Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * łyżka wody * 30 gram wędzonego łososia * łyżka masła * szczypta pieprzu * sól (do smaku, ostrożnie ze względu na słonego łososia) * szczypiorek |
|
Przygotowanie: 1. Jajka roztrzepać bardzo dokładnie (im dokładniej tym omlet będzie bardziej puszysty) w naczyniu dodając łyżkę wody, pieprz i odrobinę soli. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić posiekanego w kostkę łososia. Smażyć chwilę (do podgrzania). 3. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła, wlać masę jajeczną, smażyć na minimalnym ogniu. 4. Usmażony omlet podać z łososiem i posiekanym szczypiorkiem. |
pychota!!
Aż ślinka mi poleciała!!
Pozdrawiam cieplutko!!
Fajnie, że pokazujesz rybne pomysły!
Pozdrawiam.
)