Sezon truskawkowy w pełni!
Jeśli akurat nie mamy czasu na skomplikowane ciasta a tak się składa, że akurat mamy ogromną ochotę na coś słodkiego polecam coś extra !!!
Extra szybki, bajeczny deser z truskawkami!
Potrzebujemy jedynie opakowanie ciasta francuskiego, śmietanę kremówkę, cukier puder no i oczywiście truskawki 🙂
Kawałek widoczny na zdjęciu ma ok. 220 kcal
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 300 ml śmietany kremówki
- cukier puder
- świeże truskawki
- odrobina soli
- Płat ciasta francuskiego pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy.
- Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i odrobiną soli.
- Umyte truskawki kroimy na kawałki.
- Ubitą śmietanę wykładamy na zupełnie zimne ciasto francuskie i dekorujemy truskawkami. Posypujemy cukrem pudrem.
pozdrawiam
Pozdrawiam,
siwapiecze.blogspot.com
Do miłego.
dariawkuchni.blogspot.com
Mianowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award - http://jusia-part1.blogspot.co.uk/
Pozdrawiam
Jusia :)
idealne gdy brak czasu a wielka ochota na słodkie co nieco :)
rudameggi
postępujesz tak jak w przepisie,