fbpx
Aromatyczna, pachnąca świeżymi ziołami, wegetariańska faszerowana papryka
Img

Pamiętacie przepis na faszerowaną cukinię z serem blue (klik). Długo bił rekordy popularności jeśli chodzi o liczbę wejść i zapytań. Z maili i komentarzy wiem, że w wielu domach nieustannie jest hitem na imieninach, grillach i różnego typu imprezach. Dziś mam dla Was propozycję na kolejną przekąskę, która jestem przekonana, również Wam zasmakuje.

Dlaczego to takie smaczne?
Papryka podczas pieczenia nabiera przyjemnej słodyczy. W środku farsz na bazie delikatnego ryżu jaśminowego, wyrazistych w smaku suszonych pomidorów (bezkonkurencyjne są firmy Smak i jeśli chcecie wiernie odtworzyć smak, szukajcie ich w sklepach. Ja kupuję w Top Market, ale wiem od czytelników że są jeszcze w Inter Marche. Piszcie jak wiecie gdzie jeszcze są dostępne. Jeśli nie uda Wam się kupić to dobre są jeszcze suszone pomidory z pestkami dyni dostępne w sieci Biedronka. Jadłam u koleżanki w sałatce i są naprawdę smaczne) oraz świeżych ziół. Kolendra i tymianek tworzą bajeczne połączenie. Wyraziste i bardzo aromatyczne.
Kropkę nad i stawia ser blue który genialnie sprawdza się we wszelkiego rodzaju zapiekankach.
Kto testował przepis na faszerowaną cukinię wie o czym mówię 😉

Zachęcam Was, zwłaszcza teraz latem do korzystania ze świeżych ziół. Świeża kolendra jeśli chodzi o dania warzywne jest bezkonkurencyjna. To podstawa kuchni gruzińskiej i meksykańskiej. Daje niesamowity aromat i smak. Nie da się zastąpić kolendry niczym innym. Suszony tymianek ma naprawdę niewiele wspólnego ze świeżym.
Robiąc to danie, użyjcie świeżych ziół. Smak wynagrodzi Wam trud poszukiwań.

Jedna połówka papryki to ok. 370 kcal. W towarzystwie sałaty z winegretem, pestkami i świeżymi warzywami stworzy fajny wegetariański obiad. Możesz także zaserwować ją z dodatkiem ryby lub mięsa.
Polecam 😉

Kaloryczność:
Jedna papryka ma ok. 370 kcal 
  
Składniki  na porcję dla dwóch osób:
  • dwie papryki
  • 80 gramów ryżu jaśminowego
  • 6 suszonych pomidorów
  • czubata łyżka świeżej kolendry
  • czubata łyżka świeżego tymianku
  • sól
  • 60 gramów sera blue
Przygotowanie:
  1. Z papryki odkrawamy górę i usuwamy gniazda nasienne.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wkładamy papryki. Pieczemy 10 minut.
  3. Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie. Suszone pomidory kroimy w kosteczkę.
  4. Ryż mieszamy z suszonymi pomidorami i ziołami.
  5. Papryki wyjmujemy z pieca. Do każdej wkładamy łyżkę farszu i trochę sera. Następnie znów farsz i znów ser. Ser ma się znaleźć także na wierzchu.
  6. Papryki z farszem ponownie wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy 10 minut.
 
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Lunch do zabrania do szkoły lub pracy – wegetariańskie rollsy z pomidorowym hummusem i pieczoną marchewką
wegetariańskie rollsy z pomidorowym hummusem i pieczoną marchewką

Kochani, dziś mam dla Was coś do pracy, szkoły lub na uczelnię. Coś w złoto - pomarańczowych, jesiennych barwach. Na Czytaj dalej

Grillowany marynowany kurczak z warzywami i makaronem spätzle

Kochani, dziś kolejna propozycja na posiłek po treningu. Po tajskim makaronie z tofu, dziś na stół wjeżdża kurczak. Grillowany marynowany Czytaj dalej

Gofry !
przepis na gofry

Jak byłam małą dziewczynką gofry kojarzyły mi się z festynami i miejscowościami wczasowymi. Na widok budki z goframi i mega Czytaj dalej

87 komentarzy

KingaDodano:  14 sierpień 2015 - 8:19
Wygląda apetycznie :-)
Odpowiedz
justyna kozakiewiczDodano:  14 sierpień 2015 - 8:21
Czy podana kaloryczność jest prawidłowa, czy moze tyle kalorii jest w całej papryce?
Dodano:  14 sierpień 2015 - 10:00
Chodzi o całą paprykę, już poprawiłam ;)
Odpowiedz
Natalia PałacDodano:  14 sierpień 2015 - 8:22
mniam, uwielbiam nadziewane papryki :d
Odpowiedz
Samira ZDodano:  14 sierpień 2015 - 8:40
Wyglądają niesamowicie smacznie ;)
Odpowiedz
IwonaDodano:  14 sierpień 2015 - 9:08
Gosiu, chyba nie uwierzysz az jaka popularnosc ma Twoja cukinia, tu u mnie za granica, musialam Twoj przepis przetumaczyc dla znajomych na niemiecki, az tak mnie meczyli;), cukinia robi furore, co pytan Meza na co ma ochote to slysze: Moze cukinie od Gosi;) i juz mi rece opadaja, bo ile mozna tej cukini jesc, co grill czy wizyta gosci to na stole kroluje cukinia;) i coz Ty zrobilas najlepszego;)? Oby sie teraz przerzucili na papryke;)...przynajmniej jakas odmiana, pozdrawiam i dziekuuuuje 100krotnie za Twoja ciezka prace nad tym blogiem, dzieki Tobie zrozumialam co to znaczy jesc zdrowo i powiedzenie - jestes tym co jesz, milego weekendu!:))
Dodano:  14 sierpień 2015 - 10:01
O kurcze ;))) Ależ mi miło ;)
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 10:08
U mnie jest to samo z ta cukinia. Maz caly czas prosi i cukinie tylko ja trochę zmodyfikowałam przepis i w farszu mam więcej dodatkow a cukinie robie na patelni a nie w piekarniku. Pozdrawiam :)
MałgosiaDodano:  29 sierpień 2015 - 9:13
u mnie tez cukinia zagościła na dobre :) również nie nagrzewam piekarnika tylko robię na patelni,dzięki Małgosiu za pyszne przepisy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 9:11
Własnie myślalam co zrobic na obiad. Zaraz lecę po kolendrę, reszte mam. Cukinię robię średnio raz w tygodniu, uwielbiam ją. Super blog Pozdrawiam. Ania
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 9:34
Gosiu, na zdjęciu są dwie faszerowane papryki czy 2 połówki nafaszerowanej papryki ?
i ta 1 (połówka czy cała jedna) ze zdjęcia ma 370 kalorii ?
Dodano:  14 sierpień 2015 - 9:59
Już poprawiłam, pomyliłam się. Chodzi o jedną całą faszerowaną paprykę.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 9:47
Gosiu twoje przepisy sa bezcenne to jest niebo w buzi Teresa
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 10:41
Jeżeli smakują Ci Gosi faszerowane cukinie to koniecznie spróbuj zupe krem z cukini z mleczkiem kokosowym...uważam ze jest genialna...:) Małgoś jeżeli Ty kobito nie wydasz książki + książki z przepisami to ludzkość wiele straci... Dziękuję, że jesteś...
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 11:05
Pomidory Smak sa jeszcze w Wierzejkach:) (sklep miesny)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 11:29
To w koncu ryż jaśminowy czy basmati?
Dodano:  14 sierpień 2015 - 14:51
jaśminowy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 13:03
Pomidory firmy SMAK - u mnie na wsi w Carrefour
Odpowiedz
PrzemysławDodano:  14 sierpień 2015 - 13:11
Uwielbiam Pani cukinię faszerowaną, więc domyślam się, że to danie również trafi w mój gust :) Czy zamiast ryżu jaśminowego mogę użyć brązowego? I jeszcze jedno, co Pani myśli o soku pomidorowym z łyżeczką oleju lnianego, ostrą papryką i kurkumą jako przekąska? Dobre ro dla nadciśnieniowca czy nie za bardzo?
Dodano:  14 sierpień 2015 - 14:52
Tak, może być brązowy.
Wspomniany sok jak najbardziej tak.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 13:42
Wygląda cudnie! Gosiu, a jak robisz swój winegret? bo opcji jest kilka..
Dodano:  14 sierpień 2015 - 14:50
oliwa, sok z cytryny, sól, jakieś zioła, trochę wody
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 22:03
Dzieki! Bez miodu albo musztardy?
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:24
Można dodać ale ne trzeba koniecznie
Odpowiedz
ROATUMDodano:  14 sierpień 2015 - 13:52
Wygląda smakowicie! :D
Odpowiedz
Basia cDodano:  14 sierpień 2015 - 15:15
P Małgosiu mam pytanie trochę z innej beczki czy cukrzyk 2 może jeść kluski śląskie własnej roboty
Dodano:  14 sierpień 2015 - 15:55
Od wielkiego dzwonu. Cukier Ci po nich poszybuje więc jak już masz ochotę na takie kluski to zjedz je z dużą ilością warzyw.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 15:51
Ach Gosiu, już wiem co jutro podam gościom do mięska na urodzinkach mojej córci :)
Dziękuję, że jesteś :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 16:32
Co sadzi pani o serach plesniowych? Jak czesto? Uwielbiam pewien z koziego mleka :)
Dodano:  14 sierpień 2015 - 20:27
Są tłuste i kaloryczne ale raz na jakiś czas można zjeść.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 17:42
Co sądzisz o takim syropie do rozcieńczania z wodą: 1 l wody, 900g cukru, 30g kwasku cytrynowego, mieta? Jako napój orzeźwiajacy :D
Dodano:  14 sierpień 2015 - 20:28
Czyli sam cukier. Ja unikam takich syropów.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 17:50
A czy 50 g ryżu naturalnego - waga przed gotowaniem, szklanka mrożonych warzyw (papryka groszej marchew fasola czerwona cukinia brokul kukurydza pomidor ziemniaki fasola szaregowa zielona cebula) i 1/4 polowy piersi kurczaka wiec odrobine , to spora porcja jak na obiad? Czy nada się to tez jako farsz do papryki czy za duzo .
2. Jak często mogę spożywać ryz?
3. Jaki najlepiej?
4W jakich ilościach (przed ugotowaniem g)?
Dodano:  14 sierpień 2015 - 20:31
Danie ok.
pyt 2 - 25 % w diecie powinny stanowić węglowodany ziarniste i w tym ma się znaleźć kasza, ryż, makaron etc.
3 - pełnoziarnisty ale z uwagi na żołądek nie każdy może. Wtedy wybieramy basmati, jaśminowy etc.
4- patrz pkt. 2
Odpowiedz
my healthy style blogDodano:  14 sierpień 2015 - 19:35
Świetny pomysł na obiad!
Odpowiedz
ChocoMonsterDodano:  14 sierpień 2015 - 21:49
Uwielbiam pieczoną paprykę, będę musiała wypróbować ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 sierpień 2015 - 21:49
Czy zielona herbata wstawiona do lodówki traci swoje właściwości ?
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:23
Tak. Utlenia się.
AnonimowyDodano:  17 sierpień 2015 - 11:37
a przestudzoną można pić tak ????czy też traci wartości?
Dodano:  17 sierpień 2015 - 19:50
Najlepsza jest ciepła, świeżo zaparzona.
Odpowiedz
Aleksandra FicDodano:  14 sierpień 2015 - 22:43
Aż nabrałam ochoty na pieczoną paprykę :D
Odpowiedz
Joanna BachtiakDodano:  15 sierpień 2015 - 8:38
Pomidory firmy Smak są też dostępne w sieci sklepów Sano. Faktycznie, są bardzo smaczne.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 sierpień 2015 - 13:18
Czy 20 minut wystarczy papryce, żeby była miękka i słodka? Niezbyt lubię faszerowane papryki, bo są jakieś surowe zawsze...
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 sierpień 2015 - 13:21
Ile razy w tygodniu mogę zjeść owsiankę? Ostatnio jem ją prawie codziennie, wymiennie z jaglanką.
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:22
Nie ma jakichś limitów. Możesz jeść nawet codziennie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 sierpień 2015 - 13:22
Jak wspomóc odporność jesienią?
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:19
O tym niebawem
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 sierpień 2015 - 13:23
Jak zastąpić ser w tym przepisie? Jestem na diecie bezmlecznej..
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:18
Musisz pominąć.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 sierpień 2015 - 13:24
Gosiu tyle sie słyszy o dobroczynnych właściowosciach kaszy jaglanej, a mojej córeczce niestety nie smakuje... Masz jakiś pomysł jak jej ją "wcisnąć"? ;)
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:21
Ja dodaję dzieciom do koktajli. Jak zmiksujesz z owocami w smaku będzie ledwie wyczuwalna.
Odpowiedz
ariettaDodano:  15 sierpień 2015 - 15:18
Na pewno wkrótce wypróbuję! Do tej pory papryki i cukinie faszerowałam tylko ryżem z mięsem mielonym z indyka + pieczarki ew. warzywa. Wersja wegetariańska to świetna alternatywa dla tamtego zestawu.
W ogóle uwielbiam sery pleśniowe, a wykorzystuję je głównie do szpinaku, brokuła i kalafiora. Ale moja Ciocia farmaceutka twierdzi, że częste ich spożywanie sprzyja grzybicom ogólnoustrojowym i dlatego większość preparatów przeciwgrzybiczych pochodzi z krajów o dużej produkcji i spożyciu serów z pleśnią, jak np Francja, czy Szwajcaria, bo mają z tym problem na dużą skalę. Czy to może być prawda? Pozdrawiam!
Dodano:  15 sierpień 2015 - 20:18
Nie mam takich informacji. Generalnie z uwagi na tłuszcz i znaczną związaną z tym kaloryczność takich serów nie powinno się jeść często.
Odpowiedz
e-polskiDodano:  15 sierpień 2015 - 22:16
hej, ja z zupełnie innej beczki. Co sądzisz o herbatkach wspomagających odchudzanie np. Figura?? Czy one są ok?
Dodano:  16 sierpień 2015 - 20:04
Jako wspomaganie tak. One złagodzą wzdęcia, poprawią trawienie.
Odpowiedz
IwonaDodano:  15 sierpień 2015 - 22:47
Gosiu, pomocy! Wlasnie ogladalam wiem co jem i dowiedzialam sie jak bardzo niezdrowe sa azotyny zawarte w warzywach nieekologicznych, to znaczy ze jedzac 5 porcji warzyw i owocow dziennie tak na prawde sie truje? Czy Ty kupujesz wszystkie warzywa i owoce eko? I jak tu nie zwariowac;)
Dodano:  16 sierpień 2015 - 20:05
Bez obaw. Nawozy kumulują się w skórce i na skórce dlatego trzeba warzywa dokładnie myć i obierać.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 sierpień 2015 - 8:50
Małgosiu czy kobieta w ciąży może jeść ser pleśniowy? Rozumiem, że może niekoniecznie taki surowy, ale chyba po termicznej obróbce nie będzie tak źle? Też kocham Twoją cukinię, ale trochę obawiam się ją teraz jeść, bo jestem w 3 m-cu ciąży. A bez sera blue to już nie to samo...;-)
Dodano:  16 sierpień 2015 - 20:02
Tak jeśli jest z mleka pasteryzowanego.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 sierpień 2015 - 11:32
Ile razy dziennie można pić czystek?
Dodano:  16 sierpień 2015 - 18:48
Wszelkie informacje w poście o czystku - zakładka Trochę Zdrowia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 sierpień 2015 - 11:33
Gosiu, gdy robię sobie 3dniowe oczyszczanie koktajlami to mogę uprawiać sport?
Dodano:  16 sierpień 2015 - 19:59
Nie. Pisałam o tym w poście.
Odpowiedz
IwonaDodano:  16 sierpień 2015 - 13:56
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju wariacje na temat faszerowanych warzyw :)
Miałabym dwa pytanka:
1. Co sądzi Pani o dodawaniu do codziennej owsianki łyżeczki proszku budyniowego?
2. Jak często, według Pani, przy zdrowej diecie można jeść mięso? Nie mam na myśli smażonych czy tłustych, ale np. kurczak czy schab wieprzowy przygotowywane na parze.
Dodano:  16 sierpień 2015 - 20:01
1 - hm ....... nie wiem co odpowiedzieć.
2 - odpowiedź znajdziesz analizując gotowe jadłospisy które umieszczone są na stronie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 sierpień 2015 - 17:10
Witaj z twojego przelicznika kalorii wyszło mi 1773 kal to jak mam to podciągnąć na 1800 czy zmniejszyć na 1700 i i ile mam ująć aby schudnąć 500 kal ? Wiem że nie pod tym tematem ale bardzo proszę o odpowiedź dodam że mam 159 wzrostu a waga 82 kg wiem ze to bardzo dużo schudłam już 19 kg ale od bardzo dawna stoję w miejscu i nie wiem co robię źle wiec kombinuje co mam poprawić. Pozdrawiam Edyta
Dodano:  16 sierpień 2015 - 20:09
Skoro waga od dawna stoi w miejscu to wnioskuję że metabolizm zamiast na 4 nogach stoi na 2 czyli jest mocno rozregulowany.
Ja bym Ci dała 1600 kcal ale zagrała proporcjami aby ruszyć przemianę materii.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 sierpień 2015 - 19:14
Hej Gosia, mam pytanie: od 1 sierpnia pije glutka z 1 łyżki siemienia, którego zalecałaś na poprawę stanu włosów i na dzień dzisiejszy włosy jak wychodziły tak wychodzą garściami, zwłaszcza na mokro tuż po umyciu:
1.Czego to może być kwestia?
2. Jakie inne składniki/produkty włączyć lub zwiększyć w diecie?
3. Jakie ewentualnie badania warto byłoby zrobić? no bo to chyba symptom czegoś takie wypadające włosy
Odpowiedz
klaudinnaDodano:  16 sierpień 2015 - 20:17
Zjem wszystko co związane z papryką, uwielbiam! A przepis wypróbuje na pewno :)
Odpowiedz
mopswkuchniDodano:  16 sierpień 2015 - 21:03
Bardzo ciekawy farsz. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
Odpowiedz
Ciocia BellaDodano:  16 sierpień 2015 - 21:09
Gosiu a co masz na myśli żeby zagrać proporcjami jakaś podpowiedź - Edyta.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 sierpień 2015 - 10:44
Pani Małgosiu, ja mam pytanie z innej beczki. Nie było u mnie prądu przez półtorej doby i zastanawiam się, czy skoro lodówka i zamrażarka nie działały przez ten czas to owoce które sobie zdążyłam zamrozić tego lata muszę od razu zużyć, czy można je dalej przechowywać w zamrażarce? Boję się, że namnożyły się w nich jakieś bakterie.
Dodano:  17 sierpień 2015 - 19:51
Zostaw. Jeśli nie rozmroziły się całkowicie nic nie powinno się stać.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 sierpień 2015 - 14:49
Czy taki obiad można jeść na redukcji?
Dodano:  17 sierpień 2015 - 19:49
Tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 sierpień 2015 - 19:29
Z kasza jaglana tez super smaczne,wlasnie spozywamy,dziekuje za inspiracje:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 wrzesień 2015 - 11:47
Czy można użyć suszonego tymianku i zamiast kolendry natki pietruszki ?
Dodano:  7 wrzesień 2015 - 15:55
Tak ale smak już będzie inny.
Odpowiedz
UnknownDodano:  28 wrzesień 2015 - 15:48
Chciałabym zaserwować te papryki dzieciom (1,5 roku i 3 lata) ale boję się dać im ser pleśniowy. Myślałam o zamienieniu pleśniowego na parmezan, ale może jest smaczniejsza metoda?
Dodano:  28 wrzesień 2015 - 19:18
Oczywiście. Możesz dać parmezan, możesz cheddar.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 marzec 2016 - 15:14
Jak nagrzewamy piekarnk? Góra-dół czy termoobieg?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 marzec 2016 - 22:32
czy ser pleśniowy można zastąpić serem Feta?
Odpowiedz
AnkaDodano:  1 sierpień 2017 - 9:11
Małgosiu, czy można to przygotować na grillu? Jeśli tak, to w jaki sposób? Zawinąć w folię aluminiową i w taki sposób zgrillować, aż papryka będzie miękka? Jeszcze jedno pytanie: na grillu będę gościć wegetariankę, która jest w ciąży, czym zastąpić ser pleśniowy-parmezanem lub mozarellą? (czytałam, nie wiem, czy nie u Ciebie właśnie, że kobiety w ciąży nie powinny jeść serów pleśniowych).
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  1 sierpień 2017 - 16:03
Pewnie. Owinięte w folię.
AnkaDodano:  1 sierpień 2017 - 22:45
Dziękuję. Za odpowiedź i za całą Twoją pracę :)
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej