fbpx
Live Cooking i przepis szefa kuchni na dorsza na maślanych szparagach z sałatką z młodego szpinaku, pomidorków cherry i mozzarelli
Img

Wczoraj miałam okazję uczestniczyć w tzw. live cooking z udziałem szefa kuchni Hotelu Lidia Spa & Wellness w którym jestem od poniedziałku, i mam dla Was przepis na bardzo proste w wykonaniu, a zarazem bardzo wykwintne danie.

Live cooking odbywa się w w hotelowej restauracji każdego tygodnia podczas kolacji.
Na żywo, przy gościach przygotowywane jest danie z wybranej kuchni świata.
Wczorajsze danie to raczej danie kuchni polskiej, z wykorzystaniem składników sezonowych jakimi są szparagi, i bałtyckiego dorsza, którego można tu kupić codziennie prosto z kutra.
Podoba mi się, że szef kuchni kupuje świeże ryby rano w porcie, i nigdy nie wiadomo jaka ryba będzie dziś na obiad czy kolację 😉

Dorsz na maślanych szparagach 
z sałatką z młodego szpinaku, 
pomidorków cherry i mozzarelli
Składniki na jedną porcję:
Ryba:
  • 150 g fileta z dorsza 
  • sól himalajska
  • pieprz cytrynowy
  • koperek
  • natka pietruszki 
  • kilka kropel soku z cytryny
  • mąka kukurydziana do obtoczenia
  • łyżka klarowanego masła 
Przygotowanie:
  1. Rybę oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy drobniutko posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
  2. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i delikatnie smażymy dorsza obtoczonego w mące kukurydzianej. 
UWAGA ! Dorsz nie wymaga długiej obróbki cieplnej. Jeśli go przesmażymy będzie suchy !
 
Maślane szparagi:
  • 3 białe szparagi
  • 3 zielone szparagi
  • mały ząbek czosnku
  • ćwiartka czerwonej cebuli 
  • łyżeczka klarowanego masła
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypta cukru trzcinowego
  • szczypta natki pietruszki
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło. Wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy 1 minutę często mieszając.
  2. Na patelnię wrzucamy oczyszczone i pokrojone szparagi, dodajemy sól, pieprz, cukier trzcinowy i natkę pietruszki. Smażymy na delikatnym ogniu, aż szparagi będą miękkie (czas zależy od grubości szparagów).
 
Sałatka z młodego szpinaku:
  • garść młodego szpinaku
  • 5 szt pomidorków koktajlowych
  • kawałek czerwonej cebuli
  • 50 g sera mozzarella
  • kiełki groszku 
Przygotowanie:
Szpinak mieszamy z pomidorkami, pokrojoną w piórka cebulą i serem mozzarella. 
Polewamy dressingiem.
 
Dressing:
  • łyżka oliwy rzepakowej
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • pół płaskiej łyżeczki miodu spadziowego
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Mi do tego celu najlepiej sprawdza się blender.  

Całe danie na koniec przyozdabiamy kiełkami groszku. 

Kaloryczność:
Całe danie ma ok. 480 kcal 

 

Jeśli danie przygotowane podczas live cooking nie do końca komuś pasuje, bo jest powiedzmy z kuchni azjatyckiej, a za taką nie przepada, może oczywiście wybrać sobie cokolwiek innego z bufetu, a jest w czym wybierać.
Wszystko jest świeże i ciekawie przyprawione. Każdy fan zdrowego odżywiania świetnie się tu odnajdzie. 
Na szczególną uwagę zasługuje szeroki wachlarz różnego typu sałat, warzyw, ryb na różne sposoby, fajnie przyprawionych i ciekawie podanych mięs, zup, dań na ciepło i przystawek.  
Przywiozę stąd mnóstwo inspiracji.


Terrina im. z łososia zawinięta w nori – rewelacja (po lewej) ! 
Carpaccio wołowe z gruboziarnistą solą jadłam pierwszy raz w życiu i jest naprawdę rewelacyjne.
Mintaj w sosie orzechowym – koniecznie do powtórzenia w domu. Sos genialny !

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Dwa rodzaje soków z jednego urządzenia. Gęstszy i klarowny. Czy to możliwe ? Test sokowirówki Philips Avance z technologią FiberBoost.
sokowirówka Philips Advance Collection

O zaletach picia świeżych, przygotowywanych w domu soków pisałam Wam nie raz. Są źródłem łatwo przyswajalnych witamin i błonnika. Żaden Czytaj dalej

Polubić jesień ……. Jak nie dać się chandrze, jesiennym szarugom i melancholii ?

Jakby nie czarować i nie zaklinać rzeczywistości jesień depcze po piętach. Za oknami coraz mniej słońca, a coraz więcej deszczu, Czytaj dalej

Zapraszam do lektury wywiadu ze mną na gotujmy.pl

Na portalu gotujmy.pl możecie przeczytać wywiad ze mną. Jak tydzień temu zgłosiła się do mnie Pani Magda z propozycją wywiadu, Czytaj dalej

W mediach o mnie 🙂
W mediach o mnie :)

Dziś z samego rana, spotkała mnie przemiła niespodzianka. Otrzymałam informację, że qchenne-inspiracje, które tworzę od 15 miesięcy, znalazły się w Czytaj dalej

49 komentarzy

AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 8:45
SMAKOWICIE DANIA WYGLĄDAJĄ!
HOTEL REWELACYJNY!
NA PEWNO SKORZYSTAMY:), MIŁEGO WYPOCZYNKU:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 8:51
MNIAAAAAM! :) Jeszcze czekam z utęknieniem na ten przepis na minaja w sosie orzechowym - też ślinka cieknie ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 8:53
gosiu, to danie jemy juz bez weglodowanow?
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 9:31
Tak :-) jest tak syte że gdyby tu coś jeszcze dodać to bym nie przejadla :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 8:54
Wygląda pysznie!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 9:43
Mmmmmmmm pycha, świeża rybka ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 10:04
Ile min najlepiej smażyć z jednej i drugiej strony?
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 10:21
2-3 minuty z każdej strony
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 10:06
a czy szparagi trzeba wczesniej ugotowac?
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 10:20
Nie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 10:08
Pysznie! Ale ja mam zawsze malutki ''problem'' z takim obiadem - ja się dorzuci do takiej rybki w lekkiej panierce i smażonej trochę ryżu itp (węglowodany trzeba przecież jeść!) to taka niskokaloryczna rybka z dodatkami niestety urasta - może nie do bomby kalorycznej - ale do dość wysokokalorycznego obiadku na pewno :(
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 10:19
Nie musisz dokładać węglowodanów do każdego obiadu !!! Jeśli na śniadanie zjadlas coś weglowodanowego i np. do przekąski dodalas również węglowodany w postaci np. otrebow to na obiad możesz zjeść samą rybę (lub mięso) z samymi warzywami.
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 10:24
Super, dziękuję ci bardzo za podpowiedź :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 10:09
pycha. i ta ryba w sosie orzechowym tez musi byc mega, nie zwlekaj z podaniem przepisu :))))))))) :-*
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 11:44
Małgosia, mam nadzieję, że nie jadłaś tego ogórka ze skórką ze zdjęcia :-D Żartujęęęęę ;) Mam nadzięje, że już wszystko z włosami i nie tylko ok. Wszystko bosko wygląda, ślinotoku dostałam :-D Bardzo fajny hotel.
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 11:52
Coś Ty :-) ogórków unikam, nawet bez skórki, boję się że organizm mógł się uwrazliwic a nie mam odwagi spróbować i sprawdzić :-) pamiętam aż za dobrze co przeszlam :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 13:09
zdecydowanie lepiej robić dresing w blenderze niż w słoiku potrzasać, ostatnio zblendowałam i kolosalna różnica!!
Odpowiedz
AniaDodano:  12 czerwiec 2014 - 13:11
Gosiu to najlepszy blog kulinarny na jaki trafiłam, a że jestem mamą rocznej dziewczynki szukam zdrowych potraw i tylko tutaj praktycznie każde danie jest dla małego i dużego. Pozdrawiam i dziękuję!!!!!
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 14:06
Bardzo mi miło, dziękuje Ci skocznie za słowa uznania :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 14:13
Witaj Gosiu, długo już Cię czytam,czasem nawet piszę z jakimś pytaniem i zawsze odpisujesz :) i właśnie mam taka prośbę- czy byś mogła-oczywiście jak już wrócisz z urlopu napisać post jak dbać o włosy skórę i paznokcie-jakie potrawy jeść i w ogóle jak dbać.Może mogłabyś napisać jak Ty dbasz-jesteś wyrocznią dla mnie także...
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka,rozmawiałyśmy o zdrowym odżywianiu, jakby tu schudnąć-ona niedawno urodziła, pokazałam jej Twojego bloga, właśnie wysłała mi smsa że jest zachwycona jadłospisami :) Pozdrawiam Cię. Karolina
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 19:35
będzie taki post - dużo na ten temat czytałam i czytam aktualnie, a także ostatnio poruszaliśmy ten temat na kursie ;)
będzie taki post jak wrócę do domu,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 14:26
A co myslisz o dzemie? :) lepszy babciny czy sklepowy niskoslodzojy? A kompoty?:)
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 19:33
pewnie że lepsze babcine,
AnonimowyDodano:  14 czerwiec 2014 - 9:53
Jak często można je jesc ? A kompot z makaronem na obiad ?
Dodano:  14 czerwiec 2014 - 23:02
Dżem jest słodki więc myślę że raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie do śniadania.
Jeśli zaś chodzi o kompot z makaronem to cóż to za obiad ?
Jakich od dostarcza wartości odżywczych ?
Minimalnych - węglowodany, cukier prosty i niewiele poza tym ?
A gdzie błonnik ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 18:08
Małgosiu mam do Ciebie sprawę. Od 3-4 tygodni piekę chleb wg Twojego przepisu. Nie wiem co jest grane, ale za każdym razem po 3 dniach od jego upieczenia zaczyna mi pleśnieć. Nie trzymam go w woreczku, a luzem w szafce, ewentualnie owijam w bawełnianą ściereczkę (jak już jest zimny). Do upieczenia chleba zawsze używam mąki żytniej razowej 2000, mąkę pszenną graham 1850 lub czasami zamieniam na Lubelle pełnoziarnistą (do wypieku chleba), wodę (1 litr) wlewam chłodną. Nie rozumiem dlaczego chleb systematycznie pleśnieje?
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 19:32
ciężko mi powiedzieć, z moim nic się nie dzieje, i też bardzo dużo osób piecze ten chleb już długo i też nikomu nie pleśniał.
może za mocno i zbyt szczelnie go owijasz ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 19:38
Witaj! Mam pytanie odnośnie mixu śniadaniowego. Bo choć jestem z twoimi jadłospisami od stycznia to jeszcze go sobie nie przygotowałam. Ilości składników podane są w gramach, a jak to będzie np. na szklanki, bo nie posiadam wagi kuchennej. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Dodano:  12 czerwiec 2014 - 19:42
podawałam to w którymś komentarzu pod postem z mixem
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 czerwiec 2014 - 19:50
Dzięki. znalazłam
Odpowiedz
EMDodano:  12 czerwiec 2014 - 20:21
Uwielbiam to carpaccio!!!! PETARDA
Odpowiedz
Karolo oDodano:  12 czerwiec 2014 - 22:57
Najlepszy Szef ! :)
Odpowiedz
Karolo oDodano:  12 czerwiec 2014 - 22:58
Najlepszy Szef ! :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 czerwiec 2014 - 19:40
Pani Gosiu od niedawna czytam Pani bloga i korzystam czesciowo z jadlospisow, z racji tego , iz jestem na diecie. Mam takie pytanie: Pije zielona herbate z herbaciarni. Ostatnio skusilam sie na smakowa i na opakawaniu pisze ze zawiera platki kandyzowane + cukier. I nie wiem czy powinnam ja pic, jak to ma sie do kcl? Pozdrawiam Czytelniczka
Dodano:  14 czerwiec 2014 - 6:46
każdy dodatek cukru będzie podnosił kaloryczność produktu,
zielonej herbaty nie powinno się dosładzać, tak samo jak wszelkich ziół,
płatki kandyzowane i dodatek cukru ma w tym wypadku podnieść walory smakowe, aczkolwiek według mnie niepotrzebnie
zapytaj o inną zieloną, bez cukru i aromatów
AnonimowyDodano:  14 czerwiec 2014 - 21:27
Ojjj szkoda :-( Nie chce sobie zepsuc diety przez herbate. Podaje sklad tej herbaty (kupilam niewiele, ale mimo to szkoda wyrzucac), moze jak bedziesz miala czas zerkniesz i npiszesz czy ten rodzaj "tuczy". Sklad: zielona herbata sencha, kandyzowne kawalki ananasa (ananas, cukier), naturalny Aromat, kandyzowne kawalki marakuji (marakuja, skrobia, cukier)....W opakowaniu tych kawalek owocow jest stosunkowo do samej zielonej herbaty malo, dlatego wydawalo mi sie, iz nie ma to wielkiego wplywu na kalorycznosc , a teraz jak patrze na sklad to sama nie wiem, co myslisz pic czy nie?

p.s Dziekuje za odpowiedz!
Dodano:  14 czerwiec 2014 - 22:45
no kandyzowane owoce zawsze będą podnosiły kaloryczność herbat , no i ta skrobia w herbacie,
ja mimo wszystko jestem za herbatami naturalnymi, jeśli z owocami to suszonymi,
nie ma potrzeby oblepiać ich cukrem,
AnonimowyDodano:  14 czerwiec 2014 - 23:48
Bede nastp. ostrozniejsza ;-) Poki co zuzyje ta. Przejrzalam sie raz jeszcze tym kawalkom kandyzowanym i sa one naprawde tak bardzo male, ze trudno je na 1 rzut oka wylapac, dlatego mysle ze nie powinno to miec wiekszy wplyw, zreszta herbata sama w sobie jest pyszna. Aczkolwiek oczywiscie warto czytac sklad. Dziekuje raz jeszcze za opinie Gosiu! Pozdrawiam
AnonimowyDodano:  30 czerwiec 2014 - 17:50
Rany boskie nie popadajmy w paranoję i nie szukajmy kalorii nawet w herbacie! Przecież to jest tak niewielka ilość tych owoców etc w jednej porcji herbaty że w szoku jestem że ktoś może patrzeć nawet na takie rzeczy. Przecież nie zjadasz łyżkami tej herbaty/tych owoców;) Bo ten cukier to zapewne jest właśnie z tych kandyzowanych owoców-których ostatecznie nie musisz zjadać choć ja tam bym zjadała tyle że z lupą trzeba szukać tych owoców w herbatach-jeden owocek na szklankę się trafi to dobrze:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 czerwiec 2014 - 19:20
Wygląda bardzo apetycznie, robię w nast niedzielę ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 czerwiec 2014 - 13:24
Małgosiu, czy taka rybcia w panierce nie jest tak samo kaloryczna jak ''kotlecik'' z indyka? ;) ;) Jak często można taką rybkę jeść?
Dodano:  16 czerwiec 2014 - 14:50
Potrawę smażoną od czasu do czasu w sensie raz na 3-4 tygodnie jak zjesz to nic się nie stanie.
Ja staram się unikać potraw smażonych w panierkach czy otoczkach, ale od czasu do czasu też sobie pozwalam.
Organizm raz na jakiś czas da sobie z tym radę.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 czerwiec 2014 - 14:54
Super, fajnie zjeść coś takiego od czasu do czasu ;) Ale jak podsmażamy warzywka np. do kaszy na lunch czy coś innego lekko podsmażamy do obiadu, często, prawie codziennie na odrobinie oliwy z oliwek to jest ok, prawda? - w takim przypadku nie mówimy o potrawie smażonej? Jeszcze do końca nie znam zasad i jadłospisów..
Dodano:  16 czerwiec 2014 - 14:56
smażona potrawa to taka w panierce, smażona w głębokim tłuszczu z jakąś otoczką,
podsmażenie warzyw czy kaszy nie klasyfikuje się jako smażenie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 czerwiec 2014 - 14:58
Super, dzięki bardzo, tak właśnie myślałam ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 czerwiec 2014 - 17:19
A czy lekkie podsmażenie np. dorsza z warzywami, bez mąki, bez panierki to podsmażanie czy już smażenie? Mam nadzieje, że to pierwsze :))) (niestety nie cierpię ryby duszonej, a byłaby najzdrowsza:((
Dodano:  16 czerwiec 2014 - 22:04
to podsmażenie ;) w celu zamknięcia porów, to samo tyczy się kurczaka, którego ja lekko podsmażam, aby pozamykać pory, żeby nie wysychał
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2015 - 16:10
Małgosiu a czemu mąka kukurydziana? Czym ją mogę zastąpić?
Dodano:  15 maj 2015 - 19:10
Możesz zwykłą.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds