Kochani, po ogromnym sukcesie gotowych planów żywieniowych o niskim indeksie glikemicznym, na Waszą prośbę publikuję nowy jadłospis w wersji wiosennej w trzech wariantach kaloryczności.
1600 kcal, 1800 kcal i 2000 kcal także w wersji bez laktozy i białek mleka krowiego (dieta bezmleczna).
Po raz pierwszy pojawia się także dieta wegetariańska o niskim indeksie glikemicznym.
Aktualnie do końca czerwca nie ma do mnie żadnych wolnych terminów dla nowych pacjentów. Zapisy na lipiec zostaną uruchomione w najbliższą niedzielę tj. 19 kwietnia o godzinie 9-tej rano.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie, zwłaszcza podczas okresu oczekiwania na współpracę indywidualną.
Gotowe plany żywieniowe nie są odpowiednie dla osób z jakimikolwiek zaburzeniami żołądkowo – jelitowymi (min. refluks, IBS, WZJG, SIBO, choroba Crohna, choroba uchyłkowa, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), problemami z wchłanianiem, schorzeniami wątroby i woreczka żółciowego. Nie skorzystają z niej także osoby mające skomplikowane problemy zdrowotne i hormonalne.
Dieta jest dobrze zbilansowana i odpowiednia dla osób chcących zredukować masę ciała, także w insulinooporności, hiperinsulinemii, cukrzycy typu II, niedoczynności tarczycy oraz chorobie Hashimoto (poza dietą wegetariańską która zawiera niewskazane w chorobach tarczycy tofu) pod warunkiem, że dodatkowo nie macie którejś z wymienionych wyżej chorób czy zaburzeń.
Wiadomo, że idealną opcją jest dieta indywidualna, z idealnie dostosowanym do Was makro, ale jeśli jesteście zapisani do mnie na koniec maja, czerwiec lub będziecie dopiero zapisywać się na lipiec, to zawsze lepsza taka opcja niż błądzenie i dalsze przybieranie na wadze.
Podstawą skutecznej diety jest jej dobre zbilansowanie pod względem udziału białka, tłuszczu i węglowodanów.
Z ebooka dowiecie się jakie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i sprawdzicie jak ma się to do makro jakie zastosowałam w diecie.
Dowiecie się min.:
- dlaczego nie trzeba bać się węglowodanów przy zaburzeniach glikemii, jak je selekcjonować,
- ile węglowodanów dziennie potrzebuje mózg,
- dlaczego wysokobiałkowa dieta nie jest dobrym rozwiązaniem,
- dlaczego śniadania białkowo – tłuszczowe nie są rozwiązaniem dla każdego,
- czym jest magiczny „indeks glikemiczny” konkretnego składnika,
- jak samodzielnie obliczyć indeks glikemiczny całego posiłku,
- poznacie mnóstwo pysznych przepisów,
- a także wiele informacji praktycznych,
E-book zawiera:
- informacje dotyczące zasad komponowania diety o niskim indeksie glikemicznym w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (8 stron)
- 7-dniowy przykładowy jadłospis o niskim indeksie glikemicznym,
- poniedziałek, wtorek, sobota i niedziela – obiad z mięsem,
- środa, czwartek, – obiad wegetariański,
- piątek – obiad z rybą,
- diety zawierają jaja,
- w diecie nie ma „czystego mleka krowiego”,
- wersja wegetariańska nie zawiera mięsa ani ryb, zawiera jaja i nabiał,
KLIKNIJ i zapoznaj się z potrawami znajdującymi się w diecie.