fbpx
Energetyczny krem z marchewki ze świeżym imbirem
Img

Święta, święta i po świętach ……  pokus na stole było tyle, że nie sposób było się oprzeć …. zwłaszcza słodkościom, a trzeba przyznać, że w tym roku kusiły wyjątkowo, i te domowe i te w gościnie.
Na szczęście waga nie odnotowała tej rozpusty, więc odetchnęłam z ulgą. Przez ostatnie 5 miesięcy schudłam 12 kilogramów, wróciłam do wagi jaką miałam jako bezdzietna panna i bardzo nie chciałabym przysposobić z powrotem choćby połowy kilograma, a rzeczywiście w święta pozwoliła sobie na baardzo wiele, zbyt wiele :))
Nasz żołądek zniesie dużo, ale wszystko ma swoje granice, dlatego dla zdrowia i dobrego samopoczucia czas na lżejsze dania 🙂
Proponuję krem z marchewki ze świeżym imbirem.
Na wieść, ze robię taką oto zupę mój mąż pokręcił nosem. Nasze dzieci wyrosły już z marchewkowych papek więc dlaczego chcę zaserwować rodzinie podgrzany marchewkowy sok ??? :)) Rzucam więc powłóczyste spojrzenie i robię swoje……
Efekt zaskoczył i dzieci i męża bo zupa jest obłędna.

 Składniki:
* kilka dużych marchewek
* świeży imbir ( 1 czubata łyżka)
* 3 litry rosołu drobiowego
* 1-2 łyżki masła
* 1 mała cebula
*  2 łyżki śmietany 18%
* sól, czarny pieprz
* natka pietruszki
* bagietka
Sposób przygotowania:
1. Marchew oskrobać i umyć. Pokroić w talarki.
2. W szerokim rondlu (ja używam woka) rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w talarki marchew. Przykrywamy pokrywką i dusimy od czasu do czasu mieszając.
3. Zeszkloną, miękką marchew zalewamy rosołem. Gotujemy na wolnym ogniu.
4. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.  Zrumienioną dodajemy do zupy.
5. Jak marchew będzie miękka miksujemy zupę blenderem na gładki krem.
6. Dodajemy starty imbir i gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu.
7. Doprawiamy pieprzem i jeśli trzeba solą (wszystko zależy od rosołu).
8. Zdejmujemy krem z gazu. Hartujemy śmietanę, dodajemy do kremu.
9. Gotowy krem posypujemy natką pietruszki.Podajemy z opiekaną bagietką.

Kaloryczność:
Porcja samej zupy ma ok. 80 kcal
Bagietka opiekana (ilość widoczna na zdjęciu) – ok. 140 kcal
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Pełnoziarniste tagliatelle w sosie szpinakowym na bazie jogurtu greckiego
Pełnoziarniste tagliatelle w sosie szpinakowym na bazie jogurtu greckiego

Mrożony liściasty szpinak mam na czarną godzinę, zawsze w zamrażarce. Pełnoziarnisty makaron to obowiązkowa pozycja każdych zakupów, nawet jeśli akurat Czytaj dalej

Bezglutenowe babeczki z musem dyniowo-pomarańczowo-migdałowym
Bezglutenowe babeczki z musem dyniowo-pomarańczowo-migdałowym

Dziś mam coś dla bezglutenowców, którzy też czasem chcą zjeść coś słodkiego, a kupić gotowe nie jest łatwo. Bezglutenowe babeczki Czytaj dalej

Piernikowy placek ze śliwkami i świeżą żurawiną
Piernikowy placek ze śliwkami i świeżą żurawiną

Do upieczenia tego ciasta skłoniła mnie aura za oknem. Ja jestem człowiekiem słońca, śpiewających ptaków, delikatnego szumu wiatru i ciepła. Czytaj dalej

Białe kiełbaski w sosie chrzanowym na Wielkanocne śniadanie
Białe kiełbaski w sosie chrzanowym na Wielkanocne śniadanie

Kochani dziś przepis banalnie prosty, a bardzo pyszny. Danie które absolutnie uwielbiam na Wielkanocne śniadanie. Biała kiełbaska w sosie chrzanowym. Czytaj dalej

69 komentarzy

AgaDodano:  3 kwiecień 2013 - 7:52
Bardzo ładnie się prezentuje...
Odpowiedz
NieperfekcyjnaDodano:  3 kwiecień 2013 - 11:05
daj talerz zupki, uwielbiam!
Odpowiedz
Agnes JuszczykDodano:  3 kwiecień 2013 - 11:11
Moje święta nie były wielkim obżarstwem ale z tonami słodkości, ale i tak bym zjadła;-)

http://fasterbetternicer.blogspot.co.uk/
Dodano:  3 kwiecień 2013 - 11:18
ja właśnie ze słodkościami zaszalałam :)
Odpowiedz
AgaDodano:  3 kwiecień 2013 - 11:49
Fantastycznie działa na mnie kolor tej zupy!! :)
Dodano:  3 kwiecień 2013 - 12:25
Polecam, robi się szybko a smak jest naprawdę zaskakujący.
Odpowiedz
ola in the kitchenDodano:  3 kwiecień 2013 - 13:44
Pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu :] Z przyjemnością bym spróbowała!
Dodano:  3 kwiecień 2013 - 14:11
Zachęcam, daj znać jak Ci wyszła :)
Odpowiedz
KaśDodano:  3 kwiecień 2013 - 16:58
apetyczny! szczególnie w towarzystwie opiekanej, chrupiącej bagietki
Odpowiedz
toPestka!Dodano:  3 kwiecień 2013 - 18:03
jedna z moich ulubionych zup:)
Odpowiedz
Zielona strona FlinstonaDodano:  3 kwiecień 2013 - 21:11
krem z marchewki uwielbiam, miodzio.....:)
Odpowiedz
ginDodano:  5 kwiecień 2013 - 18:21
Uwielbiam taką zupę - za kremową, gęstą konsystencję, za cudowny zapach imbiru, słoneczny kolor i obłędny smak :)
Odpowiedz
AndźkaDodano:  11 kwiecień 2013 - 10:29
Ostatnio często ten krem widuję na blogach i przyznaję, że mnie kręci. Nigdy go jeszcze nie jadłam. W końcu trzeba zakasać rękawy!
12kg w 5 miesięcy? Kobito- jak Ty to robisz?
Dodano:  11 kwiecień 2013 - 13:01
Zmiana żywienia i filozofii życia. Będę to opisywała cyklicznie w Trochę zdrowia :)
Odpowiedz
BeatriceDodano:  13 kwiecień 2013 - 21:30
Pyszny, bardzo lubię takie kremy, a z dodatkiem imbiru smakuje rewelacyjnie!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 styczeń 2014 - 14:41
Zrobilam ja dzisiaj na obiad i faktycznie jest pyyyycha. Dzieki za przepis.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 styczeń 2014 - 20:30
w takim razie i ja gotuję :) - dam znać o reakcji moich dzieci:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 styczeń 2014 - 13:00
Mnie jakoś nie smakowała :( może ze względu na imbir. Ale przepisy ma Pani super, i wiele z nich wdroże do codziennego życia.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 luty 2014 - 16:32
Wyśmienita - polecam !
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 17:32
Zrobiłam dziś zupke. Jest rewelacyjna bardzo mi posmakowala. Nie mogę się doczekać kiedy będę gotować inne potrawy z jadlospisu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 luty 2014 - 19:13
dziś właśnie ugotowałam ten pyszny krem, dodałam jeszcze startą skórkę z pomarańczy i posypałam prażonymi pestkami dyni. Moja ulubiona zupa ostatnimi czasy!:)
Odpowiedz
wiolaDodano:  21 luty 2014 - 16:22
Zupa jest super:))Po prostu rewelacja,jestem zaskoczona,że jest taka pyszna!!!!!!!

Mam tylko pytanie ta porcja 80kal to mniej więcej ile tej zupy jest- 400ml????

Pozdrawiam
Dodano:  21 luty 2014 - 17:07
tak, to taki standardowy talerz
AnonimowyDodano:  23 luty 2014 - 21:14
Szklanka rosołu ma ok. 90 kcal.. to chyba jednak mniejsza ta miseczka zupy Małgosiu :)
Dodano:  24 luty 2014 - 8:03
zupy wychodzi więcej niż bulionu, po dodaniu marchewki która zawiera dużo wody zupa bardzo przybiera na objętości.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 marzec 2014 - 16:07
Witam Pani Małgosiu
Przez przypadek odkryłam stronę - też próbuję się odchudzić :), zrobiłam zupę krem i rzeczywiście jest super :). Mam pytanie jak można wykorzystać mięso w ugotowanego bulionu?
Pozdrawiam Sylwia
Dodano:  2 marzec 2014 - 18:01
zrób potrawkę, tu masz przepis http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2013/08/dziecko-w-restauracji-ciezki-temat.html
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 marzec 2014 - 15:33
Bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam Sylwia
Odpowiedz
Anna KomarDodano:  26 marzec 2014 - 21:55
Robiłam dzisiaj tą zupkę i jak dla mnie suuuper, co prawda dzieciaki nie jadły ale mnie bardzo smakuje. Ciekawa jestem opinii teściowej, bo dałam jej słoiczek :) Od wczoraj mam porządny blender (taki jak Twój) więc wszystkie zupy-kremy i koktajle stoją przede mną otworem :) pozdrawiam cieplutko
Agata SDodano:  14 kwiecień 2014 - 11:39
Jaki blender/koktajler taki z duzym szklanym dzbankiem polecasz? Na wakacje jade do mamy do Polski i chcialabym cos kupic sobie na miejsce do robienia smoothies (koktajli) ?
Dodano:  14 kwiecień 2014 - 11:40
z dużym dzbankiem mam tutti frutti artete a z małym bosha
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 14:56
Ta zupa jest przepyszna :) Wygląda pięknie i ten smak SUPER!!!!! Pozdrawiam i dziękuje!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 kwiecień 2014 - 8:45
Czy zupę robisz na wywarze z mięsa, skrzydełek czy kostkach?
Pozdrawiam Joanna
Dodano:  7 kwiecień 2014 - 9:04
nie używam kostek rosołowych, do zup i sosów zawsze robię wywar, albo na samych warzywach albo na warzywach i mięsie (np. skrzydełkach lub udkach z kurczaka)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 kwiecień 2014 - 17:54
Mam pytanko, nigdy nie robiłam sama zup i kremów, więc trochę się boję że źle dobrałam proporcje. Dajmy na to mam pół garnka marchewek - mam zalać je wodą tak, żeby lekko przykrywała plasterki? Pierwotnie jak zalałam litrem, bardzo pływały, uznałam że trochę za rzadko wyszło i odlałam nieco.
Dodano:  10 kwiecień 2014 - 20:27
nie dolewaj wody tylko bulion, jeśli nie jadasz mięsa ugotuj bulion z samych warzyw,
bulionu zawsze możesz dolać, więc zacznij od niewielkiej ilości np. pół litra bulionu a resztę dolej po zmiksowaniu marchewek
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 kwiecień 2014 - 19:49
Tak tak, bulion, ta woda tak w pytaniu wyszła :) Udało mi się, aż nie wierzyłam własnym oczom (czy raczej językowi!). Zrobiłam wprawdzie wersję ze słodką papryką i pieprzem cayenne zamiast imbiru, ale aż byłam zdziwiona, jak świetnie zupa smakowała. No i wyszło zdecydowanie więcej, niż się początkowo wydawało, chociaż i tak mój chłopak wciągnął wszystko. Jego na szczęście nie trzeba namawiać na zmianę odżywiania, ba nawet sam mi o tym przypomina, jak mi się nie chce nic robić i myślę o zamówieniu pizzy ;p

Jestem zachwycona Twoim blogiem :))
Dodano:  11 kwiecień 2014 - 22:37
oj, to ciesze się że Wam smakowało ;) ja też bardzo lubię tę zupkę :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 kwiecień 2014 - 22:30
hej, a ja zrobiłam zupę marchewkowo-batatową z imbirem i cynamonem, w prawdzie bez cebuli, ale pierwowzorem była Twój krem. Wyszło ciekawie.. polecam i pozdrawiam gorąco :) ps. Qchenne uwielbiam :*
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 kwiecień 2014 - 11:36
Ugotowałem tą zupę dzisiaj na obiad wg. Twojego przepisu.Właśnie skończyłem jeść tą pyszną zupę.Sądzę że zasmakuje wszystkim tak jak mi;)Dzięki za inspiracje :) pozdrawiam-Zbyszek
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 maj 2014 - 19:59
Ugotowałam zupę na jutrzejszy obiad, ale nie mogłam się oprzeć i skusiłam się na mały jej talerz na kolację. Nie wiedziałam, że imbir tak świetnie doda jej smaku. Pyszna zupa.Dziękuję za przepis:-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 lipiec 2014 - 12:29
na ile osób jest przepis?? 3-4??
Dodano:  17 lipiec 2014 - 13:07
na 7-8
Odpowiedz
shellterDodano:  6 sierpień 2014 - 16:24
Szczerze mówiąc bałam się robić tą zupę,po ostatnim eksperymencie zupy z imbirem miałam mocny uraz do imbiru i do zup z nim połączonych ale zaryzykowałam,zrobiłam małą porcje i ku mojemu zdumieniu zupa była nie tylko zjadliwa ale i smaczna ;) Warto było zaryzykować :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 sierpień 2014 - 20:41
Czy zupę można zamrozić? Jest przepyszna, ale zrobienie takiej ilości troszke mi zajęło i fajnie byłoby móc pomrozić jakieś wieksze ilości na później :)
Dodano:  7 sierpień 2014 - 20:45
można oczywiście
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 sierpień 2014 - 16:22
Brzmi pysznie, na pewno wypróbuję :)
Tylko co znaczy "hartujemy śmietanę"..?
Dodano:  26 sierpień 2014 - 16:35
do śmietany dodajesz łyżkę zupy, mieszasz, potem kolejną i znów mieszasz i jeszcze jedną i mieszasz,
następnie wlewasz do reszty zupy,
dzięki temu śmietana nie zważy się
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  25 wrzesień 2014 - 10:32
Witaj Małgosiu. Czy świerzy imbir można zastąpić suszonym, czy smak zupy się nie zmieni? A jeśli można, to rownież łyżeczkę dodać?
Pozdrawiam bardzo serdecznie,
stała czytelniczka Kaśka.
Dodano:  25 wrzesień 2014 - 18:11
można pewnie, ilość dobierz w zależności od tego jak mocno ostrą zupkę lubisz
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 październik 2014 - 0:23
Przepyszna ja jeszcze dałam ziemniaki i wszystko zblędowałam.
Dzięki za przepis
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  23 listopad 2014 - 21:34
a ile marchewek do zupy?-bo kilka to mozna roznie zrozumiec....
Dodano:  24 listopad 2014 - 10:03
10 będzie ok.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 grudzień 2014 - 22:08
PETARDA !!!! :> Genialne polecam :> :D Szybkie i na prawdę pożywne :>
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 grudzień 2014 - 11:40
Trzeba czekać aż zupa ostygnie zanim przystąpimy do blędowania?
Pozdrawiam Natalia
Dodano:  30 grudzień 2014 - 19:43
nie trzeba jeśli masz metalową końcówkę blendera
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 luty 2015 - 13:25
pierwszy raz jadłam taka zupę...fenomenalna i na pewno zagości w moim menu na stałe.
Zdecydowanie polecam każdemu
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 luty 2015 - 19:07
Ze śmietaną 18 % ??
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 marzec 2015 - 16:32
Dzisiaj zrobiłam zupkę z mamą, bardzo dobra, polecam. :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2015 - 4:16
Mam pytanie a czy można czymś zastąpić śmietanę 18? np jogurtem. Albo wogole ominąć?
Dodano:  26 marzec 2015 - 9:01
Można
Elżbieta CieślaDodano:  12 kwiecień 2015 - 10:22
Zupa jest rewelacyjna. Pozdrawiam
Odpowiedz
MadziaDodano:  30 sierpień 2015 - 17:19
Pyszna zupka ! niebo w gębie:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 styczeń 2016 - 19:23
Malgosiu zupa wspaniala wsztstkim smakowała ☺
Odpowiedz
Iwona AlvarezDodano:  16 październik 2016 - 17:32
Jesteś niesamowita!Wszystko co zrobię wychodzi i jest pyszne. Mój 4-letni syn jak zaczarowany kremem z marchewki, a przy golabkach uszy mu się trzęsly.Do tego ciągle wypytuje na co dana potrawa jest zdrowa.
Odpowiedz
Kasia R.Dodano:  13 luty 2019 - 13:33
Witaj Małgosiu! Czy IO mogą?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  13 luty 2019 - 15:33
IO nie :(
Kasia R.Dodano:  13 luty 2019 - 16:29
Dziękuję za odpowiedź. A którą z zup mogłabym?
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds