Kochani, troszeczkę przyszło Wam poczekać, ale mogę Was zapewnić że było warto i dziś z ogromną przyjemnością mogę ogłosić premierę e-booka IBS Zespół jelita drażliwego, Zasady postępowania, diagnostyka, zalecenia dietetyczne, suplementacja oraz lekkostrawnej diety gotowej low FODMAP w IBS i SIBO – etap I.
Obydwa produkty dedykowane są osobom borykającym się z dolegliwościami żołądkowo – jelitowymi, takimi jak wzdęcia, gazy, biegunki czy ból w obrębie żołądka i jelit. Wiadomości z ebooka pomogą Wam zrozumieć istotę tych zaburzeń (patofizjologia), poznać kryteria rozpoznania, zasady postępowania leczniczego oraz żywieniowego, jak również zalecenia dotyczące suplementacji z podaniem konkretnych produktów.
Ponieważ bardzo dużo osób zmagających się z dolegliwościami żołądkowo – jelitowymi zmaga się także z problemami skórnymi oraz zaburzeniami gospodarki żelazem (niska ferrytyna) uwzględniłam te dwie kwestie w suplementacji.
Osoba decydująca się na skorzystanie z diety gotowej low FODMAP powinna zapoznać się z informacjami zamieszczonymi w e-booku IBS Zespół jelita drażliwego, Zasady postępowania, diagnostyka, zalecenia dietetyczne, suplementacja. Treść publikacji powstała w oparciu o aktualną wiedzę medyczną (EBM) oraz moją pięcioletnią praktykę z pacjentami. |
Aktualnie do końca maja 2021 nie ma do mnie żadnych wolnych terminów na współpracę indywidualną dla nowych pacjentów. Zapisy dla nowych pacjentów na czerwiec 2021 zostaną uruchomione końcem kwietnia. O dokładnym terminie zapisów będę informowała.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie, zwłaszcza podczas okresu oczekiwania na współpracę indywidualną. Jestem przekonana, że informacje z nowego ebooka oraz nowej diety gotowej pomogą wielu osobom.
IBS Zespół jelita drażliwego, Zasady postępowania, diagnostyka, zalecenia dietetyczne, suplementacja (przejdź do sklepu aby kupić e-booka) |
Spis treści:
- Wstęp
- Definicja zespołu jelita drażliwego (IBS)
- Patofizjologia
- Życie z IBS
- Rozpoznanie
- Postępowanie lecznicze
- Ogólne zalecenia żywieniowe
- Interwencja probiotyczna i suplementacja
- Interwencja dietetyczna
- Bibliografia
E-book dieta gotowa low FODMAP w IBS i SIBO etap 1
(kliknij w obrazek i przejdź do sklepu)
- podstawowe informacje dotyczące stosowania diety low FODMAP (szczegóły w e-booku IBS Zespół jelita drażliwego, Zasady postępowania, diagnostyka, zalecenia dietetyczne, suplementacja)
- 7-dniowy przykładowy jadłospis low FODMAP (bez nabiału i glutenu – z e-booka dowiecie się, dlaczego taka strategia na start. Nadmienię, że gluten sam w sobie nie jest problemem w IBS i SIBO, tylko zawarte w pszenicy i życie fruktany. Dostępne powszechnie chleby czy makarony są najczęściej produktami z pszenicy lub żyta. Stąd zastosowanie w diecie zbóż naturalnie bezglutenowych. Dla ułatwienia w diecie podaję przepis na szybki, prosty i bardzo pyszny chleb z mąk naturalnie nie zawierających glutenu).
- listę zakupów,
Co ważne:
- wszystkie produkty do przygotowania potraw w diecie są produktami powszechnie dostępnymi (przy każdej diecie znajduje się lista zakupów),
- jeśli macie którąkolwiek z poprzednich moich diet gotowych, POTRAWY W NOWEJ DIECIE SĄ INNE.
NIE POWTARZAJĄ SIĘ Z POPRZEDNIMI DIETAMI.
Dieta zawiera:
- 7 różnych śniadań,
- 7 różnych lunchboxów,
- 7 różnych obiadów,
- 7 różnych kolacji,
- listę zakupów z podaniem dokładnych ilości poszczególnych składników
Kaloryczność – 1600 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal,
Ilość posiłków dziennie – 4
Rozkład makro: 18% białka, 36% tłuszczu, 46% węglowodanów,
Niektóre (nie wszystkie) potrawy z diety:
- Migdałowa jaglanka z musem malinowym
- Maślany kurczak na wiosennej sałatce
- Sycąca sałatka z pieczonych warzyw
- Jajecznica szefa kuchni z tostem z pieczywa z domowym pesto
- Sałatka owocowa z miętą i ryżem
- Żółte curry z tagliatelle z marchewki
- Risotto z kurczakiem i warzywami
- Omlet bananowy z musem z jagód
- Włoski mix
- Mięsne kuleczki na pure z pomarańczowych warzyw po indyjsku
- Frytki warzywne po indyjsku
- Zielone naleśniki z pieczonym łososiem i zieloną sałatką
- Malinowy przekładaniec
- Wege paszteciki z sałatką na ciepło
- Tagliatelle z marchewki z wątróbką drobiową
- Wiosenne tabule
- Łosoś z salsą z cukinii
- Krem z białych warzyw
- Kokosowa ryżanka z kiwi
- Ananasowa fantazja
- Pasta po włosku
- Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni
- Jajka sadzone na zielonych warzywach z tostem z domowym pesto
Dieta jest dobrze zbilansowana i odpowiednia dla osób chcących zredukować masę ciała, także w insulinooporności, hiperinsulinemii, cukrzycy typu II, niedoczynności tarczycy, chorobie Hashimoto, trądziku, łuszczycy, egzemie, AZS, refluksie, celiakii, reumatoidalnym zapaleniu stawów.
Dieta nie jest dostosowana do osób z nietolerancją histaminy. Dla osób z nietolerancją histaminy powstanie osobny produkt i e-book merytoryczny.
SPRAWDŹ INNE OFEROWANE DIETY (klik).