fbpx
Wołowina w sosie pieczarkowym z koperkiem
Img

Po ostatniej serii przepisów wegetariańskich, przyszła pora na coś dla lubiących dania mięsne. 
Moja propozycja to wołowina w sosie pieczarkowym.
Krucha, delikatna, aromatyczna, w sam raz na niedzielny lub uroczysty, świąteczny obiad.

Są osoby które boją się przygotowywać wołowinę w obawie że wyjdzie twarda. Kluczem jest dobrej jakości mięso, oraz solenie jak będzie już miękkie.
Posolona wcześniej wołowina będzie się gotowała wieki. 

Polecam 😉

Kaloryczność:
100 gramów (jeden kotlet) wołowiny z 2 łyżkami sosu ma ok. 160 kcal 

Składniki:

  • kilogram wołowiny (polecam ligawę)
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • średnia pietruszka
  • 500 gramów pieczarek
  • woda
  • sól,
  • płaska łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • pół łyżeczki kuminu,
  • łyżeczka majeranku,
  • 4 łyżki musztardy,
  • mąka orkiszowa do oprószenia mięsa
  • 2 łyżki klarowanego masła do obsmażenia mięsa,
  • łyżeczka klarowanego masła do pieczarek
  • łyżka śmietany 12% tłuszczu
  • koperek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy w centymetrowe paski.
  2. W miseczce mieszamy pieprz, słodką paprykę, kumin i majeranek. Nacieramy plastry mięsa.
  3. Musztardę ucieramy z rozgniecionym czosnkiem. Nacieramy mięso.  Odstawiamy na noc do lodówki. 
  4. Zamarynowane plastry mięsa obtaczamy w mące. Obsmażamy z obydwu stron na maśle. Przekładamy do garnka.
  5. Na pozostałej ilości masła przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pietruszkę i połowę pieczarek. Dodajemy do mięsa, zalewamy wodą do zakrycia. Gotujemy na małym ogniu (w przypadku indukcji na 4-5) przez 2 godziny. Miękkie mięso w garnku solimy. Gotujemy jeszcze 15 minut.
  6. Miękkie mięso wyjmujemy z wywaru. Wywar z warzywami blendujemy na gładką masę.
  7. Pozostałe pieczarki kroimy w półtalarki. Przesmażamy na łyżeczce klarowanego masła aż stracą praktycznie całą objętość. Wkładamy do sosu. Mieszamy. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami sosu. Wlewamy do sosu. Mieszamy. Wkładamy mięso.
  8. Posypujemy  świeżym koperkiem.

 

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Jesienne zrazy wołowe w sosie z leśnych grzybów

W sam raz na niedzielny, lub świąteczny obiad oraz w diecie mającej na celu poprawę parametrów żelaza. Kruche, delikatne, rozpływające Czytaj dalej

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Barszcz czerwony według przepisu mojej babci (przejdź do przepisu), krokiety z kapustą i grzybami (można użyć pieczarek, można leśnych grzybów) Czytaj dalej

Cukinia faszerowana we włoskim stylu – wegetariańska

To danie powstało w ubiegły piątek z tego co akurat było w domu. Niby z niczego, bo składniki nie są Czytaj dalej

Krewetki z warzywami i babką po tajsku na obiad lub kolację

Danie w sam raz na ciepłą kolację, choć będzie odpowiednie także na obiad . Jeśli babkę przygotujemy dzień wcześniej to Czytaj dalej

46 komentarzy

goscDodano:  16 Wrzesień 2019 - 8:38
Aż pieczarki straca praktycznie całą objętość? - czyli, że mają zniknąć ? :)))
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 8:40
Maj być takie suche zuzelki.
Odpowiedz
anonimDodano:  16 Wrzesień 2019 - 8:51
Z jaką suróweczka to podałaś ? Co by pasowało do wołowinki?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 8:59
Ja podałam z sałatą z jogurtem. Polecam też z zieloną fasolką szparagową.
Odpowiedz
KasiaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:01
Mogę użyć do tego przepisu schabu? Kaloryczność będzie podobna? Czy czas przygotowywania będzie podobny?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:39
Za schab nie ręczę i raczej odradzam bo wyjdzie twardy.
Odpowiedz
MartaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:03
Da się czymś zastąpić śmietanę?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:37
Można pominąć.
Odpowiedz
KingaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:04
I pięknie, kupilam wolowine bez pomyslu na nia - pomysł znalazl się sam😍
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:37
O widzisz ;) Super ;)
Odpowiedz
E.WDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:14
Czy IO mogą?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:37
Tak.
Odpowiedz
AnkaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:44
1kg wołowiny to dość dużo - otrzymałaś 10 plastrów mięsa. Porcja to 1 plaster rozumiem?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 12:51
Nigdzie nie napisałam że otrzymałam 10 plastrów mięsa. Porcja to nie jest 1 plaster. Porcja uzależniona jest od zapotrzebowania konkretnej osoby.
Odpowiedz
Bożena Dodano:  16 Wrzesień 2019 - 9:44
Małgosiu, podpowiedz mi proszę jak mam wydrukować ten przepis lub go skopiować. Jest kuszący i na pewno go wykorzystam. Pozdrawiam
Odpowiedz
AnnaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 12:05
Czy może być mąka ryżowa do panierowania i czy można pominąć pieczarki ?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 12:50
Można oczywiście.
Odpowiedz
AsiaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 13:38
Małgosiu ja w innym temacie. Mąż co chwila ma afty w buzi, czasem nawet kilka. Pamiętam, że ktoś pytał kiedyś w komentarzu ale nie mogę go odnaleźć. Podpowiedz proszę jakie badania powinien wykonać mąż.
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 16:19
Najlepiej udać się do laboratorium i zrobić wymaz. Można też poprosić lekarza POZ o skierowanie, aby wykonać badanie na NFZ.
Odpowiedz
ElkaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 13:53
Małgosia ja mam takie pytanie :) układając nowe przepisy Ty chyba pół życia spędzasz w kuchni, prawda? :) :) Bo ja jak robię Twoje potrawy to siedzę kilka godzin nad jedną (chodzi mi o te obiadowe, nie jakieś szybkie smoothie). A co dopiero jeszcze tworzyć nową potrawę i eksperymentować! Chyba wtedy mieszkasz w kuchni :)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 14:28
Nic z tych rzeczy ;) Połowę życia to ja spędzam w pracy przy komputerze z pacjentami ;)
Odpowiedz
KasiaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 15:11
Kasza czy ziemniaki? Ja to zjem bez ale mąż, teściowa czy rodzice nie uznają obiadu bez ziemniaków i surówki....
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  16 Wrzesień 2019 - 16:17
Polecam z pure ziemniaczanym i surówką. Do takiej wołowiny może to być np. kapusta kiszona z dodatkami.
Odpowiedz
AnnaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 17:16
Kiedyś dusilam ligawe i była twarda przeokropnie i aż się boję spróbować znowu, tylko nie pamiętam kiedy wtedy soliłam :-)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  17 Wrzesień 2019 - 9:19
Nie wolno solić od razu.
Odpowiedz
Anonimowy Dodano:  16 Wrzesień 2019 - 18:19
Podana kaloryczność 100 gram (1 kotlet) plus sos ma 160 kal.waga kotleta jest podana już po przyzadzeniu czy poprostu musze pokroić wołowinę w 100 gramowe kotlety(surowe)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  17 Wrzesień 2019 - 9:19
Po przyrządzeniu. Gotowy kotlet do zjedzenia.
Odpowiedz
LillaDodano:  16 Wrzesień 2019 - 19:50
Bardzo dobry sos. Chyba trafiłam na dobrą wołowinę, bo szybko zrobila się miękka. Będzie na dwa dni dla męża i dla mnie. Do tego kasza bulgur i buraczki. Dziękuję za przepis i pozdrawiam:-)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  17 Wrzesień 2019 - 9:11
Bardzo się cieszę ;)
Odpowiedz
KingaDodano:  17 Wrzesień 2019 - 11:05
Pani Małgosiu, będę bardzo wdzięczna za pomoc! Właśnie dowiedziałam się, że jestem w trzeciej ciąży. Przed nami okres infekcyjny. Mam dzieci w wieku 7 i 5 lat, które pewnie będą coś przynosić ze szkoły i przedszkola. Jak wzmocnić odporność, co mogę brać? Mam domowy sok z aronii. Do tego miód odstany w wodzie? Można pyłek pszczeli? Będę bardzo wdzięczna za jakieś rady!!!
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  18 Wrzesień 2019 - 8:37
Odsyłam na bloga do zakładki Odporność.
Odpowiedz
AnkaDodano:  18 Wrzesień 2019 - 14:36
Gosiu, jakie specjaly polecasz z metabolic food. Chce kupic kurkume, no i cos jeszcze, cos dobrego, co polecasz?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  19 Wrzesień 2019 - 8:45
To zależy czego potrzebujesz ;)
Odpowiedz
NataliaDodano:  25 Wrzesień 2019 - 7:57
Zrobiłam w niedzielę, wołowinka przepyszna :) polecam z całego serca :)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  25 Wrzesień 2019 - 8:33
Bardzo się cieszę że smakowało ;)
Odpowiedz
aniawDodano:  26 Wrzesień 2019 - 8:31
Kotlet 1 cm to dość gruby. Czy taki pokrojony przyrządzasz czy go trochę rozklepujesz?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  26 Wrzesień 2019 - 16:54
Nie rozklepuję.
Odpowiedz
piradzkaDodano:  7 Październik 2019 - 9:50
Witaj, czy zamiast pieczarek mogą być grzyby leśne? i jak długo od zamknięcia szybkowaru gotować mięsko? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  7 Październik 2019 - 10:16
Mogą być grzyby leśne oczywiście. W szybkowarze tego dania nie robiłam więc trudno mi oszacować czas gotowania. Zależny jest od ilości mięsa.
Odpowiedz
DariaDodano:  23 Październik 2019 - 23:09
Witam, czy mogę pominąć blendowanie warzyw?
Odpowiedz
PaulaDodano:  28 Październik 2019 - 9:42
Wczoraj zrobiłam na mężową imieninową kolację. Użyłam udźca i pominęłam pietruszkę. Wyszła bomba, przepyszna, mąż na rękach chciał mnie nosić, mówi, ze lepsza niż od mamy :)
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  28 Październik 2019 - 12:02
Ogromnie mi miło ;)
Odpowiedz
AgnieszkaDodano:  18 Listopad 2019 - 10:41
Małgosiu, wczoraj przygotowałam na niedzielny obiad, miałam obawy czy syn będzie chciał zjeść (jest bardzo wybredny) a tu niespodzianka, jadł aż mu się uszy trzęsły i wziął dokładkę. Przepyszne danie, dzięki.
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  18 Listopad 2019 - 15:37
Ooooo super ;)
Odpowiedz
AleksandraDodano:  25 Listopad 2019 - 18:54
Pani Małgosiu jakich garnków Pani używa? Chciałabym zrobić to danie ale obawiam się że może mi się przypalic. Mam zwykła kuchenkę, nie indukcje. Jakie Twoim zdaniem warto kupić aby potrawy się nie przypalaly?
Małgosia, Qchenne - InspiracjeDodano:  26 Listopad 2019 - 7:40
Olu rodzaj kuchni nie ma większego znaczenia. Jeśli chodzi o garnki, ja mam valdinox, ale myślę że w każdych to danie wyjdzie.
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
Fit PLANER
Planer, który pomoże Ci zmienić złe nawyki żywieniowe i
zaplanować czas
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Sklepy oferujące rabaty dla moich czytelników
CZYTAJ WIĘCEJ
Facebook
Used for the like, share, comment, and reaction icons

"Michał, Ty jesteś szefem kuchni. Jak nikt znasz się na smaku. Ja jestem dietetykiem. Stwórzmy razem coś fajnego dla dzieciaków które za chwilę zaczną wakacje, a ich rodzice staną przed dylematem, co by tu zrobić do jedzenia, aby było fajnie i ciekawie, ale żeby to znów nie była pizza, kebab, frytki czy kanapki. Pokażmy że można inaczej, że może być fajnie, smacznie i ciekawie, a jednocześnie odżywczo".

Tak powstał projekt "Przy wspólnym stole". Projekt we współpracy z szefem kuchni, prywatnie moim dobrym kolegą, który 19 ostatnich lat spędził w kuchni jednej z topowych warszawskich restauracji karmiąc ludzi z pierwszych stron gazet.

Projekt z potrzeby i obserwacji. Dla dzieciaków w wieku szkolnym (podstawówka) i starszych nastolatków. Dla całych rodzin.

30 przepisów🔥🔥🔥
W tym:
✅10 śniadań,
✅10 obiadów,
✅10 kolacji,

Receptury na 4 porcje.
Obliczone:
✅kaloryczność porcji,
✅makro (białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik),
✅indeks glikemiczny całej porcji potrawy,
Podany stopień trudności.

Polecamy https://qchenne-inspiracje.pl/products/…
Małgorzata Lenartowicz – dietetyk kliniczny
Michał Wodecki – szef kuchni
... Zobacz więcejZobacz mniej

Michał, Ty jesteś szefem kuchni. Jak nikt znasz się na smaku. Ja jestem dietetykiem. Stwórzmy razem coś fajnego dla dzieciaków które za chwilę zaczną wakacje, a ich rodzice staną przed dylematem, co by tu zrobić do jedzenia, aby było fajnie i ciekawie, ale żeby to znów nie była pizza, kebab, frytki czy kanapki. Pokażmy że można inaczej, że może być fajnie, smacznie i ciekawie, a jednocześnie odżywczo.

Tak powstał projekt Przy wspólnym stole. Projekt we współpracy z szefem kuchni, prywatnie moim dobrym kolegą, który 19 ostatnich lat spędził w kuchni jednej z topowych warszawskich restauracji karmiąc ludzi z pierwszych stron gazet. 

Projekt  z potrzeby i obserwacji. Dla dzieciaków w wieku szkolnym (podstawówka) i starszych nastolatków. Dla całych rodzin. 

30 przepisów🔥🔥🔥
W tym:
✅10 śniadań,
✅10 obiadów,
✅10 kolacji, 

Receptury na 4 porcje.
Obliczone:
✅kaloryczność porcji,
✅makro (białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik),
✅indeks glikemiczny całej porcji potrawy, 
Podany stopień trudności. 

Polecamy https://qchenne-inspiracje.pl/products/e-book-przy-wspolnym-stole/
Małgorzata Lenartowicz – dietetyk kliniczny 
Michał Wodecki – szef kuchni

Skomentuj na Facebooku

Przydałoby się coś dla dzieci do 3 roku życia bez soli i cukru a smacznie.

A czy cos takiego dla mlodszych dzieci 1-5 bedzie?

Michał🙂 świetny , genialny pomysł. Pozdrawiam cieplutko😘

o super! kupuje!

A może mała podpowiedź jak mogę kupić tego ebooka bo nigdzie go nie widzę?

Marta Pusłowska

.

Nie mozna placic PayPalem? Nie moge znalezc

Fantastyczny projekt, przyda się każdemu nie tylko dziecku, wielkie podziekowania dla Was z ten pomysł👍😊😘

Kupione 😁 Wszystko wygląda super smacznie 😋 Dziękuję Gosiu!

eeee chyba muszę poczekać do późniejszych godzin, nie da się zapłacić :P

Super! Do tej pory i tak wszyscy jedli to co bylo w Twoich dietach, bo nie chcialo mi sie gotowac 2 albo 3 roznych obiadow i smakowalo 🙂

ZAMOWIONE❤️

Gosia rewelacja 👏👏👏 kupujemy 💪🏻

Udało się za 3 razem 👍🏻😍

kupię później, bo akurat zapomniałam telefonu :)

Kupione 😍❤

A co zrobić w sytuacji, kiedy nastolatka, za skarby świata nie chce jeść warzyw?🤦‍♀️

Czy znajdę w książce coś dla dziecka z alergią na białko jaja kurzego, soję i gluten?

Czy jadłospis będzie odpowiedni dla osoby z insulinoopornością?

Wow gratuluję🙂

super pomysł

😋🤩wow biorę😁

❤️❤️

View more comments

Pokaż poprzedni wpis
Instagram
"Michał, Ty jesteś szefem kuchni. Jak nikt znasz "Michał, Ty jesteś szefem kuchni. Jak nikt znasz się na smaku. Ja jestem dietetykiem. Stwórzmy razem coś fajnego dla dzieciaków które za chwilę zaczną wakacje, a ich rodzice staną przed dylematem, co by tu zrobić do jedzenia, aby było fajnie i ciekawie, ale żeby to znów nie była pizza, kebab, frytki czy kanapki. Pokażmy że można inaczej, że może być fajnie, smacznie i ciekawie, a jednocześnie odżywczo".

Tak powstał projekt "Przy wspólnym stole". Projekt we współpracy z szefem kuchni, prywatnie moim dobrym kolegą, który 19 ostatnich lat spędził w kuchni jednej z topowych warszawskich restauracji karmiąc ludzi z pierwszych stron gazet. 

Projekt  z potrzeby i obserwacji. Dla dzieciaków w wieku szkolnym (podstawówka) i starszych nastolatków. Dla całych rodzin. 

30 przepisów🔥🔥🔥
W tym:
✅10 śniadań,
✅10 obiadów,
✅10 kolacji, 

Receptury na 4 porcje.
Obliczone:
✅kaloryczność porcji,
✅makro (białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik),
✅indeks glikemiczny całej porcji potrawy, 
Podany stopień trudności. 

Polecamy 🔥🔥🔥
Małgorzata Lenartowicz – dietetyk kliniczny 
Michał Wodecki – szef kuchni @micha_od_micha 

#dietetyk #dietoterapia #szefkuchni #kucharz #przepisydladzieci #zdroweprzekąski #dietetyczneprzepisy #hashimotodiet #hashimoto #fitprzepisy #odchudzanie #odchudzaniebezwymówek #odchudzaniezprzyjemnoscia #zdroweodchudzanie #zdroweodzywianie #nastolatki

"Michał, Ty jesteś szefem kuchni. Jak nikt znasz się na smaku. Ja jestem dietetykiem. Stwórzmy razem coś fajnego dla dzieciaków które za chwilę zaczną wakacje, a ich rodzice staną przed dylematem, co by tu zrobić do jedzenia, aby było fajnie i ciekawie, ale żeby to znów nie była pizza, kebab, frytki czy kanapki. Pokażmy że można inaczej, że może być fajnie, smacznie i ciekawie, a jednocześnie odżywczo".

Tak powstał projekt "Przy wspólnym stole". Projekt we współpracy z szefem kuchni, prywatnie moim dobrym kolegą, który 19 ostatnich lat spędził w kuchni jednej z topowych warszawskich restauracji karmiąc ludzi z pierwszych stron gazet.

Projekt z potrzeby i obserwacji. Dla dzieciaków w wieku szkolnym (podstawówka) i starszych nastolatków. Dla całych rodzin.

30 przepisów🔥🔥🔥
W tym:
✅10 śniadań,
✅10 obiadów,
✅10 kolacji,

Receptury na 4 porcje.
Obliczone:
✅kaloryczność porcji,
✅makro (białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik),
✅indeks glikemiczny całej porcji potrawy,
Podany stopień trudności.

Polecamy 🔥🔥🔥
Małgorzata Lenartowicz – dietetyk kliniczny
Michał Wodecki – szef kuchni @micha_od_micha

#dietetyk #dietoterapia #szefkuchni #kucharz #przepisydladzieci #zdroweprzekąski #dietetyczneprzepisy #hashimotodiet #hashimoto #fitprzepisy #odchudzanie #odchudzaniebezwymówek #odchudzaniezprzyjemnoscia #zdroweodchudzanie #zdroweodzywianie #nastolatki
...

785 92
Co sprawia Wam największą trudność będąc na Co sprawia Wam największą trudność będąc na diecie bez nabiału?
Piszcie w komentarzu i zmykajcie na bloga po nowy przepis:
✅bez laktozy,
✅bez białek mleka krowiego, 
✅bez jaj, 
✅bez glutenu,

Link do bloga w BIO.

_________________
#dietetyk #dietetykkliniczny #bezglutenu #bezglutenowe #celiakia #celiak #bezlaktozy #bezmleka #bezjajek #tajska #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto

Co sprawia Wam największą trudność będąc na diecie bez nabiału?
Piszcie w komentarzu i zmykajcie na bloga po nowy przepis:
✅bez laktozy,
✅bez białek mleka krowiego,
✅bez jaj,
✅bez glutenu,

Link do bloga w BIO.

_________________
#dietetyk #dietetykkliniczny #bezglutenu #bezglutenowe #celiakia #celiak #bezlaktozy #bezmleka #bezjajek #tajska #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto
...

633 92
12 czerwca 2004 roku 👰‍♀️🤵‍♂️ Tu 12 czerwca 2004 roku 👰‍♀️🤵‍♂️
Turbo młodzi (jak na dzisiejsze czasy bo miałam wtedy 22 lata) stajemy na ślubnym kobiercu i zaczynamy wspólną, niesamowitą przygodę. 
Facet który wspierał mnie zawsze i wspiera jak nikt inny i mogę liczyć na Niego w każdej sytuacji. 
Ogarnie kolację jak jestem zmęczona i przypomni że kurz na podłodze czy sterta prania to nieistotny szczegół i spokojnie zajmiemy się tym jutro razem. 
Dziś usiądźmy z winkiem na tarasie 🥂
Bez jego wsparcia nie byłabym tu gdzie jestem. 
Powiem nieskromne ..... jesteśmy dobrze dobrani 🤩 
Świętujemy dziś 17-tą rocznicę ślubu 🤩🤩

Nigdy nie pokazywałam Wam męża, ale jest ważną częścią firmy i dużo mi pomaga. Uznałam że warto abyście Go poznali ☺️

PS: kolor skóry ☺️ Mój mąż się stroni od słońca ☺️

#mysupport #prrfectcouple

12 czerwca 2004 roku 👰‍♀️🤵‍♂️
Turbo młodzi (jak na dzisiejsze czasy bo miałam wtedy 22 lata) stajemy na ślubnym kobiercu i zaczynamy wspólną, niesamowitą przygodę.
Facet który wspierał mnie zawsze i wspiera jak nikt inny i mogę liczyć na Niego w każdej sytuacji.
Ogarnie kolację jak jestem zmęczona i przypomni że kurz na podłodze czy sterta prania to nieistotny szczegół i spokojnie zajmiemy się tym jutro razem.
Dziś usiądźmy z winkiem na tarasie 🥂
Bez jego wsparcia nie byłabym tu gdzie jestem.
Powiem nieskromne ..... jesteśmy dobrze dobrani 🤩
Świętujemy dziś 17-tą rocznicę ślubu 🤩🤩

Nigdy nie pokazywałam Wam męża, ale jest ważną częścią firmy i dużo mi pomaga. Uznałam że warto abyście Go poznali ☺️

PS: kolor skóry ☺️ Mój mąż się stroni od słońca ☺️

#mysupport #prrfectcouple
...

4180 562
Możesz podejść do diety według zasady „wszys Możesz podejść do diety według zasady „wszystko albo nic i stosować się do sztywnych restrykcji. Tak byłoby idealnie. 
Jeśli Twój dietetyk mówi Ci, że spożywany pokarm powinien wyłącznie odżywiać organizm, to jest to prawda. 
Jeśli mówi Ci że moda na „smakowitość” posiłków robi ludziom dużo krzywdy bo niepotrzebnie kusi, a kluczowe znaczenie powinna mieć jej odżywczość, to oczywiście polemizowałabym, ale po części ma rację. 
I mogłabym wymieniać dalej, że cukier szkodzi, że tłuszcze nasycone itd. i że fajnie by było żyć w idealnym świecie, ale to mało nierealne 🤷‍♀️. 
I możesz nałożyć na siebie mocne restrykcje i podejść do całego procesu redukcji masy ciała ortodoksyjnie. Pytanie ile wytrzymasz? Możesz też zastosować zasadę 80/20 która polega na tym, że pilnujesz diety, ale jest w niej także miejsce na małe wyskoki typu lód czy gofry. 
Pamiętaj że tak wcale być nie musi, i że ostatecznie to Twoja decyzja, ale wiedz że dla psychicznej równowagi taka opcja może okazać się dobrym rozwiązaniem. 
Co myślicie? 
To opcja dla Was czy jednak wolicie mocne restrykcje? 

_____________________________________________#dietetyk #dietetyka #dietoterapia #dietaonline #hashimoto #insulinooporność #niedoczynnosctarczycy #zdrowegotowanie #zdrowadieta #zdroweprzepisy #healthyfoods #zdroweodżywianie  #zdroweodzywianie  #qchenneinspiracje #dietoterapialenartowicz #odchudzanie #odchudzaniebezwymówek #odchudzaniezprzyjemnoscia #odchudzaniezgłową #zdroweodchudzanie #insulinoopornosc #dietawinsulinooporności

Możesz podejść do diety według zasady „wszystko albo nic i stosować się do sztywnych restrykcji. Tak byłoby idealnie.
Jeśli Twój dietetyk mówi Ci, że spożywany pokarm powinien wyłącznie odżywiać organizm, to jest to prawda.
Jeśli mówi Ci że moda na „smakowitość” posiłków robi ludziom dużo krzywdy bo niepotrzebnie kusi, a kluczowe znaczenie powinna mieć jej odżywczość, to oczywiście polemizowałabym, ale po części ma rację.
I mogłabym wymieniać dalej, że cukier szkodzi, że tłuszcze nasycone itd. i że fajnie by było żyć w idealnym świecie, ale to mało nierealne 🤷‍♀️.
I możesz nałożyć na siebie mocne restrykcje i podejść do całego procesu redukcji masy ciała ortodoksyjnie. Pytanie ile wytrzymasz? Możesz też zastosować zasadę 80/20 która polega na tym, że pilnujesz diety, ale jest w niej także miejsce na małe wyskoki typu lód czy gofry.
Pamiętaj że tak wcale być nie musi, i że ostatecznie to Twoja decyzja, ale wiedz że dla psychicznej równowagi taka opcja może okazać się dobrym rozwiązaniem.
Co myślicie?
To opcja dla Was czy jednak wolicie mocne restrykcje?

_____________________________________________#dietetyk #dietetyka #dietoterapia #dietaonline #hashimoto #insulinooporność #niedoczynnosctarczycy #zdrowegotowanie #zdrowadieta #zdroweprzepisy #healthyfoods #zdroweodżywianie #zdroweodzywianie #qchenneinspiracje #dietoterapialenartowicz #odchudzanie #odchudzaniebezwymówek #odchudzaniezprzyjemnoscia #odchudzaniezgłową #zdroweodchudzanie #insulinoopornosc #dietawinsulinooporności
...

863 62

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej