Masełko wszechstronne.
Świetne do karkówki z grilla, pieczonych ziemniaczków, ryb czy pieczonego kurczaka.
Doskonałe do świeżutkiej bagietki.
Składniki: * 250 gram masła osełkowego * 2 czubate łyżki drobniutko posiekanej świeżej natki pietruszki *2 czubate łyżka świeżej posiekanej bazylii * 2 ząbki czosnku (Polskiego !!!! Chiński zepsuje smak !!! ) |
|
Lekko miękkie masło ucieramy z rozgniecionymi ząbkami czosnku i ziołami na jednolitą masę. |
Jak rozpoznać Polski czosnek ?
Polski jest różowo – fioletowy jak ten na moim zdjęciu. Chiński jest całkiem biały. Nie kupujcie Chińskiego. Ma chemiczny zapach i psuje smak każdego dania.
Nie było mnie w sieci parę dni ,a tu tyle wpisów... Nadrobię braki mam nadzieję. Pozdrawiam.