fbpx
Pełnoziarniste muffinki z nietypowymi składnikami
Img

Muffinki, które dziś Wam prezentuję to mój wczorajszy, bardzo udany eksperyment. Udany na tyle, że ja sama zjadłam tylko dwie, a moje dzieci resztę. Wieczorem piekłam drugi raz, bo moja córka, zażyczyła sobie na dziś do szkoły.

W składzie mąka żytnia i graham razowa, płatki migdałowe, oraz składniki  mocno kontrowersyjne, czyli świeża bazylia i imbir.

Zapach od razu przyciągnął moje starsze dziecko do kuchni.
M: mamo co jest w środku ?
MM: a smakuje Ci ?
M: ale co jest w środku ?
MM: powiem jak zjesz, smakuje ?
M: pycha. Co jest w środku ?
MM: bazylia i imbir,
MM:  dobre, daj jeszcze 😉
Młodociany spróbuje wszystkiego, byle pachniało i wyglądało.
Dzieci zachwycone.
Polecam ! Będę testowała też inne konfiguracje smaków, bo mam już kilka pomysłów 🙂

Kaloryczność:
Jedna muffinka ma ok. 165 kcal

Składniki na 12 muffinek: 
  • 160 gramów mąki żytniej
  • 60 gramów mąki graham razowej
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • pęczek świeżej bazylii (same listki)
  • 80 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • szklanka maślanki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • łyżeczka imbiru (w przyprawie)
  • sól
Przygotowanie:
  1. Do miseczki wlewamy oliwę. Dodajemy porwane na małe kawałeczki listki bazylii, pokruszone płatki migdałowe, sól i imbir. Miksujemy lub blendujemy.
  2. Jajka miksujemy z maślanką i cukrem. Dodajemy do masy z bazylią i ponownie miksujemy.
  3. Obydwie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy do masy z bazylią i dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach.
  4. Napełniamy papierowe foremki do wysokości 3/4. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez 20-25 minut.
Przed wyjęciem z piekarnika, najpierw uchylamy lekko drzwiczki i trzymamy ok. 5 minut. 
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Kurczak ze szparagami i pietruszką w sosie kokosowym!
Kurczak ze szparagami i pietruszką w sosie kokosowym

Danie, które sprawdzi się na absolutnie każdej uroczystej okazji. Pierwszokomunijnym obiedzie Twojego dziecka, urodzinach męża, czy romantycznej kolacji we dwoje. Czytaj dalej

Orkiszowa, pełnoziarnista pasta z wędzoną trocią w sosie ze świeżym szpinakiem
Orkiszowa, pełnoziarnista pasta z wędzoną trocią w sosie ze świeżym szpinakiem

Orkiszowa, pełnoziarnista pasta z wędzoną trocią w sosie ze świeżym szpinakiem. Danie które przygotujecie w 15 minut. Pyszne, sycące, niebanalne. Czytaj dalej

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie, według receptury mojej babci
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie, według receptury mojej babci

Ten czerwony barszcz to wigilijny hit. Zdarzyło się kiedyś, że w drugi dzień świąt gotowałam drugi raz, bo tak wszystkim Czytaj dalej

Roladki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym
Roladki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym

Dziś chcę Wam zaproponować danie, które z powodzeniem możecie podać na świąteczny obiad lub inną uroczystą okazję. Roladki faszerowane szpinakiem Czytaj dalej

95 komentarzy

Kulinarne InspiracjeDodano:  27 marzec 2014 - 8:50
pychotka!
Odpowiedz
DropsDodano:  27 marzec 2014 - 8:50
Gosiu, czy można by zastąpić maślankę jogurtem naturalnym?
Dodano:  27 marzec 2014 - 8:52
nie próbowałam, ale musiałby być rzadki
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 9:23
ja robie zamiennie, to co akurat mam pod reką- maslenka, kefir, jogurt, niektorzy daja po prostu mleko- tylko ze mniej. Trzeba patrzyc ogolnie na konsystencję, nie za gesta i nie za rzadka
Ania
Odpowiedz
Kasia SDodano:  27 marzec 2014 - 8:55
Świetny przepis Małgosiu, koniecznie muszę wypróbować bo z muffinkami też dużo eksperymentuje. Ostatnio robiłam swojego autorstwa w wersji wytrawnej z ziołami prowansalskimi i kminkiem, z mąki graham oczywiście. Lecę dziś po grahamkę bo już się skończyła i wieczorkiem wypróbuje Twój przepis. A pytanko a propos Twojego chleba, można podmienić mąkę żytnią na graham? lub dać pół graham pół żytniej ? Zakwas na chlebek rośnie już drugi dzień, jak dobrze pójdzie to we wtorek upiekę swój pierwszy chlebek :)) Jesteś nieoceniona !! :) Powodzenia w dalszym eksperymentowaniu
Dodano:  27 marzec 2014 - 9:41
tak, z mąkami w chlebie możesz eksperymentować dowolnie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 9:01
są bardziej n słono czy na słodko?
Dodano:  27 marzec 2014 - 9:39
słodko - słone ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 9:05
Czy olej rzepakowy można zastąpić stopionym masłem?
Dodano:  27 marzec 2014 - 9:38
nie próbowałam
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  27 marzec 2014 - 9:12
świetny przepis, zapisuję:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 9:48
Genialne!!! Doskonale może się sprawdzić zarówno jako drugie śniadanie do pracy albo przekąska na spotkanie towarzyskie! Ty dziewczyno to masz głowę do tych przepisów i eksperymentów kulinarnych!!!
Odpowiedz
Sylwia MDodano:  27 marzec 2014 - 9:51
Bazylia w środku, hmm... ciekawe jak smakuje - fajny ten przepis :)
Odpowiedz
kamilaDodano:  27 marzec 2014 - 9:58
ja słodkożerca poproszę o przepis na słodko ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 9:58
Można zrobic z mąki pełnoziarnistej? Nie mam innych i nie wiem czy się porywać :)
Dodano:  27 marzec 2014 - 10:00
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 10:10
Polecam z suszonymi pomidorami I feta. Rewelacja. Swietne przepisy!
Odpowiedz
Corba StyleDodano:  27 marzec 2014 - 10:10
Wyglądają idealnie :) Jak zobaczyłam na facebooku wczoraj to od razu sobie zaplanowałam na weeekend tylko teraz nie jestem co do tej bazylii przekonana - tej w przyprawie nie lubię, nie wiem jak z liśćmi
Dodano:  27 marzec 2014 - 10:19
koniecznie muszą być liście :)
smak jest świeży, orzeźwiający
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 10:43
A co można dodać jak ktoś nie lubi imbiru?
SylwinkaDodano:  27 marzec 2014 - 19:25
Spróbuj coś dodać i podziel się efektami :)
Trudno zgadnąć co lubisz dlatego kombinuj :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 14:44
Moze ja sie w końcu odwaze upiec chociaż muffinki :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 15:36
Pani Malgosiu,
czy moglaby Pani polecic jakies ksiazki o zdrowym odzywianiu i dietetyce?
Pozdrawiam.
Basia
Dodano:  27 marzec 2014 - 16:46
są w przypisach pod artykułami tematycznymi
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 16:54
Dziękuję :-)
Odpowiedz
Let's get healthy!Dodano:  27 marzec 2014 - 16:05
Bardzo kuszący przepis, na pewno wypróbuję!
Odpowiedz
Liw kaDodano:  27 marzec 2014 - 17:28
Idealnie dla mnie aktualnie, wiem to zabrzmi strasznie, ograniczam cukier ! :)

Pozdrawiam DOLCEMENTE MACCHIATA
Odpowiedz
SylwinkaDodano:  27 marzec 2014 - 19:24
Przetestowałam :)
Troszkę musiałam zmodyfikować ze względu na brakujące składniki, ale do oryginału z pewnością powrócę.
Zapiszę, moje modyfikacje, jako notatkę dla siebie, bo smacznie wyszło :)

nie miałam bazylii

zamiast oleju rzepakowego dałam oliwę z oliwek
(olej się mi skończył), mam pyszną chorwacką smakuje wyśmienicie, można ją pić łyżeczką :), oliwy dałam 64 gramy (nie lubię wlewać jej do szklanki, bo dużo zostaje na jej ściankach),

zamiast maślanki dałam kefir

cukru trzcinowego dałam 1 łyżkę więcej

sypnęłam garść (albo dwie) żurawiny, by zachęcić dzieciaki

soli dałam szczyptę

Dziękuję Małgosiu za inspirację :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 21:01
Kochana Malgosiu, zrobilam dzis muffinki - pychota. Zjedlismy wszystki.Jadl nawet moj dwuipollatek niejadek:). Mam ale prosbe, a raczej moj maz ;) masz moze przepis na muffinki typowo na slodko.Ja mam kilka ale wiem, ze jak bedzie Twoj przepis to beda najlepsze. Milego wieczorku
Odpowiedz
MałgorzataDodano:  27 marzec 2014 - 22:16
Zrobiłam dzisiaj. Tak, jak planowałam :-) Mój Mąż zajadał się. Musiałam Go powstrzymać, żeby zostało conieco do pracy na jutro ;-) hihi Nie odgadł, co znajduje się w środku, choć próbował.
Użyłam tylko mąki pełnoziarnistej, bo Twoich Małgosiu nie dostałam niestety, a obskoczyłam trzy sklepy ;-)
Tak więc dziękuję za kolejny CUDNY przepis. Niegdy nie pmyślałabym, że można połączyć takie składniki. PYCHOTKA!!!
Dodano:  28 marzec 2014 - 8:01
super :)
Odpowiedz
Evelin Sz.Dodano:  28 marzec 2014 - 8:08
Przepis do wypróbowania na weekend już nie mogę się doczekać :)
Zapraszam do zaglądnięcia do mnie ( moje pierwsze kroki w blogosferze )
http://twojastrefazdrowia.blogspot.com/2014/03/domowe-bueczki.html
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 14:54
Kolejny przepis, który wypróbowałam od Ciebie. Muffinki wyszły rewelacyjne. Dzieci zajadały i jeszcze miały dużo zabawy pomagając mi je robić. Dziękuję za świetny przepis, eksperymentuje dalej ;-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 17:33
Małgosiu, chciałabym się Ciebie o coś zapytać... doradzić. Mam odwieczny problem z wzdęciami, gazami. Delikatnie pisząc doprowadza mnie to do szewskiej pasji. Cokolwiek nie zjem mam za przeproszeniem wywalony brzuch... Nieważne, czy zjem mango, wiśnie, truskawki, soczewicę, paprykę, czosnek, cebulę, brokuły, pierś z indyka czy z kurczaka... Wiecznie to samo :/ Ma ktoś pomysł co zrobić, by nie mieć ciągle 'wielkiego' brzucha?
Dodano:  28 marzec 2014 - 18:28
byłaś z tym u lekarza ?
to wygląda na kłopoty jelitowe
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 22:32
Sprobuj oczyscic jelita lewatywami.To naprawdę najlepszy sposób,aby "przepchać" jelita .pozdrawiam,Magda
zlosnicaDodano:  11 maj 2014 - 11:09
Spróbuj pić siemię lniane.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 19:50
Ten przepis jest niesamowity! Też musiałam pokombinować z mąkami, ponieważ udało mi się kupić jedynie żytnią. Na początku myślałam, że wyszedł zakalec ponieważ są bardzo wilgotne po wyjęciu z piekarnika ale jak ostygły okazały się wyśmienite! Zaspokaja w pełni żołnierskie-wbrew pozorom wymagające, żołądki.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 20:44
mam prośbę czy mogłabyś składniki podawać np.na szklanki a nie w gramach

pozdrawiam
magdaDodano:  10 wrzesień 2014 - 15:36
Szklanki sa przecież różne, a tak jest precyzyjniej ( nie każda ma 250ml). Wolę gramaturę Małgosi!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 marzec 2014 - 17:51
A co jak sie zje jak ty tego muffinka w tygodniu? Slodka niedziela zostaje czy juz nie? :-P Prosze powiedz, ze zostaje hihi
Dodano:  29 marzec 2014 - 19:22
zostaje,
muffinkę weź do pracy lub szkoły na przekąskę
Odpowiedz
Katarzyna Marciniak-KowalskaDodano:  29 marzec 2014 - 18:44
Pyszne! następnym razem zrobię z podwójnej porcji:)
Odpowiedz
Katarzyna Marciniak-KowalskaDodano:  29 marzec 2014 - 18:45
Wyszły pyszne! Następnym razem zrobię z podwójnej porcji. Dziękuję za przepis.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 marzec 2014 - 20:14
Uwielbiam Pani bloga:) Mam wielką ochotę wypróbować te babeczki, ale nie mogę nigdzie dostać imbiru w proszku, chyba będę musiała zamówić przez internet, jakoś muszę jeszcze wytrzymać :)
Anna
Dodano:  31 marzec 2014 - 22:25
Aniu powinien być w każdym większym sklepie tam gdzie przyprawy
AnonimowyDodano:  3 kwiecień 2014 - 20:47
Zrobiłam dzisiaj ten babeczki - są pyszne, a imbir znalazłam w małym sklepiku osiedlowym :D
Odpowiedz
Monika MatusikDodano:  31 marzec 2014 - 22:07
Mam male pytanko.Czy maka pelnoziarnista(3 zboza)pszenna,zytnia,orkiszowa sie nadaje???przez pomylke kupilam w polskim sklepie.
Dodano:  31 marzec 2014 - 22:12
tak :)
Odpowiedz
kulinarnyJa. plDodano:  1 kwiecień 2014 - 0:34
Świetna inspiracja. Pierwszy raz widzę takie połączenie. Jestem ciekaw tych smaków :) Pozdrawiam
Odpowiedz
p.Dodano:  3 kwiecień 2014 - 18:15
świetne połączenie smaków. leciutko słodkie. i ta bazylia... mmm. :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 kwiecień 2014 - 19:46
Małgosiu,
bardzo fajny przepis, tylko że nie mam wagi mogłabyś te mąki podać w szklankach

pozdrawiam ania
Dodano:  6 kwiecień 2014 - 15:42
160 g mąki żytniej to ok. 1,3 szklanki
60 g graham razowej to pół szklanki
AnonimowyDodano:  21 kwiecień 2014 - 12:50
bardzo dziękuję za przeliczenie

pozdrawiam ania
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 kwiecień 2014 - 19:10
Ja też już piekłam,są przepyszne.Chociaż połączyłam mąkę żytnią razową i pszenną z pełnego przemiału.Nigdzie nie mogę kupić graham razowej.Jeśli mogłabym prosić o podpowiedź będę wdzięczna.Dziękuję Małgosiu ,że jesteś :)
Pozdrawiam Gabriela
Dodano:  6 kwiecień 2014 - 19:44
ja kupuję firmy Polgreen w Top Market
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 kwiecień 2014 - 20:58
zakochałam się w tym blogu :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 kwiecień 2014 - 12:42
Małgosiu mam tylko mąkę pszenną pełnoziarnista i kukurydziana??Robiłaś może takie połączenie?? Czy lepiej mąkę samą pełnoziarnista dać??
Dodano:  21 kwiecień 2014 - 12:43
dodaj samej pszennej pełnoziarnistej,
Odpowiedz
Malwina BłaszczykDodano:  16 lipiec 2014 - 20:30
zrobiłam te muffinki na drogę samochodem, ale nie wiem czy doczekają do jutra są tak pyszne :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 wrzesień 2014 - 13:55
Czy zamiast cukru trzcinowego może być ksylitol? Wyrośnie nam masa?

Pozdrawiam :)
Dodano:  10 wrzesień 2014 - 14:16
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 wrzesień 2014 - 16:44
Zrobiłam i co?! Zjadłam 9 szt.! Ach :-(
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 wrzesień 2014 - 18:46
Gosiu co w takiej sytuacji właśnie jak na raz zjem b, dużo ponad 1400 kalorii takich 9 muffinek, czy juz potem nic nie jeść tylko ćwiczyć ile sil? Co radzisz?
Dodano:  30 wrzesień 2014 - 18:53
ćwiczyć ale jeść, nie głodzić się
AnonimowyDodano:  30 wrzesień 2014 - 18:59
A może jakiś koktajl albo sok warzywny tylko malo kaloryczny zamiast posiłku zgodnego z jadlospisem?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 październik 2014 - 13:46
Gosiu, niestety w mojej małej miejscowości o dostanie takiego rodzaju mąki można tylko pomarzyć. A mogę użyć do tych muffinek mąki zbytnio rasowej lub orkiszowej?
Dodano:  21 październik 2014 - 15:21
oczywiście
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 listopad 2014 - 16:24
Małgosiu , aktualnie mam mąkę kukurydziana i mąkę gryczaną i mąkę pełnoziarnistą .....z którą mąką radzisz mi zrobić muffiny?
Dodano:  18 listopad 2014 - 21:53
z pełnoziarnistej
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 listopad 2014 - 11:35
..... aha...... muffiny trzeba zmiksować ......a ja użyłam blendera i muffiny wyszły zielone.....ale śmieszne....
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 styczeń 2015 - 15:15
Czy maslanke moge zastapic jogurtem sojowym? Dzieciaki maja alergie na nabial i jajka i szukam zamiennikow do tych pysznie wygladajacych muffinkow :)
Dodano:  18 styczeń 2015 - 15:35
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 marzec 2015 - 11:46
Witam, czy można jeść te muffinki podczas stosowania diety candida?
Dodano:  31 marzec 2015 - 11:55
Tak ale posłódź stewią lub ksylitolem.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 kwiecień 2015 - 22:37
Malgosiu, mam dwa pytania.Czy zamiast płatków migdałowych można dodać migdały mielone? Czy można użyć mąki żytniej razowej i gryczanej ?
Dodano:  3 kwiecień 2015 - 8:25
Na wszystkie pytania : TAK ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 kwiecień 2015 - 19:18
ciekawe jak będą smakowały ze szpinakiem i czosnkiem?

Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 kwiecień 2015 - 11:16
no i wyszły zapach nieziemski tylko mogłam troszkę mniej cukru dać,a tak w ogóle to czosnek i szpinak super. MB
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 kwiecień 2015 - 11:22
A i jeszcze dzieci wzięły te muffiny do szkoły,ciekawe czy im smakowały? MB
Odpowiedz
Asia KwiecińskaDodano:  3 maj 2015 - 9:48
Gosiu,
Robię już drugi raz te muffiny i za każdym razem odnoszę wrażenie że są zbyt mączne...
Masz pomysł czego to może być kwestia?
Robiłam za pierwszym razem na maślance ale z innej mąki(tj. owsiana i gryczana) a za drugim razem dałam mleko kozie i mix mąk(ryżowa, amarantus, gryczana)

Będę wdzięczna za wskazówki ;-)
Pozdrawiam, Asia
Dodano:  4 maj 2015 - 10:20
Przypuszczam że wychodzą Ci zbite i ma to związek z mąką. Najlepsza do tego jest orkiszowa lub pszenna.
Asia KwiecińskaDodano:  6 maj 2015 - 14:09
tak dokładnie takie wychodzą.
kurczę... to w takim razie czekam na jakąś wersję bez pszenicy :)
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej