fbpx
Soczysty filet z kurczaka z bakłażanem i serem blue
Img

A może tak coś na obiad lub uroczystą proszoną kolację ?
Takiego dania nie powstydzicie się na pewno. Soczysty filet z kurczaka, pod pierzynką z bakłażana i sera blue to moje najnowsze odkrycie. Moja najnowsza inspiracja 😉 Przez ostatnie dwa tygodnie gotowano dla mnie, więc teraz nadrabiam zaległości 😉

Jeśli zamarynujecie kurczaka dzień wcześniej lub np. rano przed wyjściem do pracy przygotowanie całości zajmie Wam nie więcej niż 20 minut.
Prosty skład a całość komponuje się ze sobą genialnie. Dla miłośników imbiru i sera blue to prawdziwa gratka. Smak podkreśla też dodatek lubczyku.
Takiego kurczaczka polecam z fasolką szparagową i kaszą jęczmienną perłową lub po prostu z mixem sałat z winegretem i warzywami. W obydwu wersjach smakuje wybornie.

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby to ok. 250 kcal

Składniki dla 4 osób : 
  • 500 g fileta z kurczaka (120 g na osobę)
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • marynata: sól, imbir (łyżeczka startego), lubczyk, oliwa
  • 2 łyżki oliwy
  • bakłażan
  • 50 ml wody
  • 80 g sera niebieskiego (20 g na osobę)
Przygotowanie:
  1. Kurczaka posolić, natrzeć oliwą wymieszaną z imbirem i rozgniecionym czosnkiem i oprószyć lubczykiem. Odstawić na minimum pół godziny. Można zamarynować kilka godzin wcześniej (im dłużej marynujemy, tym lepiej).
  2. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie. Przełożyć do miseczki.
  3. Na patelnię na której smażyła się cebula włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony, aż mięso z różowego stanie się białe. Zdjąć z patelni i przełożyć na talerz.
  4. Na tej samej patelni ułożyć pokrojone w krążki bakłażany, posolić i obsmażać delikatnie z każdej strony na minimalnym ogniu. Bakłażanów ma być podwójna ilość.
  5. Na każdym krążku bakłażana układamy warstwowo: kurczaka i cebulę i przykrywamy warstwą bakłażana.
  6. Na patelnię wlewamy 50 ml wody, na bakłażanie kładziemy ser niebiski (20 g na porcję) i przykrywamy pokrywką. Dusimy 7 minut na minimalnym ogniu.
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Puszyste lody bez maszyny – moja autorska receptura! Ręczę za jakość tych lodów !
domowe lody

Po publikacji artykułu na temat lodów dostępnych na rynku(klik), prosiliście o przepis na domowe lody. Weekend za pasem, więc postanowiłam Czytaj dalej

Wartości odżywcze jarmużu. Jak go przygotować, aby nie stracił cennych właściwości? Komu nie wolno go jeść? No i w końcu przepis na pyszne jarmużowe pesto!

O właściwościach zielonych warzyw pisałam już nie raz. Chlorofil, który odpowiada za ich piękny zielony kolor , nazywany "żywią krwią Czytaj dalej

Umbryjskie Ragù
Umbryjskie Ragù

Przepis na Umbryjskie Ragù pochodzi z książki Suzanne Carreiro Sekrety domowej kuchni Włochów, którą aktualnie czytam i którą jestem coraz Czytaj dalej

Rozgrzewające zupy: wegetariański żurek z leśnymi grzybami

Pogoda nas nie rozpieszcza. Za oknem szaro, ponuro, pada deszcz i wieje wiatr. Jestem przekonana, że nie takiej jesieni wszyscy Czytaj dalej

76 komentarzy

AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 9:22
Dzięki Tobie odkryłam wspaniały smak sera blue i przepadłam. Nie lubiłam nigdy serów pleśniowych, ale ten na faszerowanej cukinii skradł moje serce.
Dodano:  5 sierpień 2014 - 9:41
oj tak, ser niebieski na ciepło jest przecudowny
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 11:02
potwierdzam przemówczynię oraz Małgosie :) dzieki Tobie poznałam smak sera blue i jest przepyszny :)
PysznaDodano:  21 październik 2014 - 9:34
Zrobiłam ten przepis dwa razy!!niebo w gębie!!!Masz może przepis na kotlety z kalafiora?:)
Odpowiedz
Ewa KowalskaDodano:  5 sierpień 2014 - 9:25
O mamo, przeboskie - wszystkie moje smaki :) Dzięki za ten przepis, jak i wiele innych :) Pozdrawiam ciepło
Odpowiedz
*Nataleczka*Dodano:  5 sierpień 2014 - 9:40
fajny przekladaniec :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 9:55
Super wygląda, na pewno wypróbuję!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 10:02
w składnikach podałaś czosnek, a w przepisie już go nie użyłaś ;)
Dodano:  5 sierpień 2014 - 10:11
oj, nie wpisałam przy marynacie,
już poprawiłam,
dziękuję ślicznie :)
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 2:48
Czy dzieci nie mogą jeść sera niebieskiego? Czy pporostu większość nie lubi?
Dodano:  6 sierpień 2014 - 9:10
ser niebieski ma specyficzny smak i mało dzieci go lubi, ba ! mało dorosłych też go lubi ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 10:18
Mozna to zrobic w wersji zapiekanej w piekarniku?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:39
tak ale w zamykanym naczyniu żaroodpornym (nie za dużym)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 10:19
Małgosiu, jestem świadoma, ze nie jest to przepis pt "coś dla dzieci", ale pisałaś gdzieś, ze twoje dzieciaczki jedzą większość to co ty - czy ser niebieski też jedzą? (nie załamuj plis) :-D
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:38
he he :) nie tu dostały porcję bez sera :)
nie miałam mozzarelli ani żółtego bo w zasadzie dziecku można inny ser dać i będzie jak na pizzy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 10:32
Witaj Małgosiu. Kupiłam wczoraj płatki z amarantusa bo w innej postaci nie było i mam pytanie czy płatki są gotowe do spożycia czy trzeba je ugotować jak ziarna? Na opakowaniu niestety nie jest napisane. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:36
nie, płatków już nie gotujesz,
możesz je oczywiście zrobić tak jak owsiankę lub po prostu wsypać do jogurtu
AnonimowyDodano:  3 wrzesień 2014 - 11:05
Witam:) Płatki amarantusa gotuję jak owsiankę ale zawsze dodaję cynamon,owoce jagody goi i troszkę soli:)Pozdrawiam Izabela:)
Odpowiedz
KasiaDodano:  5 sierpień 2014 - 10:42
Jestem ciekawa Twojej opinii, wybacz ze nie na temat posta :) ostatnio duzo czytalam o prawidlowej diecie i znalazlam artykuly ostro krytykujace piramide zywieniowa. Autorzy tekstow powoluja sie na opinie lekarzy i dietetykow, w wiekszosci na dr Dwighta Lundella, i przekonuja ze gorne normy cukru i cholesterolu sa regularnie obnizane aby naklonic ludzi do brania - czyli kupowania - coraz wiekszej ilosci lekow. Ich zdaniem dieta oparta na zbozach warzywach i owocach wywoluje wiecej szkody niz pozytku - chodzi o weglowodany proste. Co o tym sadzisz?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:16
Kochana to bzdury i nie wierz w to. Pracuję nad recenzją jednaj z książek która głosi tę samą tezę o której piszesz. Moja opinia będzie druzgocąca.
Gdyby to co piszesz było prawdą ja która jem zboża, warzywa i owoce byłabym gruba i chora a jestem chuda i z książkowymi wynikami badań.
Ponoć cukrzycy nie mogą jeść węglowodanów ? To dlaczego mój tata będący na ułożonej przeze mnie diecie, cukrzyk, ma idealny cukier a je węglowodany.
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 12:54
A Tata zazywa lekarstwa na ten wysoki cukier?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 13:28
tak ale dopiero dieta zredukowała cukier z 240 po posiłku do 120, na czczo tacie nie przekracza 100
wcześniej mimo leków cukier szybował,
Pani diabetolog aż oczy przetarła ze zdumienia i nie wierzyła że to się okaże możliwe

cukrzyca to choroba dietozależna i strasznie przykre jest to że lekarze nie edukują pacjentów jak mają jeść,
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 15:15
Witaj Małgosiu. Mój mąż ma cukrzycę, borykamy się z tym od niedawna. Czy możesz w skrócie przedstawić dietę, którą ułożyłaś dla taty?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 15:37
Druga połowa sierpnia będzie dla cukrzyków. Szykuję obszerny cykl. Będzie i przykładowa dieta i dużo istotnych wiadomości :)
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 9:00
Bardzo Ci dziękuję.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 11:03
kolejne super danie do zrobienia, moje smaki :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 11:18
Super, że napisałaś ile na każdą porcję przypada sera i kurczaka,dzięki temu łatwiej oszacować porcje. pozdrawiam :)
Odpowiedz
GiannaDodano:  5 sierpień 2014 - 11:26
Witam!!!!!!!!!!!! czy zamiast sera blu moge uzyc orggonzoli?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:12
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 11:52
Małgosiu, jesteś obłędna w tym co robisz! Sama posiadam sporo wiedzy o zdrowym żywieniu ale dzięki Tobie wiem co z tym produktami można wspaniałego robić, bo brakuje mi pomysłów na ciekawe potrawy.
Rób dalej to co robisz, bo robisz to świetnie!! a ja dziękuje za inspiracje
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:11
oj jak mi miło :)) dziękuję ślicznie :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 11:52
Właśnie wysłałam listę zakupów chłopakowi! :) dzisiaj Twoje danie na obiad. Co prawda, u mnie cukinia, bo leży od kilku dni i czeka na okazję, ale poza tym trzymam się przepisu :) zdjęcia obłędne!
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:11
z cukinią też może być
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 12:00
Małgosiu na jakiej patelni robiłaś te pyszności?
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:05
mam taki wysoki rondel z Ikei z pokrywką
Odpowiedz
NataliaRose8Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:04
chyba się zakochałam w tych przepisach!! cuuuudowny blog, umiem tu zaglądać 10 razy dziennie :) Sama schudłam 13 kg. Ale teraz czuję, że ważę aż za mało :/ przy wzroście 169 cm, ważę niecałe 47kg. Duużo ćwiczę i bardzo pilnuję co jem. Od roku zero słodyczy, nic!!! Zero grzeszków, bo mam okropne wyrzuty sumienia ! Ale się nie głodzę. Jednak czuję się ostatnio słabo... Jutro idę na badania krwi, boję się że to anemia, którą miałam chyba przez większość życia (mam 15 lat). Ale naprawdę bardzo bardzo zdrowo się odżywiam, tylko najlepsze produkty, trzymam się wszyyyystkich zasad. Mogłabyś mi coś doradzić? Bo lekarz to powie tylko ''przytyj dziecko!!'' . A ja wiem, że to nie w tym rzecz. :/
Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:10
Ważysz mało. Masz prawie 170 cm i 47 kilo. Zrób sobie badania krwi i przede wszystkim musisz się przyjrzeć co jesz. Ile jesz, czy nie jest to dieta monotonna, niedoborowa. Czy nie ograniczasz czegoś czego nie powinnaś.
Nie wiem też jak szybko schudłaś te 13 kilo bo to też ważne.
Odpowiedz
MalwinkaDodano:  5 sierpień 2014 - 12:16
Wygląda bardzoo pysznie! :)
Odpowiedz
Mama Robaczka - wrobaczkowieDodano:  5 sierpień 2014 - 12:28
Dziś robię obowiązkowo na obiad!! Mnnniaaam!! <3
Odpowiedz
NataliaRose8Dodano:  5 sierpień 2014 - 12:40
bardzo dziękuję za odpowiedź! schudłam w 10 miesięcy, ale przez ćwiczenia <Chodakowska, Mel B , siłownia, basen) i brak słodyczy i wszystkich ''syfów'' i bardzo zdrowe posiłki. Porównuje to co jem z Twoimi jadłospisami, które bardzo mi odpowiadają. Nie jem ryb i rzadko jem mięso. Zero margaryn, masła, oleju, produktów z białej mąki, mleka od krowy ( są podzielone zdania na jego temat, więc je odstawiłam) i wielu innych. Nie sprawiam sobie drobnych przyjemności, nie jem nic co nie jest w 100% zdrowe. Ale właśnie, słabo się czuje :/ Rzadko kiedy mam energię do czegoś innego niż trening... Szukałam czy nie pisałaś kiedyś posta o podobnej tematyce, ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, więc bardzo dziękuję za odpowiedź! nie chcę jeść dużo, ponieważ boję się, że znów ''rozepcham'' sobie żołądek i znów będę jeść więcej niż nawet mój tata... Czasami obsesyjnie myślę o jedzeniu, wariuję dosłownie! Ale nie dlatego, że jestem głodna, na pewno nie! Po prostu nie wiem co zjeść,żeby było to dla mnie najlepsze. Dlatego TY jesteś moją motywacją, ponieważ masz do tego zdrowe podejście, godne naśladowania!
Dodano:  5 sierpień 2014 - 13:34
zrób badania ze szczególnym naciskiem na poziom hemoglobiny i żelaza
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 13:00
Cześć Małgosiu :)
Obserwuje i czytam Twojego bloga bardzo chętnie, uważam że jest bardzo wartościowy i na pewno dużo poświęcasz czasu, aby był jak najbardziej rzetelny.
Jednakże mam małe pytanie, akurat niezwiązane z powyższym przepisem.
Jeśli mam w domu Oliwę z oliwek Extra Vergine, czy mogę codziennie zjadać 1 łyżeczkę jakoś po posiłku. Czy bedzie to miało znaczący wpływ na moje zdrowie i czy będzie działać skwalen?
-Zosia
Dodano:  5 sierpień 2014 - 13:31
będzie miało wpływ oczywiście, i będzie skwalen
używaj jej do dressingów sałatkowych, do pesto zamiast masła, do skropienia makaronów etc.
Odpowiedz
skarby bibliotekiDodano:  5 sierpień 2014 - 13:23
A można użyć innego sera? Zwykłego, żółtego? Czy całe danie straci urok? A gdzie można kupić ten ser? Nigdy go nie jadłam, przyznam szczerze...
Dodano:  5 sierpień 2014 - 13:25
ser niebieski kupisz w każdym większym sklepie np. w popularnej biedronce
niebieski jest tu najlepszy ale możesz dodać innego, nawet żółtego ale o wyrazistym smaku
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 13:25
Gosiu wyslalam do ciebie meila lecz nie otrzymalam odp .przykro mi .
Dodano:  5 sierpień 2014 - 13:35
Kochana ja dostaję średnio 50 maili dziennie. Cały czas odpisuję ale robię to sukcesywnie od najstarszych ;)
Odpiszę na pewno :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 17:00
Dziekuje za odp Gosiu bardzo :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 sierpień 2014 - 21:22
Gosiu a morze tak jakies danie ze swiezym kokosem.Przeciez kokos jest tak cenny i moglabys opisac troche o jego cennych zaletach :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 11:13
Małgosiu, mam od tygodnia w lodówce paczkę mozzarelli w kulkach i nie wiem do czego fajnego można by ją dodać :) Może jakieś pomidory zapiekane albo makaron? Co radzisz?
Dodano:  6 sierpień 2014 - 14:43
oj możliwości jest mnóstwo, chociażby makaron z warzywami zapiekany + mozzarella do tego
Odpowiedz
NataliaDodano:  6 sierpień 2014 - 16:25
Pyycha. Muszę wypróbować. Uwielbiam ser blue- niedawno zrobiłam jako dodatek do zapiekanki z makaronu i warzyw.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 17:22
dzisiaj zrobiłam suuper . Małgosiu a możesz podać wartość kaloryczną fasolki?
Dziękuję.
Dodano:  6 sierpień 2014 - 17:58
100 g fasolki ma 27 kcal
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 19:55
witam, mam pytanie dotyczące innego postu- mianowicie o zaczyn na chleb. Postanowiłam wypróbować Twój przepis i zrobić sobie pyszny chlebek- w niedziele powinnam go już upiec, obecnie jestem na etapie zakwasu, ale w poniedziałek mam termin porodu- i właśnie nie wiem czy wytrwam. Z zakwasem maż da sobie pewnie radę ale upiec chleb to raczej czarno to widzę:) czy jak zaqkwas będzie gotowy w niedzielę to muszę od razu upiec z niego chleb czy mogę gotowy zakwas wstawić do lodówki i upiec np za kilka dni dopiero chlebek? dzięki
Dodano:  6 sierpień 2014 - 20:57
Możesz upiec za kilka dni :)
Gratuluję dzieciątka i życzę szybkiego porodu :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 sierpień 2014 - 20:55
Czym moge zastapic lubczyk? Akurat nie mam w domu. Kolendra, natka pietruszki? Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam
Dodano:  6 sierpień 2014 - 20:58
natka pietruszki
Odpowiedz
Agata KotonDodano:  6 sierpień 2014 - 22:01
No, no, koleżanko ja się cała oblizuję na ten pomysł z dodatkiem blue! Trafiony!! :)
Odpowiedz
Gabriela BorowiecDodano:  8 sierpień 2014 - 12:55
Danie rewelacyjne.place lizać. Pozdrawiam!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 sierpień 2014 - 13:51
Gosiu a mogłabyś podać nazwę i firm sera niebieskiego który jest najlepszy. Szczerze mówiąc nie wiem który kupić.
Dodano:  8 sierpień 2014 - 16:48
nie mam ulubionego i Turka testowałam i tego z Biedronki i z Lidla i wszystkie są ok
AnonimowyDodano:  10 sierpień 2014 - 22:14
w biedronce ser jest zrobiony przez markę "Turek"
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 sierpień 2014 - 16:12
Pomysł na niebieski ser wykorzystałam do dorsza na parze, oczywiście z multicookera. Dorsz, polecany przez Ciebie, ten z Biedronki z 5 % glazury, zamarynowany cytryną, oliwą, solą i pieprzem. Na 8 minut na parę, dwie minuty przed końcem położyłam kawałek sera. Wyszło wyśmienite.
Odpowiedz
AguDodano:  9 sierpień 2014 - 16:02
Jak na koniec zalewam wszystko wodą to do jakiej wysokości ma ona dochodzić? Mam dużą patelnię i te 50 ml nawet bakłażana nie zakrywało :P
Robiłam przepis z pstrągiem w sosie orzechowym i kurczaka ze szpinakiem - wyszły przepyszne. Ten dziś niestety średnio wyszedł, jutro powtórka, tylko nie wiem jak z tą wodą i miałam troche za grube kawałki :(
W poniedziałek czeka mnie zupa krem z marchwii z mlekiem kokosowym, już się nie mogę doczekać :)
Dodano:  9 sierpień 2014 - 18:32
wody ma być 50 ml - jest w przepisie
to nic że nie zakrywa, ma parować i nawilżać - woda nie jest po to aby danie się gotowało ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 październik 2014 - 20:58
Tylko czy ta piers z kurczaka zdarzy sie usmazyc przez ta krotka chwilke szybkiego obsmazania po zeszkleniu cebuli.
Dodano:  8 październik 2014 - 21:08
ale dusisz go później przecież pod przykryciem
Odpowiedz
Anna SlonkaDodano:  28 październik 2014 - 9:40
Dzieki Tobie Malgosiu zakochalam sie w baklazanie! Tydzien bez niego nie istnieje.. jest szybki, pyszny i nie rozumiem czemu zasze go unikalam... to samo mam serem niebieskim.. uwielbiam.. dzis bedzie to wlasnie danie bo szkoda mi zmarnowac kupionego fileta ;)
Dodano:  28 październik 2014 - 10:03
bardzo się cieszę :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 luty 2015 - 14:01
piersi poprzekrajać na pół ?
Dodano:  10 luty 2015 - 21:19
nawet na trzy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 kwiecień 2015 - 20:05
Zrobilam i przed chwila zjedliśmy :)
Bardzo dobre danie a dodatek sera pleśniowego sprawia, ze jest pyszny.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 czerwiec 2015 - 23:35
Gosiu, wyszło przepyszne;) nawet moja 4latka zjadła łącznie z serem i cukinia (bakłażana nie udalo mi sie kupic). Serdecznie polecam.
Mam jeszcze pytanie przy okazji: Zdarzylo mi sie jeść gorzka cukinie w gościach. Czym moze byc wywolana ta gorycz? Pozdrawiam
Odpowiedz
GabryskaDodano:  28 sierpień 2018 - 13:37
Gosiu, czy to danie można ułożycć w foremce do zapiekania i wrzucić do piekarnika, zamiast na patelni. Jeżeli tak , to ile czasu w piekarniku?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  29 sierpień 2018 - 7:55
Można. Wówczas pieczemy 30 minut. Musisz jednak każdą warstwę na patelni przygotować. Nie możesz położyć surowego bakłażana bo nie upiecze się nawet w 30 minutach. Będzie suchy i niesmaczny.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds