fbpx
Tydzień Włoski : Lasagne bolognese !
Img

Klasyczny włoski sos bolognese stosowany do makaronów przygotowuje się ok. 3 godzin na maleńkim ogniu aby wydobyć wszystkie smaki.
Klasyczny sos robi się z mielonego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, marchwi, selera naciowego, cebuli,przypraw, pomidorów no i oczywiście wytrawnego wina. Długo przysmaża się mięso delikatnie zdrapując przyrumienione kawałki z brzegów naczynia. Cały proces jest żmudny, ale czasem warto się pobawić 🙂

Rzadko mam wolne 3 godziny na taką zabawę więc zmodyfikowałam sos bolognese na własne potrzeby 🙂


Kawałek lasagne (ok. 10×10 cm) przygotowanej ściśle według mojego przepisu ma ok. 500  kcal

 

Składniki na sos bolognese w mojej wersji:
* 500 gram mielonego mięsa z indyka
* 2 puszki krojonych pomidorów bez skórki
* kieliszek wytrawnego czerwonego wina
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* świeża bazylia
* sól, pieprz
* łyżka oliwy

 

Przygotowanie mojej wersji sosu bolognese:
1. W woku lub wysokim rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.
2. Do zeszklonej cebuli dodajemy wyciśnięty czosnek i mięso.Podsmażamy aż mięso ładnie się przyrumieni.
3. Do podsmażonego mięsa dodajemy wino, pomidory, bazylię i przyprawy.
4. Dusimy aż płyny (wino i woda z pomidorów) zredukują się do połowy.
5. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba.


Składniki na sos beszamelowy:

* 2 szklanki mleka
* 50 gram masła
* 2 łyżki mąki
* 1 łyżka soku z cytryny
* płaska łyżka kurkumy, sól, pieprz

 

 


Przygotowanie:

1. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, zasmażamy. Powoli dolewamy mleka cały czas mieszając aby powstał jednolity, gładki sos.
2. Dodajemy sok z cytryny i przyprawy. Mieszamy.
3. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy mleka.

Pozostałe składniki, których będziemy potrzebować:
* opakowanie makaronu do lasagne (płaty należy wcześniej obgotować w osolonej wodzie)
* ser mozzarella
* masło do wysmarowania naczynia do zapiekania

Przygotowanie lasagne:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni bez termoobiegu.
2. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem układamy warstwowo :
makaron/sos bolognese /makaron/sos bolognese/makaron
3. Płaty makaronu muszą na siebie nachodzić (margines 1-2 cm)
4. Na ostatnią warstwę makaronu wlewamy sos beszamelowy i posypujemy mozarellą.
5. Zapiekamy w piekarniku ok.  30 minut.

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Sałatka z marynowaną suszoną śliwką, grillowaną szynką szwarcwaldzką, grillowaną papryką i kiełkami rzodkiewki (355 kcal)

Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Promienie słońca grzeją coraz mocniej, ptaki śpiewają coraz głośniej, a lekki, coraz cieplejszy powiew wiatru Czytaj dalej

Domowa granola w wersji z jogurtem i sosem owocowym
Domowa granola w wersji z jogurtem i sosem owocowym

Granola to mieszanka wszystkiego co najlepsze, aby dobrze zacząć dzień. W mojej domowej granoli, wiele składników pokrywa się ze składnikami Czytaj dalej

Tarta cytrynowa na cieście pâte sablée poleca się na Wielkanoc
Tarta cytrynowa na cieście pâte sablée poleca się na Wielkanoc

Jeśli lubicie sorbety cytrynowe i lemoniadę pokochacie to ciasto. Nie tylko na Wielkanoc 😉 W upalne lato sprawdzi się doskonale. Czytaj dalej

Szybki lunchbox do zabrania do pracy – lekka sałatka z pysznym pomarańczowo -korzennym dressingiem
Szybki lunchbox do zabrania do pracy – lekka sałatka z pysznym pomarańczowo -korzennym dressingiem

Idealna na lekką przekąskę do zabrania do pracy. Sałatka z młodym szpinakiem, pomarańczą, pestkami dyni, kiełkami rzodkiewki i bajecznym pomarańczowo Czytaj dalej

56 komentarzy

NieperfekcyjnaDodano:  2 maj 2013 - 8:44
Uwielbiam lasagne! a Twoja wygląda przepysznie... jednak to kaloryczne danie a ja mam akcje plażę :)
http://nieperfekcyjnakasia.blogspot.com/
Dodano:  2 maj 2013 - 8:50
Jak dodasz chude mięso z indyka to zredukujesz kaloryczność :) No i kawałek 10 x10 cm ma ok. 450 -500 kcal więc tyle co standardowy obiad. Spoko, kawałek możesz zjeść :)
Odpowiedz
mufinka79Dodano:  2 maj 2013 - 11:15
Uwielbiam lasagne :)
U mnie taż jakiś czas temu była i nadal mam w pamięci jej smak.
Super włoski tydzień :)
Odpowiedz
mufinka79Dodano:  2 maj 2013 - 11:16
Uwielbiam lasagne!
U mnie też jakiś czas temu była i nadal czuję jej smak!
Super włoski tydzień!
Odpowiedz
MagdaDodano:  2 maj 2013 - 11:31
lasagne, nigdy jej sama nie robiłam! apetycznie wygląda :)
Odpowiedz
agateqDodano:  2 maj 2013 - 11:39
Nie mogło zabraknąć lasagni podczas włoskiego tygodnia:) Ale żeby 3 godziny?! Pierwsze słysze... Ci Włosi mają kupę wolnego czasu chyba^^
Dodano:  2 maj 2013 - 11:40
Siedzą w tym czasie i popijają wino :)
Odpowiedz
krzywa kromeczkaDodano:  2 maj 2013 - 13:44
Oj skusilas mnie ;) zrobimy niedługo
Odpowiedz
Agnes JuszczykDodano:  2 maj 2013 - 21:36
Jak ja dawno nie jadłam lasagne :O CHCE byś mnie zaadoptowała i dawała dziennie takie pyszności:P

http://fasterbetternicer.blogspot.co.uk/
Dodano:  3 maj 2013 - 9:14
Agnes ja bym CI gotowała a Ty byś mi takie fajne makijaże robiła :) a robisz świetne :)
Odpowiedz
nashellyDodano:  2 maj 2013 - 23:06
Ooo, lasagne bolognese - bosko! Jedno z moich ulubionych dań - również parę dni temu publikowałam na blogu! Klasycznie i przepysznie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Odpowiedz
bartoldzikDodano:  3 maj 2013 - 21:18
Bardzo apetyczna.
Mnie się zdawało, że kuchnia włoska to kuchnia szybka i łatwa, a tu czytam o trzech godzinach gotowania. Zaintrygowałaś mnie :-)
Co do makaronu ja taki suchy zawsze obgotowuję, ale ostatnio kupuje świeży (chłodzony) z lodówki. Pyszny, spróbuj.
Dodano:  3 maj 2013 - 21:59
Tak, tak, przygotowanie tradycyjnego bolognese to proces. Mięso ma się rumienić przyklejając się do brzegów naczynia, po czym te przyrumienione warstwy się zdrapuje i tak w kółko :) Smak jest obłędny.

Powiem Ci że nie spotkałam świeżego makaronu do lasagne, muszę się dokładniej przyjrzeć. Tagliatelle często kupuję świeży w Almie.
bartoldzikDodano:  3 maj 2013 - 22:03
W sumie nasz bigos to tez proces :-)
Właśnie w Almie kupuję albo w Tesco...
Dodano:  3 maj 2013 - 22:52
Muszę się zatem dokładniej porozglądać :) A bigos taak, i najlepszy jest kilka razy odgrzewany.
Odpowiedz
KaśDodano:  4 maj 2013 - 21:33
choć lubię eksperymentować z lazanią, ta wersja wciąż pozostaję ulubioną, do której regularnie wracam
Odpowiedz
Karolina Just a CarouselDodano:  6 czerwiec 2013 - 16:23
O mniam ♥
Odpowiedz
moni.kaDodano:  1 sierpień 2013 - 17:41
Ja dziś chętnie skorzystam z Twojego przepisu :)
Odpowiedz
moni.kaDodano:  1 sierpień 2013 - 17:44
Dziś chętnie skorzystam z Twojego przepisu :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 styczeń 2014 - 10:49
Dziewczynki....a ja robie wersje z naleśnikami pełnoziarnistymi zamias płatów makaronu....Nazywa sie Timballo e pochodzi z regionu Abruzja:)Naprawde palce lizac:)Pzdr Sylwia:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 luty 2014 - 15:01
Na ile porcji jest ten przepis? :D
Dodano:  24 luty 2014 - 16:00
na 6
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 marzec 2014 - 14:31
Gosiu a ile kcal ma sam sos bolonese? Bo u mnie dziś spagetti z sosem, to moje rudaski lubią najbardziej:) Zrobiłam z mięsem z indyka, tak jak w przepisie na lasagne, zmieniłam tyle, że dodałam z 0,5 l passaty pomidorowej zamiast 1 puszki pomidorów, bo tylko tyle miałam.
Dodano:  13 marzec 2014 - 20:44
cały sos z mięsem ma ok. 850 kcal
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 marzec 2014 - 15:49
Gosia, jeśli chodzi o płaty lazanii, czy obgotowujemy je przed pieczeniem?
Dodano:  17 marzec 2014 - 16:08
tak , jest napisane w przepisie że trzeba obgotować :)
Odpowiedz
AniaDodano:  9 kwiecień 2014 - 12:43
Już od jakiegoś czasu korzystam z Twoich przepisów, zmieniam nawyki żywieniowe w moim domu. A ta lasagne jest przepyszna!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 kwiecień 2014 - 12:16
Makaron obgotować: czyli ma być półtwardy? czy po prostu ugotowany? :)
Dodano:  16 kwiecień 2014 - 16:36
makaron musi być delikatnie podgotowany, inaczej będzie twardy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 kwiecień 2014 - 12:32
Małgosiu,czy można pominąć wino?pozdrawiam,Magda
Dodano:  16 kwiecień 2014 - 16:33
można,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 7:23
profanacja... tylko z wołowinką ! a poza tym smak wydobywa sie i owszem 2,5-3 godz. ale musi mieć z czego.wołowina ,boczek wedz., watróbka, wino ,seler naciowy, cebula,oregano ,marchewka ,czosnek,pietruszka,koncent.pomidorowy i pomidory!!! a mieso z indyka z którego i tak smaku nie wydobedziesz i pomidory 20 min i gotowe.
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 7:35
na mojej stronie są odchudzone wersje tradycyjnych przepisów stąd mięso z indyka, które jest najchudsze ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 lipiec 2014 - 16:06
Gosiu pamiętasz może jak wymiary ma twoje naczynie?
Dodano:  29 lipiec 2014 - 17:07
oj nie pamiętam a jestem poza domem ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 sierpień 2014 - 13:53
Wygląda super, ale mam jeszcze kilka pytan szczegółowych:

1. Maka do sosu pszenna?
2. Mleko 1.5% ?
3. Mozzarella zwykła czy light ?:-)

pozdrawiam,

Kamila
Dodano:  12 sierpień 2014 - 23:27
1. może być pszenna, może być orkiszowa
2. ja używam 2%, ale 1,5 też może być
3. może być light
pozdrawiam ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 sierpień 2014 - 22:16
Witam, a jakby tak uzyc pelnoziarnistego makaronu do lasagne, to kalorycznosc bardzo sie zmieni ? Pozdrawiam i dziekuje za przepisy!
Dodano:  27 sierpień 2014 - 22:26
pozostanie ta sama
Odpowiedz
Magdusia CzDodano:  26 listopad 2014 - 17:13
Witam prosze o polecenie jakiegos wina(najlepiej tez gdzie Pani kupuje) bo zupełnie sie nie znam:) z gory dziekuje
Dodano:  26 listopad 2014 - 20:50
Polecam gruzińskie. Dla mnie są najlepsze.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 kwiecień 2015 - 13:25
Czy kaloryczność lasagne bardzo wzrośnie jeśli dodam mięso wołowe zamiast indyka??
Dodano:  17 kwiecień 2015 - 19:47
nieznacznie,
wołowina to chude mięso
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2015 - 14:42
Gosiu, czy na jeden raz zużywasz całe opakowanie makaronu? Mnie wyszło 12 płatów. I czy sos beszamelowy musi się całkowicie ściąć? U mnie został na środku lekko płynny. Ale smak i tak świetny! :-)
Odpowiedz
WeronikaDodano:  11 listopad 2015 - 19:39
Małgosiu czy ten sos można też wykorzystać do canneloni? Pozdrawiam, Weronika
Dodano:  12 listopad 2015 - 8:32
Tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 styczeń 2016 - 21:43
mam świeży makaron z włoskiego tygodnia w Lidlu
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=52373
czy on wymaga w przypadku tego przepisu wcześniejszego obgotowania ?
Dodano:  19 styczeń 2016 - 21:44
świeży nie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 styczeń 2016 - 13:24
dziękuję :)
Odpowiedz
wisienka0809Dodano:  21 marzec 2016 - 19:12
Pani Małgosiu, te pokrojone pomidory jakiej firmy są najlepsze? Dziś chciałam kupić, ale w każdych jakiś konserwant, glutaminian, itp. :(
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 maj 2016 - 11:46
Kupujesz filet z indyka i sama mielisz czy po prostu najlepiej kupić już gotowe mięso mielone z indyka? ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 styczeń 2017 - 14:57
Małgosiu czy ten przepis jest na cale opakowanie 500 g ?
Robie wlasnie polowe porcji i cos mi za duzo makaronu a malo sosu:|
Monika
Odpowiedz
AgaDodano:  17 wrzesień 2017 - 15:57
A co zamiast mięsa? Czy mogą być np. kawałki bakłażana albo cukinii? I wtedy jaka gramatura? Pozdrawiam :)
Odpowiedz
AndżelikaDodano:  9 styczeń 2018 - 17:01
Na jak dużą paczkę makaronu jest ta porcja? 500 g czy 250 g? :-)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  10 styczeń 2018 - 8:09
500 gramów suchego
Odpowiedz
SylwiaDodano:  16 maj 2022 - 9:26
Hej, jestem nowa tutaj a twoje przepisy mnie zaciekawiły. Mam pytanie,bo w moich sklepach nie mogę znaleźć pomidorów w puszczę bez skórki, tylko z skórką są. Jakieś sugestię jak to ogarnąć? Dać z skórką, czy świeże pomidory, tylko nie wiem jak je wtedy przygotować, nie będzie za mało wody?
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds