fbpx
Puszyste lody bez maszyny – moja autorska receptura! Ręczę za jakość tych lodów !
Img
Po publikacji artykułu na temat lodów dostępnych na rynku(klik), prosiliście o przepis na domowe lody.
Weekend za pasem, więc postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem na domowe lody, bez użycia maszynki do lodów, aby każdy mógł je sobie zrobić na weekend. A zrobi je każdy kto ma w domu mikser, garnek i metalową miskę.
Receptura i sposób wykonania jest mój, autorski i ręczę za niego 😉
Lody wykonane ściśle według rozpiski, nie mają prawa się nie udać.

Jak już wspomniałam w artykule, aby lody były smaczne i puszyste muszą być odpowiednio napowietrzone i to jest klucz.

Na zdjęciach poniżej macie każdy etap powstawania moich lodów. Na każdym widać charakterystyczne bąbelki powietrza, także po zamrożeniu.
Jeśli macie mikser, którego nie trzeba trzymać to genialnie. Jeśli nie, uzbrójcie się w cierpliwość.
Ale cierpliwość zostanie wynagrodzona cudownym smakiem lodów, bez konserwantów, barwników, sztucznych aromatów i podejrzanych dodatków. Sama natura.

Jedna gałka lodów ma ok. 130 kcal  
Przepis na śmietankowo – jogurtowe lody waniliowe 
  • 6 żółtek (jajka rozmiar L)
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • laska wanilii
Przygotowanie:
  1. W wysokiej metalowej misce ucieramy żółtka z 5 łyżkami cukru na kogel mogel ok. 4 minut. Masa ma być prawie sztywna i po naciśnięciu palcem, mieć konsystencję pianki.
  2. Do masy jajecznej dodajemy prawdziwą wanilię rozcinając laskę i wydłubując czarne ziarenka. Mieszamy.
  3. Miskę z masą jajeczną stawiamy na garnku z gotującą się wodą (pod garnkiem minimalny ogień) i cały czas mieszamy trzepaczką ok. 3-4 minut. Masa ma mieć konsystencję kremu.
    Zdejmujemy masę z garnka z wodą i ubijamy aż wystygnie. Po ostygnięciu dodajemy po łyżce jogurtu greckiego cały czas ubijając.
  4. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru.
  5. Do śmietany kremówki cały czas miksując dodajemy po łyżce masy jajecznej. Jak masy się połączą wlewamy do pojemnika i zamrażamy.
    Zwróćcie uwagę na pęcherzyki powietrza w masie. Masa ma być dobrze napowietrzona. 
    Chcąc zrobić lody czekoladowe, czekoladę dodajemy do masy jajecznej przed postawieniem jej na garnku z wodą (tak samo jak z wanilią). W przypadku lodów owocowych owoce należy najpierw zmiksować i dodać do masy jajecznej w tym samym momencie w którym dodaje się wanilię i czekoladę.
    Chcąc zrobić lody śmietankowe nie dodajemy wanilii.
Po wyjęciu lodów z zamrażarki nadal widać pęcherzyki powietrza. 
Dobrze napowietrzone lody są delikatne i puszyste. 

Po wyjęciu z zamrażarki, a przed formowaniem kulek odczekaj 5 minut.

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Kokosowo – czekoladowo – bananowe placuszki dla dzieci na diecie bezmlecznej i bezglutenowej!
Kokosowo - czekoladowo - bananowe placuszki dla dzieci na diecie bezmlecznej i bezglutenowej

Dzisiejszy przepis na placuszki o cudownym, bananowo - czekoladowym smaku dedykuję dzieciom będącym na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Polubi je Czytaj dalej

Sernik chałwowo – waniliowy na piernikowym spodzie

Wilgotny, puszysty, bajecznie dobry. Sernik chałwowo - waniliowy na orkiszowym, piernikowym spodzie. Polecam na święta. Sernik na Boże Narodzenie to Czytaj dalej

Domowy majonez – najlepszy, bardzo zdrowy

W ankiecie na instastories na moim Instagramie, zapytałam Was wczoraj o majonez. Czy uważacie że majonez to produkt korzystny dla Czytaj dalej

Prosty przepis na kruche pierniczki na ostatnią chwilę !

Pieczenie pierniczków na święta to ogromna frajda nie tylko dla dzieci, aczkolwiek dzieci wyjątkowo lubią angażować się w świąteczne przygotowania Czytaj dalej

134 komentarze

x LADY BANDIT xDodano:  15 maj 2014 - 10:26
wyglądają przepysznie:) jak tylko skończą się te chłody na dworze to na pewno spróbuję. dziękujemy!:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:26
Na pewno wyprobuje w weekend:-)
AnonimowyDodano:  17 lipiec 2015 - 16:11
Muszę spróbować
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:28
rewelacja, robię je na weekend !!! a ta smietana to ma być 30% ?
Dodano:  15 maj 2014 - 10:31
tak i najlepsza jest z biedronki - ubija się na beton ;)
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:49
Ta z biedronki jest rewelacyjna:)
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 12:40
ta w kubku? muszę spróbować, ja od lat używam łowickiej 36% i zdarzyło się kilka razy że podczas ubijania zrobiło się z niej "masło" Baśka P.
Dodano:  15 maj 2014 - 13:05
ja ze śmietaną łowicz też miałam kilka wpadek, odkąd spróbowałam tej z biedronki już innych nie testuję ;)
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 13:19
Hmm, nie widziałam w Biedrze śmietanki, może przeoczyłam. A czy w jej składzie jest karagen?
AnonimowyDodano:  17 maj 2014 - 21:04
Niestety jest.
AnonimowyDodano:  9 maj 2015 - 21:55
Uważajcie na śmietankę z biedronki bo zawiera karagen, ktory jest rakotworczy!
Odpowiedz
Kasia RupniewskaDodano:  15 maj 2014 - 10:29
Wyglądają genialnie:) w weekend wypróbuję:) W imieniu wszystkich czekających na przepis dziękuję:)
Odpowiedz
Ewa WDodano:  15 maj 2014 - 10:29
mmmmmm wyglądają smakowicie
Odpowiedz
SkarletkaDodano:  15 maj 2014 - 10:30
Niech no tylko zrobi się ciut cieplej... :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:31
Świetny przepis! I nie skomplikowany, bo bez użycia specjalnej maszyny!
Jedno pytanie - jakiej wielkości pojemnika potrzebuje? 1 litr ?
Dodano:  15 maj 2014 - 10:32
litrowy będzie ok
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:31
OMG !!! Małgosiu jesteś niesamowita !!!!
Odpowiedz
KatlusDodano:  15 maj 2014 - 10:33
Gosiu wyglądają obłędnie:)
Odpowiedz
mlekovita88Dodano:  15 maj 2014 - 10:34
Rewelacja!! Świetny blog, który obserwuję już od dłuższego czasu: smakowita strona wizualna a zawartość info w s p a n i a ł a:D Gratuluję i pozdrawiam! Diana:)
Odpowiedz
siwaDodano:  15 maj 2014 - 10:37
Ale moje dzieciaki się ucieszą, będą lody na weekend :-):-P
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:38
bardzo ciekawe, wyglądają pysznie! :)
tak na marginesie do Was drodzy czytelnicy - nie rozumiem i na śmiech mi się zbiera gdy czytam "co dodać zamiast śmietany i jogurtu?" Przecież nie dodamy wody! Chcecie lody light? Zmiksujcie owoce i zamroźcie! Chcecie dobre, porządne lody? Trzymajcie się przepisu! A jak ktoś chce lody jeść tonami to rzeczywiście niech zmrozi owoce i zmiksuje z wodą... To deser, jak zjesz kilka gałek raz na jakiś czas, nic Ci nie będzie... A potem będą komentarze - mi nie wyszło, rozlatują się...etc. Dajcie żyć... A Ciebie Małgorzato naprawdę podziwiam za cierpliwość, czytając niektóre komentarze! <3
SylwinkaDodano:  15 maj 2014 - 10:47
Podpisuję się pod tym, co Anonimowy rzekł.

Małgoś - dziękuję za kolejny pyszny przepis.
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 12:27
Ja również podpisuje się co napisała Anonimowy.
Małgosiu masz cierpliwość :-) i już dawno miałam napisać jak niektóre wpisy mnie denerwują, takie jak "czy truskawkę można zastąpić maliną" czy gdzie "kupić laskę wanilii" ( na pewno w aptece) albo "na jakiej patelni smażyć" to mnie złość bierze, że niektórzy ludzie są tak nieogarnięci. E.Ł.
AnonimowyDodano:  17 maj 2014 - 13:04
lody są z 6 żółtek więc już na pewno nie są light, niektórzy mają nietolerancje laktozy albo insulinooporność i nie mogą spożywać nabiału.
Dodano:  17 maj 2014 - 15:57
w poście nie ma słowa o tym że te lody są light ;)
A osoby z nietolerancją laktozy i insulinoopornością nie muszą ich jeść. Nie dogodzę wszystkim a o lody prosiły tabuny osób ;)
AnonimowyDodano:  20 maj 2014 - 17:52
Slusznie powiadasz, ja, jak widze takie glupie pytania to mam poczucie, ze to jakies mlodociane trolle.. pozdrawiam
D.
AnonimowyDodano:  22 maj 2014 - 0:39
No błagam. .."jajo mądrzejsze od kury" .gosiu skad Ty lochana masz tyle cierpliwości :)
Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:41
Fajny przepis :-) ale mam pytanie ile można dodać np. truskawek żeby lody były dobre 9tzn. żeby masa nie była zbyt rzadka).
Dodano:  15 maj 2014 - 10:46
4-5 na taką ilość
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:42
Hej Małgosiu,
bloga odkryłam dziś i od ponad godziny (zamiast pracować), studiuję Twoje przepisy. Jestem oczarowana ;-) Na pewno wiele z nich wprowadzę do swojego jadłospisu, ponieważ od ponad pół roku staram się zdrowo odżywiać, ćwiczę również, generalnie doprowadzam swój organizm do porządku.
Mam jednak pytanie z innej beczki (wybacz). Powszechnie wiadomo, że powinno się jeść częściej, ale mniej w równych odstępach czasu. Bardzo często czytam, że w codziennym jadłospisie należy umieścić 5 posiłków dziennie. Czy jedząc 4 posiłki dziennie dokładnie co 4 godziny nie zrobię sobie krzywdy? Bardzo bym nie chciała, aby metabolizm mój zwolnił, ale cztery posiłki dużo bardziej mi pasują do codziennego rozkładu dnia (śniadanie 7:00, drugie śniadanie 11:00, obiad 15:00, kolacja: 19:00).
Byłabym bardzo wdzięczna gdybyś znalazła chwilę na odpowiedź :-)
Agata
Dodano:  15 maj 2014 - 10:48
jeśli np. dużo śpisz i masz taki rozkład dnia że 5 posiłków nie zmieścisz mogą być 4 ale kaloryczność musi być taka sama jak przy 5 - czyli każdy z tych czterech posiłków musi być ciut większy
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 11:01
Śpię zazwyczaj od 22 do 06:00 lub 06:30, więc nie jest źle. Zmieściłabym 5 posiłków dziennie co trzy godziny, bo funkcjonowałam tak jakiś czas, ale miałam wtedy wrażenie, że cały mój dzień kręci się wokół posiłków. Wszystko musiałam im podporządkować, a nie zawsze było to możliwe, i często kolidowało to z czasem treningów.
Co do kaloryczności moich aktualnych czterech posiłków, to jak najbardziej porównywalna jest do tej wcześniejszej, gdy jadłam pięć posiłków. Obecnie nie czuję głodu, nie jestem przemęczona czy rozdrażniona, wręcz przeciwnie. Rozpiera mnie energia, więc mam nadzieję, że nie jest źle :-)
Agata
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:48
suuuuper :) w weekend robię :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:53
super przepis :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:54
Zrobię moim niespodziankę w weekend :) Super przepis:) czekam na dalsze inspiracje :)))
Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 10:59
Bomba, dodaj tylko proszę jakiś szybki przepis na białka, które zostały:) Może jakiś dodatek do lodów ...:) Pozdrowionka
knojterDodano:  11 luty 2015 - 1:00
przygotuj 250 ml musu owocowego (musi byc dość słodki)
ostudź do kilku stopni .
dodaj jeszcze dwa białka (razem 8) , ubijaj , stopniowo dodająć trzy łyzki cukru .
wymieszaj szpatułką uważając , żeby nie rozbić pęcherzyków powietrza .
przełóż do rękawa cukierniczego .
wysmaruj kokilki podwójną warstwą masła .
wypełniaj warstwami , tak , żeby w kokilce nie pozostał żaden duzy pęcherz , brzegi kokilek przetrzyj palcem , żeby masa nie przypaliła się do porcelany .
piecz w około 200 st , do momentu , aż znacznie wyrośnie (około 20min), sprawdź wykałaczką .
podawaj w kokilce na talerzu w sąsiedztwie gały wcześniej uzyskanych lodów .
suflet owocowy z domowymi lodami .

pozdrawiam,
Roland Knittel
Odpowiedz
TrajbajowaDodano:  15 maj 2014 - 11:00
Uwielbiam Cię za ten przepis ♥
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 11:03
A czy zamiast cukru trzcinowego może być normalny?
Dodano:  15 maj 2014 - 11:04
tak
Odpowiedz
Anna KomarDodano:  15 maj 2014 - 11:03
Wyglądają lepiej niż z z niektórych cukierni :)
Napewno wypróbuję, niech się tylko ociepli, chociaż moje córcie to by jadły lody nawet w mróz :)))
Pozdrawiam Cię Małgosiu i również podziwiam za cierpliwość...
Odpowiedz
fitdevangelDodano:  15 maj 2014 - 11:07
Super !!!
Odpowiedz
Agnieszka MacikDodano:  15 maj 2014 - 11:13
Jak patrzę na te zdjecia to wydaje się jakby to było takie proste :-) wyglądają pysznie i puszyście:-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 11:25
A gdzie kupic wanilie w laskach??:>
Dodano:  15 maj 2014 - 11:46
w sklepie spożywczym na dziale z dodatkami do ciast
Odpowiedz
HSLDodano:  15 maj 2014 - 11:31
MNIAM :) są perfekcyjne :) uwielbiam lody - dobrze że już robi się cieplej będzie można je wcinać na okrągło. potem to wybiegam, albo wyskacze... cokolwiek :) u mnie o teorii bycia nikim :) ściskam
Odpowiedz
Ewi P.Dodano:  15 maj 2014 - 11:32
prawdziwy smakołyk! :) uwielbiam lody wanioliowe :)
Odpowiedz
AniaDodano:  15 maj 2014 - 11:52
Koniecznie muszę wypróbować, wyglądają przepysznie!
Odpowiedz
magjasienDodano:  15 maj 2014 - 12:08
Jesteś WIELKA!!!
Odpowiedz
OlaDodano:  15 maj 2014 - 12:12
Jakie cudne!! Koniecznie muszę wypróbować!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 12:17
No kochana prawdziwy rarytas! :) W sobotę na pewno zrobie :) Twój blog to uczta zdrowego żywienia ciała ale także duszy! :)))

Zmieniasz podejście do życia i sposobu żywienia! Jesteś niesamowita!!! :)

Pozdrawiam,
cikunia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 12:27
A jeśli chodzi o lody czekoladowe - dodać ciemne kakao, czy lepiej rozpuszczoną czekoladę? I w jakich ilościach?
Dodano:  15 maj 2014 - 13:04
jeśli ciemne kakao to łyżkę a jak rozpuszczoną czekoladę to 2 kostki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 12:58
Super przepis, muszę koniecznie wypróbować tylko mam jeszcze pytanko. Jaka jest kaloryczność takich lodów? Bo jestem na etapie liczenia kalorii:)
Aga P.Dodano:  15 maj 2014 - 13:38
Przecież wyraźnie jest napisane ile ma kalorii 1 gałeczka. Czytaj od deski do deski :)
Aga P.Dodano:  15 maj 2014 - 13:46
Witam.
Blog świetny, nic dodać nic ująć. Napisany rzeczowo, konkretnie, dokładnie podane proporcje, kalorie itp. Wyczerpujące info.
Moje lody też są puszyste, troszkę mniej z nimi zachodu: żółtka ubite z cukrem, łżką gorącej wody białka ubite na sztywną piankę z cukrem (ale to jak kto chce), śmietanka 30% (koniecznie z Biedry, najlepsza) ubita na sztywno, + łyżeczka extraktu waniliowego (gwarancja puszystości) + dodatki jakie kto chce = wyśmienicie puszyste lody. Piekielnie je uwielbiamy :)
Życzę wszystkim smacznego.
A Tobie Małgosiu serdecznie gratuluję i życzę dalej wytrwałości i super pomysłów na tworzenie bloga i pyszności.
A na lody domowe wyśmienite każda pogoda i humor są dobre :)
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 13:50
Na samym wstępie masz podaną ilość kalorii dla 1 gałki lodów :)
AnonimowyDodano:  17 maj 2014 - 12:19
Kurcze, faktycznie jest napisane!!:) Chyba te lody tak zawróciły mi w głowie:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 13:57
Małgosiu rozpieszczasz nas :):):):)Dziękuje ci Kochana :):) Pozdrawiam :):)Ania
Odpowiedz
Patrycja SDodano:  15 maj 2014 - 14:20
WoW ! Wyglądają nieziemsko !
Czy jogurt grecki mogę zastąpić naturalnym ?
Dodano:  15 maj 2014 - 14:34
tak, ale gęstym
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 14:35
jesli chce dodac kakao lub truskawki to w ktorym momencie
Dodano:  15 maj 2014 - 14:36
jak ubijesz jajka z cukrem, przed postawieniem miski na garnek z wodą dodajesz owoce lub czekoladkę - to jest ten sam moment w którym dodajesz wanilię
Odpowiedz
Agnieszka SportyDodano:  15 maj 2014 - 14:42
No to teraz już się nie wykręcę, zawsze moje lody wychodziły twarde jak skała, i teraz wiem, ze to wina nieobecnych bąbelków powietrza ;)
Odpowiedz
Smaczne-zdroweDodano:  15 maj 2014 - 15:21
Super przepis ! Moje lody już zrobione. Chłodzą się w zamrażarce. Córcia- wielki lodożerca już się nie może ich doczekać... Pozdrawiam !
Odpowiedz
Beata ZońDodano:  15 maj 2014 - 15:31
genialne, robię jak temperatura trochę wzrośnie na zewnątrz! uwielbiam Twojego bloga <3
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 15:44
Malgosiu, jestes wielka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 16:19
Boskie lody aż ślinka cieknie :)
Odpowiedz
Natalia ciszaaaaaDodano:  15 maj 2014 - 17:03
mniam mniam!!! muszę zrobić!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 17:09
Gosiu, a jaki jest minimalny czas zamrażania tych lodów? bo zrobiłam, wstawiłam, do zamrażalki a moja pociecha łazi i non stop je wyjmuje i sprawdza, oszaleć można, jeszcze mi zamrażalkę przez tą niecierpliwość rozmrozi ;)
Dodano:  15 maj 2014 - 18:53
myślę że z 5 godzin potrzebują
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 17:14
To i ja mam pytanko - czy mogłabyś napisać w gramach (oczywiście w przybliżeniu) ile ma być jogurtu greckiego ?? Pytam bo jednak łyżka łyżce nierówna, a i wyobrażenie o tym ile należy na tę łyżkę nabrać bywa odmienne :)
Dodano:  15 maj 2014 - 18:55
w sumie ok. 100 g (łyżka ma średnio 20 g)
Odpowiedz
Trener personalny - Albert KośmiderDodano:  15 maj 2014 - 17:53
Jestem wielkim amatorem lodów :D ... Oczywiście z umiarem :)
Ten przepis mi się na bank przyda :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 18:43
A ja mam pytanie czy można czymś zastąpić jajka czy raczej bez tego się nie obejdzie ? ;)
Dodano:  15 maj 2014 - 18:52
nie da rady bez jajek :/
Odpowiedz
warmsoulDodano:  15 maj 2014 - 19:43
Czyli dobrze rozumiem że wyjdą puszyste mimo braku mieszania ich w trakcie zamrażania?
Jesteś wielka!
Dodano:  15 maj 2014 - 19:59
tak :)
Odpowiedz
ChocoMonsterDodano:  15 maj 2014 - 20:30
Pyszności :) Trzeba będzie wypróbować !
Odpowiedz
Marzena SzkodzińskaDodano:  15 maj 2014 - 22:08
Ale to musi być pyszne :-) uwielbiam lody. Koniecznie muszę je zrobić. Dziękuje Gosiu :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 11:48
Pysznie wyglądają napewno będą zrobione :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 21:04
To ja dodam tylko, że cukier trzcinowy chyba raczej taki jasny - damerara. Ja dodałam ciemny, taki lepki - muscavado, i zostawił taki specyficzny, melasowaty posmak. Zobaczymy jak będzie po zamrożeniu. I kolor w związku z tym wyszedł kakaowy nie żółty :)
Dodano:  16 maj 2014 - 22:14
ja dodałam demerara nierafinowany
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds