariańska, wysokobiałkowa!
Letnia Chakalaka – moja ulubiona! Wegańska, wegetariańska, wysokobiałkowa!

Chakalaka, czyli południowoafrykańska sałatka. Tak kochani, choć patrząc na zdjęcia pewnie pukacie się w głowę, bo idę o zakład, że Czytaj dalej

FIT koktajl ! Z bananem, gorzkim kakao i otrębami
fit koktail

Fit koktajl z bananem i gorzką czekoladą. Przepis na ten koktajl opublikowałam jakiś czas temu  na facebook'u jako propozycję na Czytaj dalej

Seromak czyli coś dla miłośników sernika i makowca w jednym!

Tak jak obiecałam, tak jest. Bajecznie dobry seromak, czyli połączenie sernika i makowca, ale bez ciasta drożdżowego i bez jakiegokolwiek Czytaj dalej

55 komentarzy

KatarzynaDodano:  10 listopad 2020 - 9:29
Wygląda smakowicie ale niestety boję się jeść surowe jajo :( dlatego wybieram ten kupny kielecki jednak..chociaż nie powiem wygląda smakowicie:)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:29
Kasiu jak sparzysz jajko, nie ma obaw.
Odpowiedz
Justyna Dodano:  10 listopad 2020 - 9:30
Jaki jest termin przydatności takiego majonezu domowej roboty?
Odpowiedz
KasiaDodano:  10 listopad 2020 - 9:35
Witam, W jakim terminie należy go spożyć? Pozdrawiam!
Odpowiedz
EwaDodano:  10 listopad 2020 - 10:00
Ile czasu Twoim zdaniem Małgosiu można trzymać domowy majonez w lodowce ?
Odpowiedz
KasiaDodano:  10 listopad 2020 - 10:04
Jak długo można przechowywać taki domowy majonez?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:28
Do 10-ciu dni.
Odpowiedz
Magda Dodano:  10 listopad 2020 - 10:09
Jak długo można taki majonez przechowywać?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:29
Do 10-ciu dni.
Odpowiedz
qwqDodano:  10 listopad 2020 - 10:10
Pani Małgosiu, jak zwykle najlepsza!!! Ahhh nie wyobrażam sobie niedzielnego śniadanka rodzinnego bez jajka na miękko z majonezem (tradycja) albo sałatki na sobotę.. Fajnie Pani pokazuje, bo faktycznie majonez to jakby ZŁO tego świata i broń borze go jeść bo niezdrowe, bo się utyje... a nawet jeśli raz na jakiś czas zje się troszkę np. jak my według tradycji niedzielnej haha zrobiony domowy majonez pełen witamin to nikomu nic się nie stanie złego a nawet zaspokoi się swój \"głód\" na coś takiego i w ogóle same plusy :) Diewczyny mam pytanie, mam ostatnio stopy bardzo spuchnięte tzn wszystko ale odczuwam po stopach bo nawet w adidasy nie wchodzę i siedzę w pracy w klapkach...wstyd.. co robić? Mam okropny ból kończyn od miesięcy i w ogóle do bani samopoczucie, tsh 3.9 ale lekarka stwierdziła że u endo coś mi poradzą, endokrynolog powiedział że ok i ze kolejna wizyta w lutym. także jak zazwyczaj .... każdy sobie... :) Nie wiem, nie mam też siły ostatnimi czasy na nic ani fizycznie ani ps
Odpowiedz
Ange76Dodano:  10 listopad 2020 - 10:14
Jestem umiarkowaną miłośniczka majonezu i tak naprawdę ostatnią osobą, która by go chciała robić, dlatego praktycznie go nie jem. Natomiast jeśli chodzi o domową wędlinę, która podajesz w dietach gotowych, tę z piersi kurczaka, to to jest sztos. U mnie wszyscy domownicy się nią zachwycają, bo jest dobra i na zimno z chrzanem czy w sałatce i na ciepło jako obiad. Dzięki temu odstawiłam w ogóle wędliny sklepowe.
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:28
Nieskromnie, zgodzę się - domowa wędlinka jest dobra i na kanapkę i do sałatki, i w plasterkach jako przekąska :) Cieszę się kochana że Wam smakuje :)
Odpowiedz
Gosia Dodano:  10 listopad 2020 - 10:17
Rozumiem że taki majonez nie będzie wskazany dla dzieci? :)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:27
Jeśli jajko jest sparzone to jest odpowiedni.
Odpowiedz
AniaDodano:  10 listopad 2020 - 10:17
Ile czasu możemy przechowywać taki majonez w lodówce?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 10:26
Do 10-ciu dni.
Odpowiedz
JoannaDodano:  10 listopad 2020 - 10:32
Chodzi o sparzenie jajka w skorupce? Czemu to zapobiega?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:47
Tak. Niszczy zanieczyszczenia, bakterie, salmonellę.
Odpowiedz
Aneta Dodano:  10 listopad 2020 - 10:33
Ile taki majonez może postać w lodówce? :)
Odpowiedz
MoniaDodano:  10 listopad 2020 - 10:37
Czy można dodać oprócz soku z cytryny trochę octu? Czy to sprawi że już nie będzie tak zdrowo? Przyznaję, że taki bardziej octowy majonez najbardziej mi smakuje :)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:47
Możesz zamiast soku z cytryny dać płaską łyżeczkę octu jabłkowego.
Odpowiedz
MonikaDodano:  10 listopad 2020 - 11:20
Zawsze myslalam ze majonez robi sie z zoltka a nie calego jajka. Prawde nowiac probowalam kiedys ale nie wyszedl mi taki gesty. Niby ludzie boja sie boja sie surowego jajka ale i tak jedza rozne desery z zoltkami itp.
Odpowiedz
EdiaDodano:  10 listopad 2020 - 11:21
Uważam, że nawet taki kupny majonez nikomu nie zaszkodzi. Kluczem jest umiar. Zawsze gdy robię sos czosnkowy dodaję łyżkę majonezu na 2 kubki jogurtu naturalnego. Wszyscy zajadamy się takim sosikiem. A przecież nie zjadany go na raz. Popadanie w jakieś skrajności nie jest zdrowym podejejściem. W koncu życie nie kręci się tylko wokół jedzenia.
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:48
Nawet kupny nie zaszkodzi, oczywiście. Jestem tego samego zdania.
Odpowiedz
JJDodano:  10 listopad 2020 - 12:03
Małgosiu a ile dać jajek przepiórczych w przypadku nietolerancji na jajka kurze??
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:48
3 jajka.
Odpowiedz
AnkaDodano:  10 listopad 2020 - 13:13
Witam, mam pytanie do do diety gotowej jesiennej - czy można zamieniać posiłki między dniami np wymieniać obiady lub śniadania?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:46
Tak.
Odpowiedz
RoksanaDodano:  10 listopad 2020 - 14:21
Małgosiu, jak Bozię kocham gdyby nie twój blog to by mi rodzina z głodu padła. Nauczyłaś mnie gotować :D. Uwielbiam Twojego bloga i czekam na następną książkę :*
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:46
Kochana miód na moje serce :)
Odpowiedz
Kasia Dodano:  10 listopad 2020 - 14:37
Właśnie zrobiłam swój pierwszy majonez z tego przepisu. I jestem w szoku.Wyszedł w dosłownie 3 minuty w miseczce z blenderem. W smaku rewelacja. Myślę, że to nie tylko zdrowy majonez, ale świetna alternatywa jak zabraknie majonezu do sałatki. Wchodzi w nasze menu bez dwóch zdań. W końcu będę mogła jeść majonez bez wyrzutów sumienia, że jem syf. Polecam ♥️
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 listopad 2020 - 14:45
Kasiu cieszę się ogromnie :)
Odpowiedz
DorotaDodano:  10 listopad 2020 - 22:41
Może głupie pytanie ale jak to jajko sparzyć? Czy polać gorącą wodą i zostawić w tej wodzie na jakiś czas?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  12 listopad 2020 - 9:46
Polać gorącą wodą.
Odpowiedz
JoannaDodano:  11 listopad 2020 - 9:09
Muszę wreszcie spróbować zrobić domowy majonez :) Małgosiu, pozostając w kręgu zdrowych tłuszczów i dzisiejszego święta - czy wykorzystujesz gęsi smalec po pieczeniu gęsiny? Jeśli tak to do czego? Zlewam i zlewam i w końcu wyrzucam, bo nie mam pomysłu, co z tym zrobić... Jak on się ma do diety o niskim indeksie glikemicznym?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  12 listopad 2020 - 9:46
Nie wykorzystuję go.
Odpowiedz
MarzenaDodano:  11 listopad 2020 - 15:00
Mam cukrzycę 2. Zawsze lekarze mówią, że majonez trzeba odstawić, a ja lubię majonez. czy ten twój przepis jest wskazany do jedzenia przy cukrzycy typu 2? ostatnio wariuje mi cukier. Chcę kupić twoją gotową dietę. Którą mi polecasz przy cukrzycy?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  12 listopad 2020 - 9:46
Domowy przy cukrzycy jak najbardziej TAK.
Odpowiedz
KateDodano:  11 listopad 2020 - 15:18
Mi bez octu nigdy nie wyszedł taki gęsty... :(
Odpowiedz
AsiaDodano:  11 listopad 2020 - 16:17
Małgosiu co sądzisz o suplementach healthlabs? Czy rzeczywiście są takie skuteczne? Mam Hashimoto i chętnie bym spróbowała tylko ta cena mnie odstrasza.
Odpowiedz
NataliaDodano:  11 listopad 2020 - 21:08
Pani Małgosiu, tak się składa, że ja akurat mieszkam w okolicy, więc czy mogłabym poprosić o polecenie zaufanej masarni? Kiedyś chwaliła Pani także cukiernię ze zdrowszymi wypiekami, zdradzi Pani także jej nazwę? Pozdrawiam!
Odpowiedz
PaulinaDodano:  12 listopad 2020 - 21:12
Ile kcal ma jedna łyżka tego majonezu ?
Odpowiedz
Ania Dodano:  14 listopad 2020 - 12:18
Małgosiu w kwestii wędlin co myslisz o produktach z lidla pikok np parówki 100% z indyka czy wędlina w plastrach zastanawia mnie bo skład jest na prawdę ok na opakowaniu ?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  14 listopad 2020 - 16:07
Pikok pure są ok.
Odpowiedz
PaulinaDodano:  19 listopad 2020 - 18:15
Pani Małgosiu, a czy zwykly olej rzepakowy w tym przypadku psuje wszystko? Robie sama majonez od okolo 5lat (innego nie lubie) i czy nadal będzie on tak samo zdrowy jak na oleju słonecznikowym lub oleju rzepakowym tłoczonym na zimno?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  19 listopad 2020 - 18:35
Będzie tak samo ok.
Odpowiedz
BarbaraDodano:  19 listopad 2020 - 20:01
A można zapytać jakiego oleju używasz do majonezu? Czy może oleju z Radziemic?
Odpowiedz
EwaDodano:  20 listopad 2020 - 22:29
Ten majonez to jest sztos 😉
Odpowiedz
OlaDodano:  9 grudzień 2020 - 22:12
Małgosiu, czy po sparzeniu jajka kobieta może spożywać taki majonez w ciąży?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 grudzień 2020 - 12:42
Tak.
Odpowiedz
AsiaDodano:  12 styczeń 2021 - 19:10
Mój pierwszy majonez. Pycha wyszedł :)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  13 styczeń 2021 - 13:00
Bardzo się cieszę ;)
Odpowiedz
JUSTYNA Dodano:  20 styczeń 2021 - 12:16
A czemu majonez z czasem ma taki dziwny posmak tak jakby metaliczny ciężko to nazwać (przechowuje w szklanym słoiku)
Odpowiedz
MDodano:  2 kwiecień 2021 - 21:29
Dla kobiet ciężarnych też ok? (Surowe jajko)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  6 kwiecień 2021 - 10:56
Jajko należy dokładnie sparzyć wrzątkiem. Ewentualna salmonella znajduje się na skorupce. Oczywiście jeśli mimo tego się obawiasz, zrezygnuj z przygotowania domowego majonezu.
Odpowiedz
Krzysztof W.Dodano:  22 marzec 2024 - 8:18
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds