Gotowe, dobrze zbilansowane plany żywieniowe powoli stają się tradycją. Ilość osób jaka z nich korzysta, przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Obiecuję że będą pojawiały się częściej 🙂
Wersja letnia to zupełnie nowa odsłona i tak już będzie zawsze.
- 7 różnych śniadań,
- 7 różnych lunchboxów,
- 7 różnych obiadów,
- 7 różnych kolacji,
- lista zakupów z podaniem dokładnych ilości,
- niski indeks glikemiczny wszystkich diet dostosowany do osób z zaburzeniami glikemii (cukrzyca, insulinooporność), podwyższonym poziomem cholesterolu i triglicerydów, zespołem policystycznych jajników (PCOS), niedoczynnością tarczycy i chorobą Hashimoto,
- wersja bezmleczna oraz bezmleczna i bezglutenowa,
- wersja bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna,
- wersja wegetariańska,
- kaloryczności: 1600 kcal, 1800, kcal, 2000 kcal,
Aktualnie do 22 października nie ma do mnie żadnych wolnych terminów dla nowych pacjentów. Zapisy na koniec października i listopad zostaną uruchomione 19 lipca o godzinie 9-tej rano.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie, zwłaszcza podczas okresu oczekiwania na współpracę indywidualną.
Gotowe plany żywieniowe nie są odpowiednie dla osób z jakimikolwiek zaburzeniami żołądkowo – jelitowymi (min. refluks, IBS, WZJG, SIBO, choroba Crohna, choroba uchyłkowa, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), problemami z wchłanianiem, schorzeniami wątroby i woreczka żółciowego (dowiedz się dlaczego). Nie skorzystają z niej także osoby mające skomplikowane problemy zdrowotne i hormonalne.
Wiadomo, że idealną opcją jest dieta indywidualna, z idealnie dostosowanym do Was makro, ale jeśli jesteście zapisani do mnie na sierpień, wrzesień, październik lub będziecie dopiero zapisywać się na listopad, to zawsze lepsza taka opcja niż błądzenie i dalsze przybieranie na wadze.
Podstawą skutecznej diety jest jej dobre zbilansowanie pod względem udziału białka, tłuszczu i węglowodanów.
Z ebooka dowiecie się jakie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i sprawdzicie jak ma się to do makro jakie zastosowałam w diecie.
Dowiecie się min.:
- dlaczego nie trzeba bać się węglowodanów przy zaburzeniach glikemii, jak je selekcjonować,
- ile węglowodanów dziennie potrzebuje mózg,
- dlaczego wysokobiałkowa dieta nie jest dobrym rozwiązaniem,
- dlaczego śniadania białkowo – tłuszczowe nie są rozwiązaniem dla każdego,
- czym jest magiczny „indeks glikemiczny” konkretnego składnika,
- jak samodzielnie obliczyć indeks glikemiczny całego posiłku,
- poznacie mnóstwo pysznych przepisów,
- a także wiele informacji praktycznych,
E-book zawiera:
- informacje dotyczące zasad komponowania diety o niskim indeksie glikemicznym w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (8 stron),
- 7-dniowy jadłospis o niskim indeksie glikemicznym,
- 1, 4 i 7 dzień – obiad z mięsem,
- 2, 3 i 6 dzień – obiad wegetariański,
- 5 dzień – obiad z rybą,
- diety zawierają jaja,
- w diecie nie ma „czystego mleka krowiego”,
- wersja WEGETARIAŃSKA nie zawiera mięsa ani ryb, zawiera jaja i nabiał,
KLIKNIJ I ZAPOZNAJ SIĘ Z POTRAWAMI ZNAJDUJĄCYMI SIĘ W DIECIE.