fbpx
Pełnoziarniste tagliatelle w sosie szpinakowym na bazie jogurtu greckiego
Img
Mrożony liściasty szpinak mam na czarną godzinę, zawsze w zamrażarce. Pełnoziarnisty makaron to obowiązkowa pozycja każdych zakupów, nawet jeśli akurat w danym tygodniu nie mam planów z nim związanych. Czego, jak czego, ale jogurtu nie zabraknie u mnie nigdy.

Makaron w sosie szpinakowym, na bazie greckiego jogurtu sprawdzi się zawsze. Zawsze wtedy, kiedy nie mam pomysłu na obiad. Zawsze wtedy, kiedy niespodziewanie wpadną znajomi na kolację. Zawsze wtedy, kiedy gorzej się czuję i mam siłę tylko na przygotowanie czegoś bardzo prostego.
Makaron w sosie szpinakowym, uwielbiają moje dzieci co mnie bardzo cieszy.
Koniecznie musicie wypróbować.
Cały sos o wadze 650 gramów ma ok. 420 kcal
Porcja dla jednej osoby składająca się z 2 gniazdek makaronu tagliatelle, 162 gramów sosu i 25 gramów sera feta ma ok. 380 kcal

  • Składniki dla 4 osób : 
  • 450 gramów mrożonego szpinaku
  • 220 gramów jogurtu greckiego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 100 gramów sera feta
  • dla jednej osoby 2 gniazdka pełnoziarnistego makaronu tagliatelle
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, Wrzucamy szpinak i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
    Jak kulki szpinaku rozmrożą się, solimy i dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku. Smażymy bez pokrywki, aż odparuje cała woda.
  2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  3. Do jogurtu greckiego dodajemy 2-3 łyżki szpinaku, aby zahartować. Dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i zahartowany jogurt wlewamy na patelnię. Mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą i zdejmujemy z ognia. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.
  4. Do sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy serem feta.
    Pokruszony ser feta możemy także dodać do sosu i dokładnie wymieszać.
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Wegetariańskie kotleciki z cieciorki ze szparagami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem

Po spróbowaniu kotlecika mój syn zapytał "mamo to z indyka"? Nie synku, z cieciorki. Jego mina -  bezcenna.  Kotleciki z Czytaj dalej

Truskawkowe smoothie z miętą ! Doskonałe orzeźwienie !
Truskawkowe smoothie z miętą

Koktajl który pokochałam od pierwszego łyka i jestem pewna, że również Wam przypadnie do gustu. Orzeźwiająca mięta doskonale komponuje się Czytaj dalej

Kurczak pieczony w piwie z warzywami

Takiego kurczaka zapewne jeszcze nie jedliście. Idealnie zamarynowany, zapieczony w piwie co daje mu genialną kruchość i aromat. Do tego Czytaj dalej

89 komentarzy

AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 17:10
czy twoj maz i dzieciaczki tez zjedza taki obiad???? :-)
Dodano:  3 maj 2014 - 17:29
jeszcze się zapytają czy więcej nie ma :)
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 17:40
super, moze i ja ktoregos dnia to uslysze ;) na razie szpinak jest dla nich bardzo na nie i jem sama
Małgorzata PiątkowskaDodano:  3 maj 2014 - 21:29
Wszyscy przyrządzają szpinak z czosnkiem.Moi bliscy nie chcieli nawet słyszeć o tym "zielsku".Więc raz dosmaczyłam go tak, jak marchewkę na ciepło - dodałam soku z cytryny,troszkę cukru, sól i serek bieluch.I okazało się, że całkiem chętnie zaczęli zjadać każdą porcję.No i do mięsnej rolady układam grubą warstwę, potem farsz. w środek jajko i kolorowe się to robi i smaczne. Pozdrawiam.
AnonimowyDodano:  9 maj 2014 - 21:32
Ja za szpinakiem nie bardzo przepadałam ale odkąd blenduje je z owocami i robię zielone smoothie nie tylko ja go pokochałam ale i cała moja rodzina:)
Odpowiedz
Małgorzata TomaszewskaDodano:  3 maj 2014 - 17:13
Pyszności :) Ja też miałam dziś szpinak tyle że roladki z kurczaka właśnie ze szpinakiem i serem feta :) pyyycha :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 17:14
a nie lepsze by bylo na smietanie zamiast yogurtu? Ja wiem, ze z yogurtem dietetycznie ale smakowo to tak.... nie bardzo.
Małgorzata PiątkowskaDodano:  3 maj 2014 - 21:35
Małgosia wie co mówi,jogurt grecki nie różni się w smaku od śmietany.Ale jak się go boisz zastosuj serek almette lub bieluch.Będzie jeszcze smaczniejsze.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 17:19
Małgosiu, na Ciebie a dokładnie na Twoje przepisy zawsze można liczyć :) w kuchni zawsze jest coś z czego można zrobić zdrowy posiłek bez specjalnych zakupów. Dzięki, Ewa
Odpowiedz
claudineDodano:  3 maj 2014 - 17:21
Bardzo często przyrządzam taki makaron w bardzo podobny sposób. Szybkie i pyszne danie, polecam każdemu kto jeszcze nie spróbował.
Odpowiedz
Trener personalny - Albert KośmiderDodano:  3 maj 2014 - 17:27
Szpinak - pychota <3 :)
Zresztą cały przepis - mega !
Odpowiedz
babka z rodzynkiemDodano:  3 maj 2014 - 18:02
Doskonały pomysł na pyszny i zdrowy obiad!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 20:24
Ja zamiast fety daję niebieski ser pleśniowy, a także wrzucam suszone pomidorki. Jedno z moich ulubionych dań :)
Ola
Odpowiedz
IwonaDodano:  3 maj 2014 - 20:40
Dla mnie pychotka <3 Mojej rodzinie jednak by pewnie nie podeszło. Po pierwsze nie uznają nic pełnowartościowego/razowego/itd., a po drugie nie lubią szpinaku :/
Małgorzata PiątkowskaDodano:  3 maj 2014 - 21:32
Ja nakupiłam mąki razowej pszennej i żytniej i sama robię makarony.Zupełnie inaczej smakują i każdy chętnie się zajada.Dodaję tyle jajek, ile zabierze mąka,bez wody,w czasie gotowania podwaja swą objętość i jest naprawdę smaczny.
Odpowiedz
Aleksandra ChudnieDodano:  3 maj 2014 - 20:46
uwielbiam szpinak a szczególnie makarony z nim! Mniam :3
Sama robię podobnie, dodaję jedynie jeszcze ostrą paprykę i gałkę muszkatołową.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 20:59
A moze mi Pani powiedziec jak sie postepuje ze swiezym szpinakiem ( nie mam z nim doswiadczenia:p )? Jak dlugo sie wtedy smazy .. ? Bo te sklepowe mrozonki srednio do mnie przemawiaja :/
Dodano:  4 maj 2014 - 8:45
Świeże listki (ja używam szpinaku baby - jakoś tych wielkich liści nie lubię) wrzucasz na oliwę, solisz i przykrywasz na 1-2 minuty, często mieszasz.
Jak oklapną tzn. nie będą już sztywne szpinak jest dobry i dodajemy wtedy czosnek i jogurt.
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 15:16
Dziekuje bardzo za wskazowki :)
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  3 maj 2014 - 21:05
takie dania z makaronem lubię:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 21:50
Gosiu czy moge robić tak, ze zamiast masła używam serka kanapkowego ale bardzo cieniutko dosłownie odrobina, żeby tylko 'nawilzyc ' chleb. I jak to będzie przekładać sie na kalorie
Dodano:  4 maj 2014 - 8:46
może być, kalorycznie praktycznie wyjdzie na to samo ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 maj 2014 - 23:28
Dokladnie taki czesto robie tylko ser niebieski plesniowy i troszke galki muszkatulowej i maselka :) faktycznie jest pychaaaa,pozdrawiam
Odpowiedz
Pysia PDodano:  4 maj 2014 - 17:10
Uwielbiam szpinak! ;-)
Dziś w moim menu gościło podobne danie, tylko z dodatkiem piersi z kurczaka i pomidorów.

Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 19:09
Czy robiłaś kiedyś zupę z zielonego groszku?:)
Dodano:  4 maj 2014 - 19:17
tak, będzie na blogu
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 19:51
Pamiętasz może w którym wpisie bo nie moge znaleść
Dodano:  4 maj 2014 - 20:22
będzie na blogu czyli jeszcze nie było :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 19:36
Ile około gramow ma porcja makaronu dla jednej osoby? Bo mam makaron tagliatelle normalny nie w gniazdkach
Dodano:  4 maj 2014 - 20:24
świeżego tak ok. 200 gramów - czyli ok. 300 kcal
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 19:37
Co myslisz o zupie fasolowej z ziarenek fasoli? Bez mąki i śmietany , tylko kawalki kiełbasy mogą być tluste..
Dodano:  4 maj 2014 - 20:23
zamiast kiełbasy dodaj chudy, wędzony boczek
Odpowiedz
Jula G.Dodano:  4 maj 2014 - 21:17
najlepszy sos do makaronu na świecie!
Odpowiedz
EKaDodano:  4 maj 2014 - 22:41
jak wygladalaby kalorycznosc tego dania jezeli dodalabym kurczkaczka? :)
Dodano:  5 maj 2014 - 9:44
100 g fileta z kurczaka to ok. 100 kcal
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 maj 2014 - 23:13
Mam w domu tylko mleko 0.5% i 3.2 a chce zjesc owsianke które użyć? Czy np pomieszac troche tego troche tego?
Dodano:  5 maj 2014 - 9:41
pomieszaj pół na pół
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 maj 2014 - 8:44
Małgosiu, bardzo dobre, super sosik. Powiedz mi czy wiesz coś o jagodach acai bo o goji coś już pisałaś. W necie piszą to samo o jednych i drugich. Czy warto kupić?
Dodano:  5 maj 2014 - 9:40
warto jako dodatek do np. granoli czy domowego musli,
mają dużo witamin, aczkolwiek ja dodaję je zimą,
jak pojawiają się truskawki, jagody, borówka - odstawiam acai i goję
AnonimowyDodano:  7 maj 2014 - 18:57
Ja mieszkam w uk i kupuje w sklepie ze zdrową żywnością skoncentrowane soki zacai i goji i codziennie pije 20 ml tego i tego soku , nie sa tanie ewiec podejrzewam ze ich jakośc tez jest dobra :)
gosiu myslisz ze to dobrze tak poic ? Aaa i jeszcze sok z aloesu ,, mam nadzieje ze nie przeszkadza łączenie tych wszystkich sokow?
W końcu to samo zdrowie :)
Dodano:  7 maj 2014 - 19:16
20 ml nie zaszkodzi,
to samo z aloesowym, jednak jeśli nie masz wrzodów czy problemów z dwunastnicą nie ma sensu pić go codziennie,
AnonimowyDodano:  7 maj 2014 - 20:25
Aloesowy jest trzy razy dziennie. Wzoruje sie z ulotki. 15ml . Ja pijam przeważnie dwa, czasem raz, czasami trzy.
podobno ma duzo dobrych dzialan wiec mnie skusilo.
20ml nie zaszkodzi acai i goji? Wzoruje sie rowzniez ulotka, sama nie ustalalam dawkowania...
przeciez te owoce sa podobno najlepsze ?Hmmm.. :) ;)
a tych sokow az często brakuje w sklepie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 maj 2014 - 16:39
aa Małgosiuu moge jesc makaron zwyklyy taki bialy czy musze pelnozirnisty(brazowy) ? :)) bo slyszalalm zee taki zwykly jest strasznie tluczacyy :\
Dodano:  5 maj 2014 - 18:16
oba mają zbliżoną kaloryczność ALE pełnoziarnisty dłużej się trawi przez co dłużej jesteś syta, nie podnosi gwałtownie poziomu cukru we krwi no i ma wartości odżywcze
Dodano:  5 maj 2014 - 18:17
od czasu do czasu możesz zjeść biały ale na co dzień wybieraj ciemny
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 maj 2014 - 18:54
Czy w tym przepisie moge użyć świeży szpinak z torebki ?
Dodano:  7 maj 2014 - 19:13
tak, oczywiście
AnonimowyDodano:  7 maj 2014 - 20:26
A jak mrozisz szpinak ? Widze takie fajne kostki :)
Dodano:  8 maj 2014 - 9:26
to jest kupiony gotowy z mrożonki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 maj 2014 - 16:03
Uwielbiam Twój blog! Jest genialny ! Zaglądam na niego codziennie od początku roku bo jest dla mnie prawdziwą inspiracją i dużo się z niego uczę. Jestem fanką zdrowej żywności i podzielam Twoją filozofię odżywiania. Często przygotowuje podobne danie. Szpinak wyhodowałam sama w ogródku i obecnie jem go bardzo dużo, pokochałam koktajl z dodatkiem pomarańczy, kiwi i wody mineralnej. Jednak zastanawia mnie czy spożywanie szpinaku kilka razy w tygodniu w postaci takiego koktajlu, lub jako zamiennika zielonej sałaty nie jest przesadą, z racji iż zawiera on kwas szczawianowy? Co myślisz na ten temat? Pozdrawiam gorąco :)
Dodano:  8 maj 2014 - 17:48
jony szczawianowe ma każde warzywo, ale malutko, sałata ma bardzo mało,
duże ilości ma rabarbar, którego nie powinno się jeść dużo, no i szpinak,
raz w tygodniu można zjeść ale kilka razy nie bardzo,
AnonimowyDodano:  8 maj 2014 - 19:14
Dziękuję za odpowiedź, muszę zatem spróbować zamrozić liście szpinaku zanim wyrosną zbyt duże i odstawić mój ulubiony zielony koktajl.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 maj 2014 - 21:17
Super przepis, czekam na dodanie go do jadłospisu :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 maj 2014 - 21:47
A jakie są proporcję dla dwóch osób? :)
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 9:39
nie sądzisz, że podane dla 4 osób składniki należy podzielić przez dwa? ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 maj 2014 - 16:27
A co jeśli nie lubię szpinaku?? Można na coś zamienić? P.s robiłam dziś twoje medaliony z polędwiczek wyszły pyszne:-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 maj 2014 - 19:23
A jak często można jeść makaron?? w mojej rodzinie wszyscy jedlibyśmy go codziennie w różnych wersjach, tylko boję się, że tak często nie można... :). pozdrawiam
Dodano:  12 maj 2014 - 19:43
jeść trzeba wszystko, jadłospis musi być zbilansowany, więc makaron codziennie nie jest dobrym pomysłem,
musi być miejsce na inne rzeczy, kasze, ryż, ziemniaki etc.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 8:33
Małgosiu, a co sądzisz o makaronie razowym z jarmużem (lekko przesmażonym z czosnkiem i łyżką oliwy)?

Pozdrawiam, Magda
Dodano:  15 maj 2014 - 8:45
jadłam w takiej wersji, bardzo mi smakował
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 maj 2014 - 19:07
jakiej firmy ten makaron?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 maj 2014 - 13:30
mam świeże liście szpinaku, któe pozostały mi po pesto. w jaki sposób mogę je zamrozić żeby mieć poźniej na takie sosiki?pozdrawiam
Dodano:  26 maj 2014 - 13:36
wrzuć do woreczka np. takiego śniadaniowego lub do pojemnika i do zamrażarki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 maj 2014 - 16:58
Dzieki bo myslalam trzeba go jeszcze blanszowac
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 czerwiec 2014 - 20:02
To danie jest meeeega :) Niebo w gębie :D Twoje przepisy są super pyszne, proste i co najważniejsze expresowe! dziękuje i pozdrawiam:)
MartaSDodano:  16 czerwiec 2014 - 16:05
Potwierdzam!pycha!myslalam,ze sos bedzie kwasny,ale pozytywnie sie zaskoczylam:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 lipiec 2014 - 9:18
Witaj Małgosiu. Do tego dania chciałam użyć świeżego szpinaku baby i czy mam dodać tyle samo gram świeżego co mrożonego?
Dodano:  13 lipiec 2014 - 9:27
użyj całą torbę tą w której sprzedają
AnonimowyDodano:  14 lipiec 2014 - 8:42
Dziękuję za odpowiedz
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2014 - 21:57
Gosiu a suchego makaronu ile to będzie? bo nie mam w gniazdkach. I jeszcze pytanko, czy to danie mozna jeść hmm jakby to powiedziec ,na co dzien', czy jednak od święta, dla smaku? Ponieważ zawsze kiedy zostaje mi feta robię je, a zastanawia mnie czy Twoje inne jadłospisowe propozycje makaronu z fetą i różnymi warzywami zawierają wiecej wartości odżywczych? Bo nie wiem czy popadam w skrajności czy naprawdę szpinak z jogurtem to zbyt ,mało' warzyw w jednym posiłku obiadowym:) bo makarony jadam tylko na obiady
Dodano:  28 lipiec 2014 - 8:52
2 gniazdka to ok. 80 g suchego makaronu,
nie bardzo rozumiem pytanie - w odżywianiu ważna jest różnorodność więc cokolwiek jedzone "na co dzień" nie jest wskazane,
jeśli zostaje Ci feta posyp nia inne danie z makaronu z warzywami, chociażby warzyne leczo czy penne z cukinią i papryką na przykład
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2014 - 22:00
Jeszcze jedno pytanko, czy zamiast szpinaku mozna użyc brokuła?
Dodano:  28 lipiec 2014 - 8:44
może być
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 sierpień 2014 - 0:32
Małgosiu, jakiej fety używasz? Czy ser Favita może być? Czytałam, że ma E575 uważany za nieszkodliwy. Co o tym myślisz? :)
Dodano:  18 sierpień 2014 - 9:06
w większości Favity,
E575 nie jest szkodliwe, nie wszystkie E są szkodliwe, znacznik "E" oznacza że dana substancja została dopuszczona do stosowania w Unii Europejskiej,
to nie jest tak że to co jest oznaczone E jest szkodliwe ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 styczeń 2015 - 17:31
Małgosiu, powiedz mi kochana, czy szpinak wywołuje gazy?
Dodano:  4 styczeń 2015 - 10:20
nie powinien
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 luty 2015 - 12:43
właśnie to jem,bardzo smaczne,polecam'
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 luty 2015 - 17:25
a jeśli chcemy użyć makaronu świderki to ile wziąć- szklankę? żeby wagowo wyszło podobnie:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 kwiecień 2015 - 12:47
Małgosiu, jak czesto 3 letnie dziecko moze jesc szpinak? 2-3 razy w tyg jest ok? Szpinak z makaronem jak Twoj lub robie kotleciki szpinakowe.Córka lubi te dania co mnie cieszy bo wiele dzieci nie przepada za tym warzywem
Dodano:  19 kwiecień 2015 - 21:05
2 razy w tygodniu spokojnie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 maj 2015 - 19:55
Małgosiu, przepyszne danie. Jak większość zamieszczonych w Twoim blogu. Roladki w sosie curry oraz polędwiczki w sosie grzybowym powaliły mojego męża na kolana. Stwierdził, że te dania są pyszne a chcę zaznaczyć, że jest strasznym niejadkiem i dopasować mu z jedzonkiem jest nie lada wyczynem.
Mam pytanie czy masz może przepis na sos słodko-kwaśny?
Pozdrawiam serdecznie.
bluemona
Odpowiedz
Mkr KrtDodano:  11 czerwiec 2015 - 17:47
Przeeeeepyszne! dzisiaj zrobiłam i jutro też mam zamiar :)
Odpowiedz
moniaDodano:  28 styczeń 2016 - 14:39
pychotka to danie zamiast jogurtu greckiego użyłam naturalnego i bardzo smaczne :)uwielbiam take dania
Odpowiedz
Gossip GirlDodano:  16 luty 2016 - 16:50
Jogurt mi sie warzy mimo hartowania. To trzeba tylko lekko podgrzać, czy doprowadzać do wrzenia? Bo doprowadziłam do wrzenia i pewnie dlatego mi się zważył
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 marzec 2017 - 21:33
Witam. Czy jest Pani pewna,ze jogurt się nie zwarzy? Co zrobić by mieć pewność ze będzie ok? Bardzo proszę o odpowiedź!
Odpowiedz
KrysiaDodano:  29 sierpień 2017 - 13:07
Pychotka :) Użyłam makaronu żytniego pełnoziarnistego ja z IO a syn z cukrzycą .Efekt smakowy NIEBO W GĘBIE GĘBĄ W NIEBIE .Dziękuję i zapisuje na listę makaron +
Odpowiedz
p.m.Dodano:  23 maj 2018 - 10:33
Rewelacja , sos bomba , nie raz zagości jeszcze u nas
Odpowiedz
Cela Dodano:  17 kwiecień 2020 - 17:07
Przepyszne! Sos jest kremowy, dzięki dodaniu fety i wspaniale oblepia makaron. I choć przeczytwaszy, że jest to porcja dla czterech osób, byłam nieco zmartwiona, że tak mało tego makaronu ląduje na talerzu, okazało się, że taka porcja jest wystarczająca i niezwykle sycąca. Dzięki piękne nie tylko za ten przepis, ale i za całego bloga i pracę jaką w niego włożyłaś!
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds