fbpx
Tydzień Włoski : Pizza Italiana !
Img

Kuchnia włoska jest mi najbliższa, uwielbiam jej prostotę, aromaty, smaki, zapachy.
Odwiedziłam we Włoszech wiele ciekawych miejsc, jadłam wiele ciekawych potraw ale marzy mi się kulinarna podróż do toskańskiej winnicy ….. nie w celach turystyczno – poznawczych ale w celu kulinarno – edukacyjno -relaksacyjnym 🙂
Mam nadzieję, że na spełnienie mojego marzenia nie przyjdzie mi czekać zbyt długo 🙂

Rozpoczynam na blogu tydzień włoski.
A rozpocznę go od dania,które każdemu kojarzy się z Włochami a mianowicie od pizzy.
Pizza na cienkim cieście, z sosem pomidorowym własnej roboty, oliwkami, mozzarellą i szynką Serrano.
Włoska kuchnia nie lubi przepychu. Włosi nie łączą w jednym daniu więcej niż 5 składników.

CIASTO NA JEDNĄ PIZZĘ O SZER. OK. 30CM
 Składniki:
*  15 dag mąki
* 1,5  dag drożdży
* 1 łyżeczka cukru
* szczypta soli
* 2 łyżki ciepłego mleka
* 1 łyżka oliwy
* 1/4 szklanki ciepłej wody
Przygotowanie:
1. Do kubeczka wkładamy pokruszone drożdże,posypujemy cukrem,dodajemy 2 łyżki ciepłego mleka i ucieramy na gładką masę. Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy aż „urośnie”.
2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, oliwę, drożdże, wodę (z ilością wody ostrożnie, ciasto ma być sprężyste, jak plastelina) i zagniatamy ciasto.
3. Uformowane w kuleczkę ciasto przykrywamy lnianą ściereczką i czekamy 30 minut aż wyrośnie.
Ciasta w czasie rośnięcia nie ruszamy, nie zaglądamy co się pod ściereczką dzieje, nie otwieramy okna (ciasto nie lubi przeciągów).
4.Posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto. Układamy składniki.

SOS POMIDOROWY DO PIZZY
Składniki:
* puszka pomidorów krojonych
* pół małej cebuli
* pół czerwonej papryki
* łyżka masła
* sól, pieprz, mielona słodka papryka
Przygotowanie:
1. Na maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę.
2. Dodajemy pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę.
3. Dusimy bez przykrycia aż woda z pomidorów całkowicie odparuje – sos ma być naturalnie gęsty.
Niczym go nie zagęszczamy.
4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.Ja sosu nie miksuję ani nie przecieram.

Pozostałe składniki:
* garść oliwek
* kilka plasterków szynki Serrano
* ser mozzarella

Dekorujemy pizze i do pieca :).
Piekarnik nagrzewamy do 250 st. Jak piekarnik się nagrzeje, zmniejszamy temperaturę do 200 st. Pieczemy 10 minut.

Buon appetito ! 

Kaloryczność
 Cała pizza zrobiona ściśle według mojego przepisu ma ok. 2000 kcal.
Jeśli pizzę pokroimy na 10 równych kawałków,
każdy będzie miał ok. 200 kcal

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Chłodnik z botwinki i rzodkiewki na maślance!
Chłodnik z botwinki i rzodkiewki na maślance

Idealny na upalne dni. Syci, orzeźwia, chłodzi. Do tego błyskawicznie się robi i nie wymaga podgrzewania. Można by rzec, idealna Czytaj dalej

Pełnowartościowy lunchbox do zabrania do pracy lub na uczelnię. Na zimno !
lunch box do pray i szkoły

Dziś mam dla Was propozycję pełnowartościowego lunchu ,w sam raz do zapakowania w lunchbox i zabrania do pracy, lub na Czytaj dalej

Jogurtowa „panna cotta” z musem truskawkowym
deser panna cotta

Temperatura za oknem iście afrykańska, wakacyjna więc postanowiłam zaproponować Wam lekki, niskokaloryczny, orzeźwiający, genialnie chłodzący deser. Jogurtowa "panna cotta" nie Czytaj dalej

Kaczka pieczona z glazurowanymi buraczkami oraz bezpłatny ebook z Wielkanocnymi przepisami

Danie w sam raz na nadchodzące Święta Wielkanocne. Przepyszna, soczysta, kruchutka pieczona kaczka z glazurowanymi buraczkami i pure ziemniaczanym. Kochani Czytaj dalej

163 komentarze

MariolaDodano:  26 kwiecień 2013 - 10:25
Pyszności! Nie ma to jak domowa pizza.
Odpowiedz
renatadzDodano:  26 kwiecień 2013 - 10:48
na ile czasu do pieca ?
Dodano:  26 kwiecień 2013 - 10:50
10 minut. Czas pieczenia jest podany w przepisie na ciasto !
Pozdrawiam !
Odpowiedz
http://pastawithapplepie.blogspot.com/Dodano:  26 kwiecień 2013 - 11:21
u mnie pizza będzie jutro na obiad ;) twoja wygląda swietnie ;)
Odpowiedz
Agnes JuszczykDodano:  26 kwiecień 2013 - 12:36
Ja dziś też robię pizzę, ale mam formę prostokątną i robię na grubym cieście- by mój luby się najadł;-) czas pieczenia to 20-25 minut w temperaturze 180st i też wychodzi pyszne.
Odpowiedz
toPestka!Dodano:  26 kwiecień 2013 - 12:48
pyszna pizza!
też uwielbiam włoskie smaki
w wakacje kilka dni spędziłam w Toskanii ale to stanowczo za mało, trzeba by było tam pomieszkać chwilę:)
Odpowiedz
mufinka79Dodano:  26 kwiecień 2013 - 13:25
Uwielbiam pizzę!
U mnie dzisiaj mini pizze ze szpinakiem, jutro przepis wstawię na bloga :)
Pysznie Ci wyszła i ten sosik pomidorowo-paprykowy - pysznie!
Odpowiedz
KasiaWuDodano:  26 kwiecień 2013 - 13:35
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Odpowiedz
KasiaWuDodano:  26 kwiecień 2013 - 13:35
Gosiu, a jakiej wielkości wychodzi pizza z podanej ilości ciasta?
Dodano:  26 kwiecień 2013 - 13:57
Szerokości 30 cm :)
Odpowiedz
MartaDodano:  26 kwiecień 2013 - 14:54
Wygląda idealnie. Idę coś zjeść ;)
Odpowiedz
NieperfekcyjnaDodano:  26 kwiecień 2013 - 14:55
Uwielbiam pizzę, typową włoską w szczególności. Będą we włoszech byłam bardzo zdziwiona, że można tam kupić pizzę białą- bez żadnych dodatków i czerwoną z samym sosem pomidorowym - pyszności!
Dodano:  26 kwiecień 2013 - 15:08
Tak,Włosi to minimaliści. Najbardziej popularną pizzą jest ta z samym sosem i mozzarellą.
Odpowiedz
cook and lookDodano:  26 kwiecień 2013 - 19:33
Też ostatnio robiłam pizzę, uwielbiam kuchnię włoską, Twoja wygląda apetycznie.. bardzo :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 kwiecień 2013 - 22:32
Uwielbiam pizze. Mam już swój wypróbowany przepis autorstwa Ewy Wachowicz ale chętnie przy najbliższej okazji wypróbuję Twój:)Pozdrawiam serdecznie Dominika
Odpowiedz
agateqDodano:  27 kwiecień 2013 - 15:50
Ach, to będzie mój ulubiony tydzień u Ciebie! Jestem zakochana w kuchni włoskiej, od tradycyjnej pizzy, poprzez makarony po... no właśnie? Może zaskoczysz mnie czymś ciekawym... a nawet jeśli nie, to i tak wpraszam się na ten tydzień do Ciebie, bez dwóch zdań^^
Dodano:  27 kwiecień 2013 - 17:10
Cieszę się ! Będzie dużo fajnych połączeń smaków :) !!!
Odpowiedz
MalwinkaDodano:  27 kwiecień 2013 - 21:56
Smakowita pizza! :) Jak tydzień włoski, to będę zaglądać, uwielbiam tą kuchnie...:)
Odpowiedz
Olimpia DaviesDodano:  27 kwiecień 2013 - 22:14
Uwielbiam każdą pizze a Twoja wygląda mega apetycznie:-)
Odpowiedz
Food HeavenDodano:  27 kwiecień 2013 - 22:28
Uwielbiam pizzę, a szczególnie tę robioną w domu. Właściwie co do kuchni włoskiej to możliwości kompozycji sładników są właściwie nieograniczone. Wygląda to naprawdę niezwykle apetycznie. Będę musiała wypróbować w najbliższy czasie. :)

Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 kwiecień 2013 - 14:45
Zatem czekam na przepis na lazanie,będzie??:)Pozdrawiam
Dodano:  28 kwiecień 2013 - 17:29
Będzie oczywiście :)
AnonimowyDodano:  19 sierpień 2014 - 15:50
super :)! czekam z niecierpliwością na przepis :)!
Odpowiedz
KaśDodano:  29 kwiecień 2013 - 0:02
wygląda mega smacznie! bardzo podoba mi się temat przewodni, uwielbiam włoską kuchnię
Odpowiedz
Roma RównaDodano:  6 maj 2013 - 10:20
Świetny przepis! Szczególnie na ciasto, które wyszło mi, jak moje ulubione - z Pizza Dominium. Dzięki i czekam na więcej takich fajnych kulinarnych propozycji ;)
Dodano:  6 maj 2013 - 10:22
Super ! Cieszę się, że smakowało :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 wrzesień 2013 - 13:18
Najlepszy przespis na ciasto do pizzy. Niedawno byli u mnei goscie, upieklam 7 szt pizzy z Twojego przepisu i wszytskie poszly nie zostal ani nawet okruszek. Dzieki.
Szkoda tylko, ze nie moge jesc jej codziennie bo ja uwielbiam.
Dodano:  16 wrzesień 2013 - 13:30
Bardzo się cieszę :)
Pozdrawiam,
Odpowiedz
AngieDodano:  25 wrzesień 2013 - 23:50
Jak Wy to robicie? Jak znajdujecie czas na pieczenie chleba czy robienie domowej pizzy??
Odpowiedz
Mon WilDodano:  13 październik 2013 - 18:25
a czy można dać suche drożdże ? jeżeli tak to ile? mam ochotę na pizze ale mam w domu tylko suche .... a do sklepu nie chce się iść w taką pogodę :( Pozdrawiam .
Odpowiedz
Mon WilDodano:  13 październik 2013 - 18:28
Witam , czy mogę użyć do przepisu drożdży suchych? Jeżeli tak to ile? Mam ochotę na pizze ale jedynie co mam to suche drożdże .... a do sklepu w taką pogodę nie chce się iść :) Pozdrawiam.
Dodano:  13 październik 2013 - 19:20
Witaj, mam nadzieję że nie piszę za późno :) Musisz użyć ok. 4 gramy drożdży instant :)
Pozdrawiam,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 październik 2013 - 10:00
Witam, Jaka można być przyczyna kurczenia się ciasta podczas jego wałkowania? pozdrawiam
Magda
Dodano:  14 październik 2013 - 10:03
Jeśli ciasto jest sprężyste i elastyczne (nie suche) to nie ma powodów do zmartwień. Trzeba po prostu mocno wałkować. Dobrze rozwałkowane nie powinno się bardzo kurczyć.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 grudzień 2013 - 19:59
a oregano nie trzeba dodac?
Dodano:  10 grudzień 2013 - 21:34
ja nie dodaję, ale jak lubisz z oregano to oczywiście dodać możesz :)
Pozdrawiam,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  17 styczeń 2014 - 14:19
Robilam, dziekuje za przepis :-) dodatki troszke inne ale ciasto fantazja :-) byla to pierwsza upieczona wlasnorecznie pizza, domownicy zachwyceni :-) innej juz niecgca :-):-) pozdrawiam Agata
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 styczeń 2014 - 19:23
Pizze polecam piec na odwróconej, ceramicznej formie do tarty. Wcześniej formę nagrzewamy ok 20 min w piecu. Ja mam formę z duki i sprawdza się super.
Odpowiedz
Kasia OlszewskaDodano:  25 styczeń 2014 - 18:54
Pizza pyszna. Z przepisów korzystam od niedawna ale w 100% polecam. Zdrowo i jak smacznie. Czekam na nowe.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 styczeń 2014 - 15:32
Małgosiu, czy masz może jakiś sprawdzony przepis na pizze na mące pełnoziarnistej? Planuję zrobić,a wiem że na Twoich przepisach można zawsze polegać :). pozdrawiam,Magda
Dodano:  29 styczeń 2014 - 16:44
Magda skorzystaj z tego przepisu ! Ja robię z niego pizzę na każdej mące :)
KasiaDodano:  16 styczeń 2019 - 13:47
a miks mąk bezglutenowych się nada? (oczywiscie domowy - jaglana,gryczana,ziemniaczana i ryzowa)
Odpowiedz
KaczusiaDodano:  2 luty 2014 - 16:45
Witaj,właśnie robię pizzę z Twojego przepisu i może pytanie jest głupie ale czy pizzę wkładamy 2 razy do pieca czy po prostu rozwałkowane ciasto smarujemy sosem i układamy wszystkie składniki łącznie z oliwkami, szynką i serem i te 10 min wystarczy?Czy może najpierw same ciasto wkładamy do pieca na 10 min a potem układamy składniki i do pieca?hmmm...Przepraszam sle pierwszy raz w życiu robię sama pizze, mam nadzieje, że wyjdzie i wszystkim domownikom będzie smakowała.
Dodano:  2 luty 2014 - 16:54
Rozwałkowujesz ciasto, układasz składniki i do pieca :) 10 minut wystarczy.
W zależności jak mocno rozwałkowałaś sprawdzasz brzegi. Jeśli są jasne potrzymaj 2-3 minuty dłużej.
Odpowiedz
KaczusiaDodano:  2 luty 2014 - 17:46
Nie wierzyłam, że się uda a JEDNAK WYSZŁA:) juuupi! Super, bardzo się cieszę. Kolejny przepis jaki od Ciebie wykorzystam to będą pulpeciki z łososia, tylko nigdzie nie kupiłam sosu rybnego, jednak wierzę, że bez tego też wyjdą pyszne!Dzięki!!! Miłego wieczorku!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 luty 2014 - 11:15
A czym wykładasz bądź posypujesz blachę? Robiłam ostatnio tę pizzę, wyszła rewelacyjna, ale ciasto troszkę przykleiło mi sie do blachy.
Monika
Dodano:  21 luty 2014 - 13:00
ja mam taką siatkę do pizzy (kupiłam w makro), jeśli pieczesz na zwykłej blaszce wyłóż papierek do pieczenia (dobry jest z rossmana)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 luty 2014 - 13:03
Dziekuje za odpowiedz :) na pewbo wykorzystam rade
Monika
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 luty 2014 - 18:24
Czy masz może sprawdzony przepis na Calzone (najlepiej w bardziej dietetycznej wersji)? Pozdrawiam. Asia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 marzec 2014 - 17:32
witam, czy robilaś moze kiedys pizze z ciemnej mąki ? pozdrawiam
Dodano:  5 marzec 2014 - 18:02
tak,korzystając z tego przepisu możesz użyć mąki ciemnej
AnonimowyDodano:  21 maj 2014 - 10:10
Mąka graham też może być?
Dodano:  21 maj 2014 - 12:51
tak
Natalia ciszaaaaaDodano:  4 lipiec 2014 - 9:24
włąsnie miałam o to pytać:) dzięki:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 marzec 2014 - 21:39
Mam tylko jedno pytanie: skoro pizza ma 1600 to gdy podzielimy na 10 kawałków jaden kawałek ma 160 kcal, 200 kcal ma gdy podzielimy tradycyjnie na 8 kawałków.
Dodano:  21 marzec 2014 - 22:46
dziękuję Ci bardzo,
wkradł się chochlik ;) zerknęłam do moich wyliczeń i już poprawiłam,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 19:42
A ja mam pytanie czy ta pizze moge zrobic z maki bezglutenowej np. z ryzowej/kukurydzianej/gryczanej lub z mieszanki tych mak? wiem,ze to juz nie bedzie to samo,ale najbardziej tesknie za pizza :( Karola
Dodano:  22 marzec 2014 - 23:09
nigdy nie próbowałam, spróbuj i daj znać, bo sama jestem ciekawa
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 maj 2014 - 9:23
Czy mogę użyć do tego przepisu mąki orkiszowej? :)
Dodano:  2 maj 2014 - 9:43
tak
AnonimowyDodano:  3 styczeń 2015 - 17:14
Zrobiłam. Potwierdzam, pyszna. Pizza wystarczyła na 2 dorosłe osoby. 10 min w piecu. Przepis super ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 14:20
Dzisiaj u mnie pizza. Niestety dla reszty mojej rodziny nie przejdzie sos - musi być ketchup.
Ale sobie zrobię sos, dodam mozzarellę i oliwki.

pozdrawiam, Magda
AnonimowyDodano:  17 maj 2014 - 15:25
Wyszła pycha. Oczywiście moja była najsmaczniejsza i wszyscy mi podjadali.
Dzięki za przepis, w końcu wyszło mi ciasto.

Magda
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  23 maj 2014 - 16:09
a ja mam pytanie o te 1.5 dag mąki-tylko 150g mąki na taką dużą pizzę?
Dodano:  23 maj 2014 - 17:49
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 czerwiec 2014 - 11:37
Jaka maka byłaby najlepsza do tej pizzy, jaką Gosiu polecasz?
Dodano:  2 czerwiec 2014 - 11:42
robiłam z orkiszowej, z pełnoziarnistej, ze zwykłej pszennej, z żytniej pomieszanej z graham - z każdej wyjdzie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 czerwiec 2014 - 13:04
Gosiu, a ja mam pytanie ile tego sera mozzarella dajemy (w gramach)? No bo kaloryczność w dużej mierze od tego zależy.
Dodano:  14 czerwiec 2014 - 22:50
na jedną pizzę jedna kulka wystarczy czyli ok. 130 gramów
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 czerwiec 2014 - 18:56
Do pizzy dodaje się ser mozzarella biały czy żółty?
Dodano:  20 czerwiec 2014 - 19:21
ja wolę biały
AnonimowyDodano:  9 styczeń 2015 - 21:15
czyli dajesz taką kulkę z zalewy? dla mni eto zawsze problem o co chodzi z tą mozzarellą:) nigdy nie wiem jaką tak naprawdę sie daje, kulki sa dobrze dostepne, a żołta mozzarelle to tylko w biedronce juz startą widziałam a tak to nie. pzdr
Dodano:  9 styczeń 2015 - 21:31
może być ta żółta z biedronki starta
Odpowiedz
Natalka HołdyńskaDodano:  23 czerwiec 2014 - 12:21
1,5 dag drożdży to bedzie 1,5 kostki? moja kostka ma 100 gram. dziekuje z gory za pomoc. a pizza wyglada pysznie, tez taka zrobie :)
Dodano:  23 czerwiec 2014 - 15:43
1,5 dag to jest 15 gramów
Natalka HołdyńskaDodano:  24 czerwiec 2014 - 8:09
no tak :) jejku jak moglam nie pomyslec :) dzieki Malgosiu :) dobrze ze jestes Ty i Twoj wspanialy blog :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 lipiec 2014 - 11:22
Razi mnie w oczy ta PUSZKA pomidorów. Każda puszka ma BPA, a do pomidorów szczególnie przywiera feeeee. Nie lepiej zamienić na świeże pomidory?
Dodano:  15 lipiec 2014 - 13:51
w sezonie tak ale w zimie i wczesną wiosną to nie takie proste,
wolę pomidory z puszki niż te bez smaku importowane do nas poza sezonem z końca świata
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 lipiec 2014 - 19:12
Witam:) pani Małgosiu, przejrzałam wszystkie kategorie przepisów, zajrzałam do przepisów, w których taki pomysł mógłby się pojawić i, niestety, nie znalazłam. Szukam przepisu na zdrowy- lekki, dietetyczny sos czosnkowy do pizzy. Przy okazji posta o daniach na grilla, natknęłam się na dip czosnkowo-ziołowy. Byłby on odpowiedni do tego dania? A może zna Pani jakieś inne sosy, które byłyby alternatywą dla, dobrze wszystkim znanego, tego pomidorowego?:) Maja.
Dodano:  27 lipiec 2014 - 21:21
oczywiście,
jogurt grecki - czosnek - odrobina miodu lub cukru i kilka kropel np. soku z limonki
AgnieszkaDodano:  17 sierpień 2014 - 13:41
Albo mleko sojowe zredukowane na patelni, bezcukrowe, czosnek sól morska lub kamienna, sok z limonki :) pieprz. A dlaczego miód lub cukier w sosoe do pizzy?
Dodano:  18 sierpień 2014 - 8:52
dla smaku,

można używać wszystkiego bezcukrowego, można też w ogóle nie solić tylko co to za życie ?
życie ma mieć smak !!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 sierpień 2014 - 17:15
Nie wiem czemu ciasto mi się nie dopieklo :(
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 sierpień 2014 - 15:15
Według mnie ciasto musi byc pieczone co najmniej 25 min :)
Dodano:  11 sierpień 2014 - 15:33
Piec trzeba tyle ile jest napisane w przepisie czyli 10 minut.
Robiłam tę pizzę setki razy.
AgnieszkaDodano:  17 sierpień 2014 - 13:42
Jesteś szczesliwa posiadaczką piekarnika, który sie nagrzewa do 250 stopni, moj do 230 max, te 20 stopni robi różnice, trza piec dłużej.
Dodano:  18 sierpień 2014 - 8:58
Nie trzeba piec dłużej ! Dziewczyny skoro ja podaję przepis, i piszę że czas pieczenia to 10 minut, robiłam tę pizzę setki razy, poczytajcie też komentarze ludzi którzy ją piekli to nie mówcie mi że trzeba ją pic dłużej.
W moim przepisie już 2 minuty dłużej robią różnicę. Ciasto ma przecież 5 mm grubości.
Pieczemy w 200 stopniach, a nagrzewamy do 250, jak nagrzejesz do 230 świat się nie zawali, pizza i tak się przez te 10 minut upiecze.,
Ale OK ! Piecz 20 minut tylko wyślij mi później fotkę ciasta :)
Pamiętaj tylko że ciasto trzeba rozwałkować do grubości 0,5 cm.

AnonimowyDodano:  11 wrzesień 2014 - 10:39
A moja sie spalila :-( a do konca bylo jeszcze dwie minuty...
Dodano:  11 wrzesień 2014 - 11:07
setki razy robiłam tę pizzę i nigdy się nie spaliła,
masę ludzi z mojego bloga i znajomych robiło tę pizzę i nikomu się nie spaliła,
AnonimowyDodano:  9 styczeń 2015 - 21:18
Małogosiu, proszę wytłumacz mi tylko, nagrzewam do 250 stopni po czym zmniejszam do 200 i kiedy bedzie 200 to wkladam dopiero pizze czy kiedy? zależy mi bardzo zeby wszystko wyszlo idealnie bo na nadziele zaprosilam znajomych na Twoją pizze:D dziękuje
Dodano:  9 styczeń 2015 - 21:52
dokładnie tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 sierpień 2014 - 10:46
można użyć tylko mąki pełnoziarnistej?
Dodano:  12 sierpień 2014 - 11:36
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 sierpień 2014 - 10:28
Chcę dodac pieczarki,powinnam je podsmazyc czy cienkie talarki upieką sie w ciągu tych 10 min?:)
Dodano:  31 sierpień 2014 - 15:24
podsmaż,
pieczarki puszczają wodę więc unikniesz wciekania tej wody w ciasto
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds