fbpx
Czterech wspaniałych, bez których święta w moim domu nie mogą się odbyć ;)
Img

Są takie potrawy bez których Święta Bożego Narodzenia nie mogą się odbyć.
Dania, które absolutnie muszą pojawić się, czy to na wigilijnym stole, czy w kolejne dni świąt.
Każdy z nas ma swoje ulubione, tradycyjne. Moja rodzina też ma 😉
Można szaleć z przepisami, wymyślać, modyfikować, ale te cztery potrawy muszą się znaleźć na stole w naszej rodzinie w niezmienionej formie. Każdy na nie czeka i bardzo je lubi.

Paszteciki z kapustą i grzybami według przepisu mojej teściowej to pewniak zarówno na wigilijnym stole, jak i w każdy kolejny dzień świąt.
Każdy na nie czeka i nie ma takiej możliwości, aby się się pojawiły.
Plusem tych pasztecików jest to, że pieczemy je dużo wcześniej i zamrażamy.
W święta wyjmujemy z zamrażarki tylko taką ilość, jaką jesteśmy w stanie zjeść i albo kładziemy na kaloryfer (2-3 minuty i pasztecik jest pyszny, chrupiący) co uwielbiają moje dzieci, albo kładziemy obok kominka, albo wkładamy na 3-4 minuty do piekarnika. Za każdym razem są świeżuteńkie, mięciutkie i pachnące.
Przepis TU 

Pierniczki w domu w którym są dzieci muszą być ! I tu już nie chodzi o jedzenie, ale o cały ceremoniał przygotowania, wspólne pieczenie i dekorowanie.
Zawsze robimy hurtowe ilości, aby obdarować najbliższych i rozdać trochę znajomym przed świętami.
Przepis TU

Pasztet z żurawiną zarówno w Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc jak i każdą ważną rodzinną uroczystość musi być.
Żaden kupny nie przejdzie ! Tylko domowy !
Przepis TU
  

No i w końcu świąteczna czerwona kapusta ze śliwką, za którą pewnie mi się oberwie od niektórych 😉 bo zawiera jeden kontrowersyjny składnik, ale ta kapusta, w pierwszy, lub drugi dzień świąt musi być na naszym stole! Absolutnie ! 🙂
Przepis TU
 Kochani jutro przepis na świątecznego pstrąga, dla tych, którzy nie lubią karpia, a w kolejny dzień dwa przepisy ma inną wyjątkową rybę w zaskakującym towarzystwie.
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Rozpływająca się w ustach karkówka według sugestii Magdy Gessler
Rozpływająca się w ustach karkówka według sugestii Magdy Gessler

To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za Czytaj dalej

Racuszki z malinami i borówkami. Ulubione moich dzieci
Racuszki z malinami i borówkami. Ulubione moich dzieci

Kochani dziś coś dla dzieci. Ale i duże łasuchy też będą zachwycone. Placuszki drożdżowe z malinami i borówkami amerykańskimi. Bajecznie Czytaj dalej

Butter chicken – petarda na każdą okazję!

Po raz pierwszy spróbowałam tego dania w indyjskiej restauracji. Zamówił je nasz synek. Nazwa nie zwiastowała jednak aż takiej petardy. Czytaj dalej

Zielona energia – mój poranny powerbank w dwóch wersjach

Kochani, poprosiliście mnie zarówno na instagramie, jak i facebooku o zdradzenie dokładnej receptury mojego porannego koktajlu.  Piję go od miesiąca Czytaj dalej

55 komentarzy

Justyna ŻakDodano:  9 grudzień 2014 - 9:18
pyszne rzeczy dla mnie nie świąt bez pierników:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 9:30
Niby za co ma Ci się oberwać - za smalec? Smalec wcale nie jest niezdrowy.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 10:58
Czy do pasztecikow można dodać inna mąkę?
Dodano:  9 grudzień 2014 - 12:11
Orkiszową typ. 700
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 11:04
Gosiu, wspaniałe przepisy! Na pewno wypróbuje. Czy będzie więcej przepisów na świąteczne potrawy?
Dodano:  9 grudzień 2014 - 12:11
Oczywiście. Już od jutra ;)
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 13:43
o jak fajnie :) mam tyle dylematów związanych ze świętami i dietą :) podpinam się pod post i czekam z utęsknieniem
Odpowiedz
Kasia MDodano:  9 grudzień 2014 - 11:39
Ale pyszności :), wczoraj piekłam z dziećmi pierniczki, ale prawie wszystkie zniknęły :). Lecę zajrzeć na Twój przepis :).
Odpowiedz
youngwildfreeDodano:  9 grudzień 2014 - 11:44
Paszteciki wyglądają nieziemsko! Pychotka
Odpowiedz
Zloto Maroka naturalne kosmetykiDodano:  9 grudzień 2014 - 12:10
U nas nie ma czerwonej kapusty ze śliwkami, nawet nie wiedziałam, że tak się serwuję. Tak z ciekawości się zapytam,czy to jakiś przepis regionalny????
Bo jak to mówią co kraj to obyczaj :)
Dodano:  9 grudzień 2014 - 12:12
Nie, to mój pomysł autorski inspirowany śląską modrą kapustą.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 13:52
Gosiu a czy do tego pasztetu pasowałyby grzyby suszone zamiast żurawiny? I Na jakim etapie je dodać? Pozdrawiam serdecznie Kasia
Dodano:  9 grudzień 2014 - 14:55
Nigdy nie próbowałam z grzybami ale myślę że tak.
Dodajesz w tym samym momencie co żurawinę.
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 21:24
Grzyby trzeba wcześniej namoczyć, a potem w tej samej wodzie podgotować, jeśli doda je się suche do pasztetu, będą twarde. Można dodać do masy trochę tej wody od gotowania, pasztet będzie bardziej pachniał grzybkami:) Pozdrawiam, Magda
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 14:05
Podejrzewam, ze ten kontrowersyjny składnik to smalec... tylko co w nim kontrowersyjnego?
Odpowiedz
Little LycheeDodano:  9 grudzień 2014 - 14:34
Ja nie przeżyję świąt bez pierogów i kapusty z grochem :D No i pierniki + sernik.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 15:09
witaj:) będąc Twoją wierną czytelniczką zauważyłam, że od jakiegoś czasu zamiast zwykłej mąki pszennej zaczęłaś ją zamieniać mąką orkiszową 700, czy zupełnie zrezygnowałas z pszennej? tak się podpytuję bo ostatnio dużo czytałam o dzisiejszej pszenicy i postanowiłam ją wyeliminować na rzecz pszenicy orkisz. A w ogole to ostatnio zachwycam się mąką żytnią 720:) polecam. ja wlasnie bede dawac ją i orkiszową do pierniczków, zobaczymy jak wyjdą:) pozdrawiam Ania:)
Dodano:  9 grudzień 2014 - 15:19
Orkiszowa jest zdecydowanie "lżejsza". Gluten pszenny mocno kleikuje dlatego gdzie mogę daję orkiszową.
Pszenną też jadam.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 17:49
Gosiu mam pytanie odnosnie pasztecikow czy przy podwójnej porcji podwajamy czas gotowania?
Dodano:  9 grudzień 2014 - 18:34
Pasztecików nie gotujemy, pieczemy w piekarniku.
Przy podwójnej porcji czas czas pieczenia nie ulega zmianie.
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 20:06
Przepraszam źle zadalam pytanie. Na myśli miałam farsz. Czy gdy mam podwójna porcje to czy powinnam go gotować 30 min od puszczenia pary? Dziękuje i pozdrawiam:-)
Dodano:  9 grudzień 2014 - 21:40
45 minut
Odpowiedz
siwaDodano:  9 grudzień 2014 - 19:12
Małgosiu ja z innej beczki, dostałam twojego emaila z wyceną diety dla mnie jednak jeszcze nie zapłaciłam ci bo trochę kiepsko z gotówką, czy w takim razie jak przeleje trochę później pieniążki czy będzie Oki, wyślesz wtedy mi dietę?
Dodano:  9 grudzień 2014 - 19:52
Oczywiście ale zanim wyślesz wpłatę musisz koniecznie wysłać do mnie mila z potwierdzeniem chęci zamówienia diety. W przeciwnym razie nie uwzględnię Cię w grafiku bo Twoje miejsce zajmie już inna osoba.
Osoby które zaakceptowały wycenę i otrzymały dane do płatności mają zarezerwowany przybliżony termin napisania diety. Jeśli wpłata nie wpłynie w przeciągu 5 dni wysyłam powiadomienie z zapytaniem czy dana osoba nadal jest chętna a dietę i jeśli nie otrzymam potwierdzenia chęci zamówienia diety kontaktuje się z kolejną chętną osobą czekającą w kolejce.
Odpowiedz
Elizabeth LawessDodano:  9 grudzień 2014 - 19:35
U mnie od lat, na wigilijnym stole leży identyczny babciny pasztet jak na Twoim zdjęciu :) Pewnie Twój będzie tak samo smaczny! :)
Odpowiedz
justa adamsjaDodano:  9 grudzień 2014 - 20:12
Gosiu pytanie z innej beczki.. znasz godny polecenia mlynek do kawy? taki zeby poradzil sobie z siemieniem lniantm czy innymi ziarnami
Dodano:  9 grudzień 2014 - 21:39
Ja mam Holden. Kupiłam go bardzo dawno temu, działa bez zarzutów. Jestem z niego bardzo zadowolona. Spokojnie mogę polecić.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 20:55
Małgosiu ja z innej beczki, poratuj mnie proszę... strasznie mi pryszcze wyskakują, na twarzy, na dekolcie i plecach. Do marca tego roku brałam tabletki anty przez wiele lat i dlatego nigdy ten problem mnie nie dotyczył. Teraz jest masakra, myślałam że to po słodyczach, ale nawet jak nie jem to nie widze poprawy. Odżywiam się raczej dobrze, inspiruje twoimi przepisami. Czasem tylko pojem słodkiego. Co mam robić? Pomóż prosze :-(
Dodano:  9 grudzień 2014 - 21:42
Odstaw słodkie. A pryszcze zaczęły wyskakiwać teraz czy od razu po odstawieniu ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 21:45
Od razu nie, tak ze 3-4 miesiące później
Dodano:  9 grudzień 2014 - 22:02
Hormony szaleją. Wybierz się do ginekologa i niech Ci zrobi cytohormony. Będziesz wiedziała na czym stoisz.
Póki co pij sobie 2 łyżki oleju lnianego wieczorem, odstaw słodycze, jedz dużo kasz, amarantusa, płatków jaglanych lub kaszy jaglanej.
Odpowiedz
IwonaDodano:  9 grudzień 2014 - 21:56
Czekam na propozycje zdrowych, świątecznych słodkości :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 grudzień 2014 - 22:42
Małgosiu mam pytanie dotyczące osób na diecie lekkostrawnej. czy jest jakaś szansa, aby mając problem po zjedzeniu kiszonej kapusty i grzybów, mogły zjeść chociaż kilka pierogów lub pasztecików w/g twojego przepisu. Może jakaś przyprawa?
Dodano:  10 grudzień 2014 - 8:37
Możesz dodać do farszu kminku który trochę zniweluje wzdymające działanie kapusty i pić do posiłku herbatę z kopru włoskiego.
Odpowiedz
kudelsDodano:  9 grudzień 2014 - 23:01
Tych pierniczków to aż szkoda jeść:))
Odpowiedz
Teresa DoukirDodano:  10 grudzień 2014 - 8:16
Godis czy moge podac taki pasztet kuzynce która jest w ciąży??
Dodano:  10 grudzień 2014 - 8:39
No pewnie ;)
Odpowiedz
Emilia ZęgotaDodano:  12 grudzień 2014 - 9:26
Przepis na paszteciki przemyce na nasz tegoroczny stół wigilijny! :)
My natomiast zawsze mamy naleśniki z farszem z jajka, pieczarek i cebuli (które tylko wtedy tak dobrze smakują :)) i drożdzowe placuszki z podkiszoną kapustą.
Pozdrawiam! :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 grudzień 2014 - 23:56
Małgosiu upiekłam dzisiaj pierniczki..wyszły pyszne..mam pytanie ile one mogą wytrzymać?? czy może lepiej je zamrozić?? sorki jeśli już była gdzieś wcześniej na ten temat..
Dodano:  14 grudzień 2014 - 9:29
Wytrzymają pół roku ;) Wiem bo robię co roku hurtem i jemy jeszcze latem ;)
Odpowiedz
sankorDodano:  14 grudzień 2014 - 18:44
Aaa robiłam dziś paszteciki! Wyszły świetne. Udało mi się zamrozić tylko pół porcji, bo resztę pożarli domownicy jeszcze na ciepło;-) Ciasto genialne i przyjemnie się je robi.
Bardzo się cieszę, że dzielisz się z nami swoimi przepisami. Niektóre stały się już częścią i naszej domowej tradycji.
Gosiu, fajnie byłoby mieć kolekcję przepisów z bloga zawsze pod ręką -zebrane w poręcznej książce.
Będzie?? chcielibyśmy;-)
Dodano:  14 grudzień 2014 - 18:54
Są takie plany :)
Odpowiedz
Robert SzymańskiDodano:  14 grudzień 2014 - 23:27
Czy potrawę z czerwonej kapusty można mrozić i czy będzie nadal tak samo zmaczna? Chciałem zrobić ją w weekend przed świętami i podać jako przystawkę na Boże Narodzenie. Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
Dodano:  15 grudzień 2014 - 10:02
Nigdy nie mroziłam tej kapusty więc ciężko mi powiedzieć czy zaważy to na smaku no i na konsystencji.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 grudzień 2014 - 12:54
Hej ;) mam zamiar robić dziś Twoje paszteciki i mam pytanie, jak zrobic farsz bez szybkowara? Niestety nie posiadam ;( i jeszcze czy zamiast grzybów suszonych mogę dac pieczarki podsmażone razem z cebulką, czy moze je pominąć? ;)
Dodano:  19 grudzień 2014 - 15:11
Ugotuj zwyczajnie w garnku w niewielkiej ilości wody.
Mogą być pieczarki z cebulką.
AnonimowyDodano:  19 grudzień 2014 - 16:34
Dziękuję za odpowiedź ;)
Wesołych Świąt :*
Odpowiedz
aga.czterdziestolatkaDodano:  21 grudzień 2014 - 16:47
Jak ważyć mięso z udek samo czy z kością? Jutro będę piekła pasztet.
Dodano:  21 grudzień 2014 - 17:43
z kością
aga.czterdziestolatkaDodano:  21 grudzień 2014 - 19:29
Dziękuję to będzie mój pasztetowy debiut, ale paszteciki też będę piekła jutro.
Zakwas nastawiony.... uwielbiam święta!!!
Odpowiedz
aga.czterdziestolatkaDodano:  23 grudzień 2014 - 4:58
Paszteciki upiekłam, ale nie wiem, czy dotrwają do świąt, może trzeba było zrobić z podwójnej porcji?!
Tak z ciekawości ile porcji robisz Małgosiu ?
Dzisiaj pasztet!!!
Dodano:  23 grudzień 2014 - 9:38
Ja zawsze z podwójnej ;) Dzieciaki wyjadają ;)
aga.czterdziestolatkaDodano:  23 grudzień 2014 - 19:32
Od teraz ja też będę robiła z podwójnej, a co do pasztetu jak to mówi kolega męża miód-malina, jutro od rana barszczyk!!!
aga.czterdziestolatkaDodano:  28 grudzień 2014 - 18:11
Małgosiu mam pytanie dotyczące pieczenia chleba ile mam dodać zakwasu bo mój bardzo urósł, chciałam upiec jeden chlebek?
Dodano:  28 grudzień 2014 - 20:27
litrowy słoik
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds