fbpx
Kulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo – bazyliowym
Img

Dziś prezentuję danie,które powstało w zasadzie z przypadku. Miałam w domu ciasto francuskie i warzywa. Bazylię mam zawsze. Dokupiłam tylko kawałek udźca z indyka.
Trochę tego, trochę tego i z proporcji na tzw „oko” wyszło fajnie i smacznie.
Schodzi się trochę przy farszu. Trzeba zmielić mięso, ugotować ryż , wszystko połączyć i doprawić. Dalej idzie szybko. Po zawinięciu rolady piecze się już samo. W tym czasie można przygotować sos i posprzątać kuchnię.

 W zasadzie farsz i sos można by było przygotować dzień wcześniej. Wtedy wszystkie składniki doskonale się połączą smakowo a to dodatkowa zaleta. Chowamy do lodówki a następnego dnia po przyjściu z pracy lekko podgrzewamy farsz, zawijamy w ciasto francuskie i pieczemy. Pozostaje tylko podgrzać sos i poczekać aż kulebiak się upiecze.
Porcja widoczna na ostatnim zdjęciu czyli dwie rolady szerokości ok. 4 cm z sosem mają ok. 600 kcal. Wydaje się sporo ale te dwie rolady są naprawdę syte. Ja z ledwością je zjadłam i jedząc je na obiad o 14-tej do wieczora nie byłam głodna.

Składniki (dla 4 osób) :
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego 
Farsz :
  • 500 gram mięsa z udźca indyka
  • 100 gram ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • pół cukinii
  • pół cebuli
  • jeden ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżki pasty pomidorowej lub koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy
    Gdybyście chcieli wykorzystać farsz do czegoś innego to cały ma ok. 1020 kcal.
Sos:
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • ćwierć cebuli
  • dwie garście bazylii
  • łyżka klarowanego masła
  • łyżka śmietany 18 %
  • sól, pieprz, cukier trzcinowy
Przygotowanie farszu:
  1. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy zmielone mięso z indyka i dusimy pod przykryciem bardzo często mieszając. Po 3-4 minutach dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, przyprawy, pastę pomidorową oraz posiekaną bazylię.
    Smażymy często mieszając ok. 5-10 minut.
  2. Farsz mięsno – warzywny mieszamy z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
  3. Przed nałożeniem farszu na ciasto należy go lekko przestudzić.Kulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo - bazyliowym. Porcja ok. 600 kcal
 Przygotowanie kulebiaka:
1. Przestudzony farsz wykładamy na ciasto francuskie zostawiając marginesy z każdej strony. Zwijamy delikatnie w roladę. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym (najlepsze jest prostokątne w formie keksówki) 25-30 minut w temperaturze 200 stopni do uzyskania rumianego koloru.
Uwaga !
Po rozwinięciu ciasta francuskiego nie usuwamy papieru w którym jest opakowane. Wygodniej nam będzie zawijać roladę i przełożyć ją do formy. Pieczemy razem z papierem. 
Kulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo - bazyliowym. Porcja ok. 600 kcalKulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo - bazyliowym. Porcja ok. 600 kcalKulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo - bazyliowym. Porcja ok. 600 kcal
Przygotowanie sosu:
  1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Dodajemy przecier pomidorowy, bazylię i przyprawy. Dusimy 4-5 minut.
  2. Zabielamy śmietaną i „blendujemy” w blenderze na jednolitą, gładką masę. Można zostawić sobie kilka listków bazylii do dekoracji. Kulebiak z indykiem, ryżem i warzywami oraz sosem pomidorowo - bazyliowym. Porcja ok. 600 kcal
Kaloryczność
Porcja widoczna na zdjęciu ma ok. 600 kcal
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Powidła morelowe ze skórką pomarańczową. Pokochacie ten smak!

Lubicie konfitury ze skórką pomarańczową? Ja uwielbiam. Ostatnio siostra przywiozła mi z Grecji miód pomarańczowy. Przepadłam. Ten miód to prawdziwa Czytaj dalej

Zielone tajskie curry z batatem i wędzonym na zimno łososiem – bez glutenu, jaj, laktozy i białek mleka krowiego

Szybkie, bardzo proste i bardzo sycące danie. Zarówno na obiad, jak i na kolację. Bez glutenu, jaj, laktozy i białek Czytaj dalej

Tom Kha Gai – tajska zupa z krewetkami i mleczkiem kokosowym
Tom Kha Gai - tajska zupa

Klasyczne danie kuchni Tajskiej. Lekko słodka, aromatyczna, pikantna zupa, której smak na długo zapada w pamięć i chce się do Czytaj dalej

Mini serniczki z likierem Sheridan i słodkimi wiśniami
Mini serniczki z likierem Sheridan i słodkimi wiśniami

Kupiłam wczoraj fajny ser twarogowy. Włożyłam do lodówki i zajęłam się świątecznymi porządkami.Odkurzyłam salon, przedpokój ..... zaczęłam odkurzać kuchnię .... Czytaj dalej

51 komentarzy

YouriiDodano:  2 sierpień 2013 - 8:04
wygląda bardzo apetycznie :)
zapraszam do siebie na kulinarną podróż :)
Odpowiedz
agateqDodano:  2 sierpień 2013 - 9:34
Może to zabrzmi głupio, ale to idealny obiad świąteczny! Zapiszę sobie przepis, bo to elegancka i ładna propozycja podania obiadu:)
Dodano:  2 sierpień 2013 - 9:43
:) No fakt, spokojnie można podać gościom :)
Odpowiedz
KatlusDodano:  2 sierpień 2013 - 22:45
Kusisz Małgosiu tymi przysznościami:) danie wygląda przegodnie:) będę musiała się skusić :)
Dodano:  4 sierpień 2013 - 13:10
Koniecznie :)
Odpowiedz
Ania WDodano:  4 sierpień 2013 - 9:56
Bardzo ciekawy pomysł na smaczne i piękne danie.
Gosiu, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy nad utratą wagi.
Pozdrawiam.
Dodano:  4 sierpień 2013 - 13:09
Dziękuję za miłe słowa :)
Ania WDodano:  6 sierpień 2013 - 17:58
Sama prawda. Moja Córcia zagląda do Ciebie i czerpie pomysły.
Odpowiedz
anka198676Dodano:  10 październik 2013 - 13:26
Właśnie zrobiłam Kulebiaka z Pani przepisu :) Wyszedł pyszny,palce lizać :)
Dodano:  10 październik 2013 - 13:30
Super !!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 październik 2013 - 13:27
Właśnie zrobiłam kulebiaka z Pani przepisu wyszedł przepyszny,palce lizać :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 luty 2014 - 19:10
Pycha, dziś miałąm na obiad. Jednak następnym razem musze trzymać ciut dłużej
AnonimowyDodano:  9 luty 2014 - 19:06
Małgosiu, robiłam już to danie drugi raz, trzymałam dłużej (chyba z 45 minut) w otwartym naczyniu żaroodpornym i dalej jakoś to ciasto mi się nie dopiekło. Chyba spróbuję bez tego papieru... Pychota to danie. A i jeszcze jedno, nie wiedziałam, że są takie przeciery w kartonikach - mniami! Jak dobrze, że trafiłam na tego bloga!
Odpowiedz
MarzenaDodano:  13 luty 2014 - 15:47
Ja wyciaglam z papieru bo tez cos mi sie nie chcialo przyrumienic,i wtedy wyszlo pychotka!! Nie wierzylam ze mozna tak pojesc takim malym kawalkiem ;D
Odpowiedz
PiotrekDodano:  19 luty 2014 - 21:20
Witam, czy możesz powiedzieć ile w gramach może mieć ta porcja widoczna na zdjęciu 600kcal?
Odpowiedz
Justyna KosińskaDodano:  7 marzec 2014 - 15:38
Małgosiu, zrobiłam wczoraj na obiad - pycha, pycha!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 kwiecień 2014 - 12:36
Wczoraj robiłam, wyszedł przepyszny. W mojej wersji bez sosu, ale do środka dałam parę kuleczek mozzarelli :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 17:27
Małgosiu, a jak cenowo się ma jadłospis tygodnioy?Zamierzam skorzystać z pyszności, pozdrawiam

Dodano:  16 maj 2014 - 17:29
i mi i dziewczynom na 4 osoby wychodzi 350-400 zł na tydzień
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 czerwiec 2014 - 19:41
Robilam już 2 razy i pokochalam. Ten farsz to bajka. Nastepnym razem nawet zrobię go jako osobne danie np. Z brazowym ryżem. A co sadzisz o zawinieciu go np. W nalesniki? Dzięki. Ze jesteś :)
Dodano:  29 czerwiec 2014 - 20:31
nie próbowałam nigdy ;)
myślę że można spróbować aczkolwiek obawiam się ze będzie się ciężko kroić bo naleśnik ma dość zwartą strukturę
AnonimowyDodano:  25 luty 2016 - 12:17
Tak myślę, że ten farsz można nałożyć do papryki i zapiec, albo jako klopsiki :) Świetny przepis!
Odpowiedz
shellterDodano:  8 sierpień 2014 - 14:51
Małgosiu zostało mi sporo sosu z roladek z kurczaka z pietruszkowym pesto i ciekawa jestem czy można użyć go do tego dania bo jutro akurat będę robić to na obiad :) Jak myżlisz czy zwiększy to bardzo kaloryczność?
Dodano:  8 sierpień 2014 - 16:47
sos z roladek jest trochę inny ale możesz użyć mięsa + pieczarki lub kurki + ten sos od roladek i będzie miała kulebiaka w innym wydaniu ;)
mięso podsmaż z grzybami i cebulą i zalej sosem do roladek
shellterDodano:  10 sierpień 2014 - 15:39
Z tego względu że nie lubię pieczarek a grzybów nie dostałam w moim sklepie polałam kulebiaka samym tym sosem i było pycha :) Gosiu wspaniały przepis! I już wiem co przyrządzę jak będę miała gości ;) Dodam Twój blog na mojej stronce https://www.facebook.com/OooCiastko?ref=hl, niech inni zobaczą że zdrowe jedzenie też potrafi być mega pyszne :)
shellterDodano:  10 sierpień 2014 - 16:08
Przez to że nie lubię pieczarek a z grzybami miałam problem użyłam samego sosu i szczerze przyznam że było bardzo pyszne :) Taki wykwintny obiad :) Już wiem co będę mogła przygotować jak będę miała gości ;) Uwielbiam Twoje przepisy dlatego postanowiłam napisać o Tobie na moim fanpage o tutaj https://www.facebook.com/OooCiastko?ref=hl :) Mam nadzieję że tak jak ja i inne osoby korzystające z Twoich przepisów zachwyca się zdrowym odżywianiem i takim stylem życia :) Pozdrawiam :)
Dodano:  10 sierpień 2014 - 18:21
bardzo mi miło, dziękuję :)
AnonimowyDodano:  25 luty 2016 - 12:20
To są tak smaczne dania, że ja nie mogę się doczekać kiedy miną 3 godziny, żebym mogła znowu coś pysznego zjeść :)
Odpowiedz
shellterDodano:  8 sierpień 2014 - 15:01
I jaki kawałek przysługuje na osobę? 1/4?
Dodano:  8 sierpień 2014 - 16:45
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 wrzesień 2014 - 17:27
My jesteśmy z mężem we dwójkę (jeszcze ;) ) i staram się gotować na dwa dni. Można po upieczeniu schować do lodówki na następny dzień, a później tylko odgrzać w piekarniku, czy bedzie niesmaczne? moze lepiej podzielić ciasto na dwie części i każdego dnia faszerować i piec osobno?
Magda
Dodano:  21 wrzesień 2014 - 22:40
lepsze będzie przygotowanie farszu luzem i pieczenie codziennie bo jak upieczesz wcześniej więcej to ciasto francuskie będzie miękkie bo wchłonie wilgoć z sosu
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 październik 2014 - 14:47
Czy można masło klarowane zastąpić zwykłym?
Dodano:  22 październik 2014 - 17:38
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 styczeń 2015 - 13:43
Zainspirowana stworzyłam swoją wersję farszu (z braku niektórych,a nadmiaru innych składników). Dałam pół papryki, całą cukinię i zamiast ryżu kaszę jaglaną. Reszta tak samo.
Czekam aż rodzinka wróci i wstawiam do pieca.
pozdrawiam,
Magda
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 styczeń 2015 - 12:00
czy masło klarowane w związku z dietą niskocholesterolową można zastąpić olejem np. ryżowym, a śmietanę mlekiem? Czy smak sosu będzie ok?
Dodano:  26 styczeń 2015 - 14:50
można,
masło polecam zastąpić pesto,
AnonimowyDodano:  26 styczeń 2015 - 20:49
czy dobrze zrozumiałam, mam na pesto podsmażyć cebulkę do sosu? To chyba nie wyjdzie ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 luty 2015 - 19:59
Gosiu czy zamiast indyka mogę dodać zmielone mięso z nóg kurczaka? Czy będzie to miało istotny wpływ na smak? Chciałabym to danie przygotować dla 4 dorosłych i 2 dzieci. Myślałam zrobić z 2 ciast francuskich i zrobić trochę więcej farszu. Mam nadzieję że wyjdzie równie pyszne.
Dodano:  26 luty 2015 - 21:07
możesz, pewnie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2015 - 13:13
Czy mięso wczesniej gotujemy? Czy smazymy surowe?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 marzec 2015 - 12:21
Mam pewną wątpliwość.. zawsze używałam gotowego ciasta francuskiego ale ostatnio przeczytałam skład i te ze sklepu, gotowe płaty zawinięte w papier do pieczenia nie mają w kładzie masła tylko olej palmowy. Później poczytałam o tym oleju i nie przedstawia się to za dobrze. Gotowe ciasta z masłem w składzie gdzieś podobno można kupić, ale są mrożone (trzeba rozmrażać) i w dodatku do rozwałkowania. W związku z tym pytanie: jakiego ciasta Ty używasz (mrożonego na maśle, czy chłodzonego na oleju) i co myślisz o tym oleju zamiast masła?
Dodano:  31 marzec 2015 - 19:30
Na maśle. Kupuję w sklepie ekologicznym ale jest trzykrotnie droższe niż to sklepowe :(
Na szczęście jem je bardzo rzadko.
Odpowiedz
ewciorDodano:  7 październik 2015 - 10:10
Czy ja dobrze rozumiem, że zwijamy w roladę czyli taki "ślimak" wyjdzie, że w środku między farszem też będzie ciasto ?? Czyli siłą rzeczy papier trzeba zdjąć. .... Czy na zasadzie "pieroga", że ciasto jest tylko na zewnątrz?? Dzisiaj będe zwijac i chciałbym zrobić to dobrze ? pozdrawiam
Dodano:  7 październik 2015 - 10:26
Tak. zwijamy w ślimaka.
Odpowiedz
Elżbieta CieślaDodano:  2 grudzień 2015 - 15:01
Matko, uwielbiam ten przepis...pychota Małgosiu, a ten sos...niebo w gębie :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  25 luty 2016 - 12:23
A czy to prawda, że żywność smażona ma więcej kcal? Czy to zależy od tego, na czym smażymy i czy można smażyć np: na oleju Kujawskim?
Odpowiedz
UnknownDodano:  4 luty 2017 - 17:24
Małgosiu, dziękuję za ten przepis! Właśnie dziś zrobiłam kulebiaka na obiad i ... niebo w gębie! Nie miałam cukinii, ale dałam kukurydzę z puszki, a sos zrobiliśmy czosnkowy. Było przepyszne!
Odpowiedz
katka.gieDodano:  7 maj 2017 - 15:17
Małgosiu, wczoraj mieliśmy na obiad kulebiak wykonany według Twojego przepisu. Mąż mi powiedział, że to najlepszy obiad ever! Jemy zgodnie z Twoimi jadłospisami, więc mam nadzieję, że usłyszę i przekażę Ci jeszcze więcej takich komentarzy :)
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  8 maj 2017 - 7:56
Bardzo się cieszę ;)
Odpowiedz
AnnaDodano:  16 lipiec 2019 - 19:39
dziękuję za przepis. Właśnie się piecze w piekarniku. Aż mi ślinka cieknie na samą myśl :)
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej