fbpx
Dietetyczna wersja tagliatelle z kurkami lub innymi grzybami leśnymi!
Img

W sezonie kurkowym nie mogę sobie odmówić tego dania. Koło świeżutkich, żółciutkich, pachnących lasem kurek nie umiem przejść obojętnie. Do grzybów leśnych mam ogromną słabość, a do kurek szczególnie. Są jak truskawki. Sezonowe, więc wtedy kiedy są, trzeba się ich najeść na zapas 😉

Tradycyjny sos kurkowy robi się na bazie śmietany 30 %. Jest bardzo dobry, zgodzę się, ale taka śmietana oprócz tego że ma 290 kcal w 100 mililitrach jest też bardzo ciężkostrawna.
Będąc teraz na Mazurach w jednej z restauracji zamówiłam kaszę jęczmienną z sosem kurkowym. Sos był bardzo smaczny, ale czułam go na wątrobie do wieczora.
Zatęskniłam za moim sosem w wersji fit, dlatego jak tylko wróciłam do domu zrobiłam go z pełnoziarnistym makaronem tagliatelle oraz przyprawiłam po mojemu, świeżym koperkiem i kolendrą która nadaje daniu charakteru i podbija smak grzybów. Mój sos znacząco różni się od tradycyjnego ponieważ jest na bazie jogurtu greckiego dzięki czemu jest niskokaloryczny i lekkostrawny.
Jest tylko jedno ale które możecie pominąć, ja jednak zwracam na to uwagę! Śmietana jest słodka, jogurt kwaskowaty co według mnie psuje ostateczny smak sosu grzybowego dlatego ja doprawiam jogurt szczyptą stewi. Nie chodzi o to aby jogurt był słodki. Chodzi o przełamanie tej kwaskowatości. Wystarczy odrobina. Kolejna istotna kwestia! Aby jogurt nie zważył się po dodaniu na patelnię zahartowuję go sokiem z kurek który wytworzy się podczas duszenia i wlewam na patelnię po zdjęciu z ognia. Następnie na 2-3 minuty przykrywam pokrywką aby całość się “zaparzyła”.

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 440 kcal
Składniki dla jednej osoby:
  • 70 gramów pełnoziarnistego makaronu tagliatelle (suchego, przed ugotowaniem)
  • 100 g kurek lub innych grzybów leśnych
  • 100 ml jogurtu greckiego
  • sól,
  • szczypta stewii/ksylitolu lub cukru trzcinowego
  • łyżka koperku
  • łyżeczki świeżych liści kolendry
  • pół małej cebuli
  • łyżeczka masła klarowanego
Przygotowanie: 
  1. Na klarowanym maśle podduszamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Jak się zeszkli dodajemy kurki i dusimy bez przykrycia aż grzyby będą miękkie.
  2. Jogurt mieszamy ze stewią i łyżką soku z kurek który wytworzy się na patelni. Po chwili dodajemy drugą łyżkę.
  3. Do kurek dodajemy koper, kolendrę i sól. Mieszamy.
  4. Pod patelnią wyłączamy ogień, wlewamy jogurt, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Trzymamy pod przykryciem 2-3 minuty. Mieszamy z makaronem.
 
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Kukurydziane tortille z avocado, paluszkami krabowymi, jajkiem i chrupiącą sałatą.
Kukurydziane tortille z avocado, paluszkami krabowymi, jajkiem i chrupiącą sałatą.

Wiosennych przekąsek ciąg dalszy ! Pogoda jest tak cudna, że wchodzę do kuchni na krótko i staram się przygotowywać takie Czytaj dalej

Zielone tajskie curry z batatem i wędzonym na zimno łososiem – bez glutenu, jaj, laktozy i białek mleka krowiego

Szybkie, bardzo proste i bardzo sycące danie. Zarówno na obiad, jak i na kolację. Bez glutenu, jaj, laktozy i białek Czytaj dalej

Soczysty, delikatny, aromatyczny, pieczony filet z kurczaka z warzywami na parze i sosem pietruszkowym. Pokochacie ten sposób przygotowania mięsa.
pieczony filet z kurczaka z warzywami na parze i sosem pietruszkowym

Filet z kurczaka. Na ogół suchy, bezpłciowy i nudny. Mięso które przyrządza się bardzo szybko, ale też równie szybko i Czytaj dalej

54 komentarze

AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 8:58
Super! na liście do spróbowania:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 8:58
Super! na liście do spróbowania:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:01
Czy przy nietolerancji laktozy musze zapomniec o tym sosie? Czy moge go inaczej zrobic?
Dodano:  27 lipiec 2015 - 9:19
Możesz z mlekiem kokosowym lub jogurtem ze szczepami bakterii który nie ma laktozy.
AnonimowyDodano:  28 lipiec 2015 - 15:23
Ale przecież każdy jogurt ma szczepy bakterii, a co do laktozy to niestety niemal wszystkie jogurty ją mają, a bakterie tylko ułatwiają jej trawienie. Jeżeli producent wyprodukuje jogurt bez laktozy (z użyciem np. enzymu laktazy) to z pewnością pochwali się tym na opakowaniu
Dodano:  28 lipiec 2015 - 17:45
Nie każdy jogurt ma szczepy bakterii. Ten ze szczepami ma laktozę rozłożoną przez te szczepy.
Pisałam o tym tu:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/07/jogurt-o-smaku-owocowym-czy-jogurt-z.html
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:11
A jeżeli ktoś nie może mlecznego nic? To jest alternatywą sosu?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:20
mniam mniam , niebo w gębie omnomnom !!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:20
lecę do biedry kupić kurasy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:28
uwielbiam kurki...Małgosiu ja trochę z innej beczki otóż mam taki problem, że czasami swędzi mnie okolica hmm odbytu .. czy nie wiesz jaki może być powód? i jak to sprawdzić , zbadać? Ogólne badania mam ok, odżywiam się zdrowo..
Dodano:  27 lipiec 2015 - 9:51
To musi lekarz zbadać. Może owsiki ?
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 17:31
owsiki na pewno nie bo z tego co wiem to je raczej widać w stolcu...
AnonimowyDodano:  28 lipiec 2015 - 11:54
To może być (ale nie musi) infekcja pochwy. Ja tak miałam, swędziała mnie czasami okolica odbytu, to był jedyny objaw, nic innego niepokojącego nie zaobserwowałam. Akurat miała kontrolną wizytę u ginekologa. Okazało się, że mam infekcję bakteryjną, po kuracji antybiotykiem zarówno infekcja jak i swędzenie ustąpiło. Lekarz potwierdził, że dyskomfort może być odczuwany właśnie w okolicy odbytu - kwestia indywidualna. Może to jest jakiś trop.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:42
zrobiłam majonez z oleju lnianego i zastanawiam jak długo on może stać w lodówce i jak go powinnam przechowywać? i ostatnio moja mama przywiozła mi swojski olej lniany, który tłoczy jej koleżanki tata, natomiast wlewany jest on do przeźroczystych szklanych butelek i nie wiem czy on nadaje się do picia i nie wiem czy warto ryzykować.
Dodano:  27 lipiec 2015 - 9:52
Jeśli na surowych jajkach to do 3 dni.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 9:58
Pytanie troszke nie na temat tej pysznej potrawy, ale nie zaprzeczam, że wkrótce jej nie wypróbuje :) :
1. Czy pelnoziarnistą mąke pszenną, mozna wymienić na mąkę orkiszową w takim prościutkim przepisie na ciasto bananowe: 3 banany, 100g mąki, jajko, pół łyżeczki sody?
2. A czy ogólnie mozna te maki stosować wymiennie?
3. Czy mąkę orkiszową można wymieniac też z gryczaną, np. w pszepisach na nalesniki lub ciasto, lub kluski?
Dodano:  27 lipiec 2015 - 10:51
1 - tak
2 - tak
3 - tak
Odpowiedz
AlexandraDodano:  27 lipiec 2015 - 10:03
Kurki, moje kurki. Przeoczyłam początek sezonu. Muszę nadrobić. Sos do mnie bardzo przemawia. Oczywiście ten w wersji light :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 11:23
Witam Gosiu serdecznie, chciałabym zrobić troszkę zdrowsze kopytka w wersji na sniadanie :) Czytałam gdzieś, że maka gryczana zawiera sporo skrobii i że mąka owsiana też jest polecana, na kluski, do zagęszczania etc. Czy którąś z tych dwóch mąk można zastąpić skrobię ziemniaczaną ?
Dodano:  27 lipiec 2015 - 11:53
Każdą. Ja robię kopytka bez skrobi ziemniaczanej.
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 12:15
Gosiu a może podzielisz się z nami swoim przepisem na kopytka? :)
Odpowiedz
Klaudia CebulaDodano:  27 lipiec 2015 - 11:56
No tak to oczywiście rozumiem :)
Odpowiedz
MARTADodano:  27 lipiec 2015 - 12:22
Małgosiu, jaki jest Twój sposób na czyszczenie kurek? :)
Dodano:  27 lipiec 2015 - 12:39
Czyszczę nożykiem. No i myję.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 13:06
Czy pełnoziarnisty makaron spaghetti też będzie pasował? :)
Dodano:  27 lipiec 2015 - 13:11
Pewnie ;)
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 13:13
Super, dziękuję za szybką odpowiedź :) Właśnie szukałam przepisu z kurkami i miałam robić sos i tak pomyślałam, że poszukam u Ciebie w spisie przepisów a tu taka niespodzianka, czytasz w myślach ;) Pozdrawiam!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 13:14
Fajny pomysł na obiad w ciepłe dni, kiedy na mięcho jest jakaś taka mniejsza ochota :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 13:38
A czy dwulatka też może spróbować tej potrawy, czy ze względu na grzyby lepiej poczekać kilka lat?
Dodano:  27 lipiec 2015 - 14:51
Lepiej poczekać.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 13:54
Małgosiu, a można czymś zastąpić kolendrę? np suszoną przyprawą czy bardzo zmieni to smak potrawy? Czy kolendra jest niezbędna?
Dodano:  27 lipiec 2015 - 14:51
Pomiń. Suszona zepsuje smak.
AnonimowyDodano:  28 lipiec 2015 - 8:16
Gosiu a ja dodaje szczypty suszonego estragonu do wszytskich potraw z grzybami i powiem, że lubie ten smak, ale musze też sprobować z kolendrą. Ciekawe jaki będzie smak:-)

Pozdr.D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 14:12
Małgosiu,jakiego jogurtu greckiego użyłas do tego dania i ile ma kcal na 100 ml? Bo mój ma niewiele mniej niż smietana 12%??
Dodano:  27 lipiec 2015 - 14:54
Bakoma. On ma 10 % tłuszczu.
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 22:43
Dzięki za odp! A myślisz, że tej śmietany 12stki można użyć do tego przepisu - różnica w tłuszczu niewielka, a w smaku może być.. i stewii nie lubię :((
Dodano:  28 lipiec 2015 - 9:12
No pewnie.
Odpowiedz
Aleksandra A.Dodano:  27 lipiec 2015 - 18:18
Z innej beczki: co sugeruje Pani do pracy na 12-godzinną nockę? Pracuję w hotelu jako recepcjonistka. Zasada taka jak w ciągu dnia - posiłek co 3 godziny? Chodzi mi głównie o ilośc i ciężkość niż o konkretne przepisy
Dodano:  27 lipiec 2015 - 19:25
Na noc polecam zupę w termos, kaszę z warzywami i fetą + natka pietruszki lub kolendra, risotto z warzywami.
Aleksandra A.Dodano:  29 lipiec 2015 - 1:28
Dziękuję!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 18:43
Małgorzato, mogłabys na fb pokazać jak duża masz bazylię? Ta moja cos kiepsko rośnie w doniczce, chyba przesadzę ją do ogródka
Odpowiedz
KingaDodano:  27 lipiec 2015 - 19:56
Smacznie :))
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 21:24
Tylko pod wpływem temperatury z jogurtów naturalnych lubi "wyciekać woda", dlatego nie poddaję go takiej obróbce termicznej. Czy w przypadku greckiego też tak będzie?
Dodano:  28 lipiec 2015 - 9:11
Dlatego trzeba zahartować.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2015 - 21:47
Małgosiu, dlaczego moje potrawy z kurek są bardzo lub mniej ale jednak gorzkie? Co robię nie tak? Próbowałam już kurek świeżych, gotowych mrożonych, nawet sama blanszowałam te świeże kupione w markecie - i za każdym razem był posmak goryczy. Wszystko jedno czy robiłam krem z kurek, czy sos kurkowy. Cztery podejścia nieudane i -chociaż uwielbiam kurki- to tracę już cierpliwość. Pomóż, pliiiiis !
Dodano:  28 lipiec 2015 - 9:12
Nie wiem. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby były gorzkie.
MagdaDodano:  28 lipiec 2015 - 11:34
Ja kiedyś kupiłam mrożone i były strasznie gorzkie - musiałam wyrzucić. Świeżych jeszcze nie miałam gorzkich. Nie wiem co można z tym zrobić :/
Odpowiedz
Maja WierzbickaDodano:  27 lipiec 2015 - 22:07
wieki kurek nie jadłam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 lipiec 2015 - 7:37
Małgosiu w poście o odżywianiu w ciąży pisałaś aby jeść kiszoną kapustę ale nie kwaszoną... czym się różni jedna od drugiej, zawsze myślałam że to to samo;)
Dodano:  28 lipiec 2015 - 9:05
Kapusta kiszona to produkt naturalny powstający w wyniku naturalnego procesu fermentacji. W procesie naturalnej fermentacji wytwarzają się bakterie acidofilne korzystne dla flory bakteryjnej jelit.
Kapusta kwaszona powstaje w wyniku dosypania kwasku cytrynowego do kapusty. W taki sposób jest zakwaszana. Nie ma tam bakterii acidofilnych a szkodliwy dla błony śluzowej żołądka kwas cytrynowy.
AnonimowyDodano:  30 lipiec 2015 - 18:00
Dziękuję za odpowiedź. To cenna wiedza.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 lipiec 2015 - 17:47
Hej Gosiu,

Mam pytanie z innej beczki. Mam 161 wzrostu i ważę 58 kg. Chciałabym trochę schudnąć. Ćwiczę przez 5 dni w tygodniu - 3 razy po godzinnym treningu interwałowym i 2 razy biegam około 4,5 km po pół godziny. Czy 1500 kcal dziennie to wystarczająco czy za mało?
Bardzo proszę o odpowiedź. Czytam Twój blog już ponad rok i niesamowicie mi pomógł zmienić nawyki żywieniowe. Dziękuję! :)
Dodano:  31 lipiec 2015 - 7:02
A jaka Ci wychodzi PPM ? Przelicz sobie.
Odpowiedz
KarolinaDodano:  24 lipiec 2017 - 13:24
Mam pytanko, ile gram powinna mieć jedna porcja?
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds