fbpx
Cukinia faszerowana ! Przepyszna, aromatyczna i niskokaloryczna. Jako samodzielne danie, lub jako dodatek do mięska
Img

Mój mąż powiedział, że to danie jest MEGA, a jak mój maż mówi, że danie jest mega, to jest !
A teraz na poważnie.
……………………………..
To danie jest MEGA 🙂

6 składników, mało skomplikowany i krótki czas przygotowania. To trzy niewątpliwe zalety tego dania.
Składniki użyte do tej potrawy nie są przypadkowe. Doskonale się uzupełniają. Jedno podkreśla i podbija smak drugiego. Fantastycznie pobudzają kubki smakowe.
Tak przygotowaną cukinię możecie podać jako przystawkę, lub dodatek do dania głównego. My jedliśmy ją jako dodatek do pieczonego kurczaka.
Fantastycznie sprawdzi się na kolację. Nie powstydzicie się także, serwując ją gościom.
Do farszu można dorzucić trochę kaszy kuskus lub jaglanej.
To danie naprawdę jest MEGA 🙂
Nie żartuję !
Koniecznie musicie wypróbować 🙂

Kaloryczność jednej połówki to ok. 141 kcal 
Najbardziej kaloryczny w tym daniu jest ser niebieski bo 50 gramów sera ma 178 kcal. Ale dzielimy to na 2 więc na jedną połówkę cukinii idzie 25 gramów sera.
zdrowe odżywianie przepisy
Składniki dla 2 osób:
  • jedna średnia cukinia
  • ćwiartka cebuli
  • 50 gramów sera z niebieską pleśnią
  • łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów, lub jeśli nie macie to oliwy z oliwek, lub oleju rzepakowego
  • świeży imbir (może też być sypki w przyprawie)
  • sól
Przygotowanie:
  1. Cukinię wydrążamy. Miąższ siekamy w drobną kostkę. Wydrążone cukinie solimy i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
  2.  W czasie w którym cukinie się podpiekają przygotowujemy farsz.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Jak się lekko podsmaży dodajemy posiekany miąższ cukinii. Delikatnie solimy, smażymy na małym ogniu często mieszając.
  4. Dodajemy ok. łyżkę startego świeżego imbiru, lub pół łyżeczki suszonego ( w przyprawie). Ilość imbiru możecie sobie regulować wedle upodobań.
  5. Podpieczone cukinie wyjmujemy z piekarnika i uzupełniamy farszem. Zmniejszamy grzanie do 160 stopni.
  6. Na koniec kładziemy pokrojony w kawałki ser niebieski.
  7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut .zdrowe odżywianie przepisy
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Klasyczna zupa grzybowa z niewidzialnymi grzybami – wegetariańska

Klasyczna, tradycyjna zupa grzybowa. Taka jaką pamiętam z dzieciństwa. Ze startymi warzywami, delikatnym makaronem, ale bez widocznych grzybów. Rozgrzewająca, sycąca Czytaj dalej

Marokańskie tadżin z indykiem

Aromatyczna petarda! Pyszne, szybkie, niezwykłe pulpeciki których sekretem są dodane przyprawy. Idealne dla dzieci oraz dorosłych na diecie redukcyjnej! Bogate Czytaj dalej

Aromatyczna, pachnąca świeżymi ziołami, wegetariańska faszerowana papryka
Aromatyczna, pachnąca świeżymi ziołami, wegetariańska faszerowana papryka

Pamiętacie przepis na faszerowaną cukinię z serem blue (klik). Długo bił rekordy popularności jeśli chodzi o liczbę wejść i zapytań. Czytaj dalej

Błyskawiczne orkiszowe penne z kurczakiem w sosie serowym. 15 minut i gotowe!

Danie błyskawica, do przygotowania którego wykorzystasz mięso kurczaka, które zostało Ci z rosołu lub to, którego nie dojedliście z kurczaka Czytaj dalej

147 komentarzy

kordianmaxDodano:  5 luty 2014 - 8:49
Dzięki :) kolejne danie zapisane do wykorzystania w Polsce !! Oj będzie się działo u mnie w kuchni w kwietniu !!
Odpowiedz
Liliana KataDodano:  5 luty 2014 - 8:52
Może wykorzystam przepis na imprezę jako przystawka lub jedzonko do mies :-)
Odpowiedz
Sylwia PrzybyłoDodano:  5 luty 2014 - 9:22
Zastanawiam się czy nie można by w ten sposób nadziać bakłażana? Leży mi w lodówce i jakoś nie mam na niego pomysłu :)
Dodano:  5 luty 2014 - 9:32
Oczywiście że tak. Dołóż jeszcze trochę kuskusa do farszu a będzie super !
Bakłażana przyrządza się krócej przepis masz tu http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2013/10/faszerowane-odeczki-bakazana-na-ostro.html
Sylwia PrzybyłoDodano:  5 luty 2014 - 10:32
Dzięki wielkie, zrobię na kolacje ;)
Odpowiedz
Barbara PavlovičDodano:  5 luty 2014 - 9:29
Pycha!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 9:29
na obiad jutro jak znalazł :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 9:31
Sorry za pytanie, ale jemy pozniej cala taka cukinie ze skora czy tylko nadzienie zjadamy a cukinie zostawiamy :)
Dodano:  5 luty 2014 - 9:35
Jemy ze skórką. Ona zmięknie dzięki wcześniejszemu podpieczeniu tych łódeczek.
Odpowiedz
BeataDodano:  5 luty 2014 - 10:09
Jutro wiem co na obiad :-) prezentuje się pysznie!
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  5 luty 2014 - 10:38
pysznie wygląda:d
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 10:41
Czy ser z niebieska pleśnią można zastąpić serem camembert lub fetą?
Dodano:  5 luty 2014 - 11:08
tak
Odpowiedz
Natalia ciszaaaaaDodano:  5 luty 2014 - 10:45
mniam:)))
Odpowiedz
svarowska AKDodano:  5 luty 2014 - 10:48
Robię podobny przepis tylko dodaje ryż brązowy i inne warzywa ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 10:59
Kochane, czym można zastąpić niebieski ser ?
Dodano:  5 luty 2014 - 11:07
ser niebieski jest ważny w tym daniu, ale jeśli go nie lubisz (chociaż jak się roztopi ma inny smak i nie ma już tego zapachu) zastąp go np. fetą.
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 14:10
ale feta się tak nie roztopi :)
Dodano:  5 luty 2014 - 14:40
No nie, dlatego polecam niebieski. Warto się przekonać. Rozpuszczony nie ma już tego intensywnego smaku a potrawie nadaje charakter .
BasiaDodano:  2 marzec 2014 - 22:02
Czy gorgonzola nadaje sie do tego dania?
Super blog! Teraz wiem co to zdrowe i przyjemnie odzywianie sie :-)
Uwielbiam!
Dodano:  2 marzec 2014 - 23:01
tak , z gorgonzolą też będzie super
Odpowiedz
CudawiankiDodano:  5 luty 2014 - 11:09
A czy można zastąpić czymś ten niebieski ser? Nie wiem mozzarella?
gamma-atelierDodano:  5 luty 2014 - 11:47
Moja mam wrzuca fete na wierzch, bardzo ąldnie sie przypeika i rozplywa w ustach.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 12:43
Gosiu a czy można dołożyć np. brązowy ryż, i mix duszonych warzyw (papryka, bakłażan, cebula, pieczarki)? czy to bardzo podniesie kaloryczność ?
Pozdrawiam
Elżbieta
Dodano:  5 luty 2014 - 12:48
Elu to fantastyczne połączenie. Na jedną porcję użyj 50 g ryżu czyli pół woreczka + warzywa.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 12:54
MAŁGOSIU ! Po aktualizacji o 12 jesteś na drugim miejscu :) mama wróci z pracy to wyślę jeszcze od niej smsy - w końcu jej trzy telefony na coś się przydadzą :D
Monika :)
Dodano:  5 luty 2014 - 12:56
Właśnie byłam i sprawdziłam i CIESZĘ SIĘ JAK DZIECKO ! Dzięki kochana, każdy głos się przyda :))
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 13:01
Zaangażowałam już połowę rodziny swojej i narzeczonego ;) nawet od babci wysłałam smsa ;) - babcia ma 85 lat ;) Ja dalej trzymam kciuki i poproszę kogo się da. Chciałabym, żebyś wygrała - nie tylko ten etap ale i cały konkurs. Twój blog jest fenomenalny a Ty - niezwykle ciepła osóbka - zasługujesz na to w pełni :)
Monika.
Dodano:  5 luty 2014 - 14:49
Dziękuję Ci serdecznie :)
AnonimowyDodano:  28 kwiecień 2014 - 14:35
Gdzie można głosować? Też chcę! ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 13:22
Małgosiu, pisałam, że musisz uwierzyć i tak się stało. Dane przez Ciebie dobro wraca do Ciebie.
Gratuluję.
Odpowiedz
Maria OleksiakDodano:  5 luty 2014 - 14:32
Gosia, dzieki!!!! :D juz mam update na jedna taka dla mojego obrzartucha, niestety dla niego potrawa bez miesa to nie potrawa wiec dorzuce mu troche wedzonego boczku.....ahhh juz mi pachnie a dopiero lunch koncze w pracy :)

Pozdrowka :D

P.S.
Twoj blog to moje pierwsze mega wielkie odrycie w 2014, powodzenia w konkursie :) trzymam kciuki :)
Odpowiedz
studentka_na_diecieDodano:  5 luty 2014 - 14:55
Smakowicie to wygląda :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 16:18
Witaj Małgosiu!!!jesteś wielka!!!sms. wysłany,trzymam kciuki!!!jestem pewna,że wygrasz:) w pełni na to zasługujesz:) ściskam Ela
Dodano:  5 luty 2014 - 16:43
Dziękuję Ci ślicznie :)
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 23:05
Zrobiłam, zjedliśmy i bylo pyszne:) sera niebieskiego nigdy nie dotknęłam - dzis pierwszy raz i faktycznie tutaj jest dla mnie jadalny :) super blog, super przepisy, zostane tu na pewno na dlugoooooo :)
Odpowiedz
IwonaDodano:  5 luty 2014 - 16:53
Świetny przepis. Niech no tylko cukinia będzie tańsza...
Odpowiedz
my healthy styleDodano:  5 luty 2014 - 17:52
Wygląda rzeczywiście mega :) A jak tylko nadarzy się okazja wypróbuję też i w praktyce :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 luty 2014 - 18:12
ja również bardzo lubię Twoją pracę:)Bardzo lubię Twoje przepisy, artykuły,ale przede wszystkim fakt, że oddajesz dużo czasu,energii i serca czytelnikom!Odpisujesz, doradzasz i żadnego pytania nie lekceważysz. Dziękuje!
I mam pytanie:)hehe do Ciebie i czytelników: czy ktoś z Was czytał książkę:'Zamień chemie na jedzenie'?Poproszę o opinię:)
I pozdrawiam szczególnie autorkę bloga:)Trzymam kciuki za Twoją wygraną!
Odpowiedz
Pedagogika wczesnoszkolnaDodano:  5 luty 2014 - 18:33
Mniam Mniam wygląda super :) TYlko ja jako rasowy mięsożeraca dorzuciłabym tam troszkę mięska :)
Odpowiedz
Jula G.Dodano:  5 luty 2014 - 19:52
jak patrzę na te zdjęcia to wierzę mężowi ;)
Odpowiedz
Hanna kołodziejskaDodano:  6 luty 2014 - 2:12
Danie wspaniałe, ja też wyślę smsa musisz wygrać
Odpowiedz
PatrycjaDodano:  6 luty 2014 - 9:56
Smacznie wygląda:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 11:21
ja mam pytanie niedotyczace tego przepisu, a mianowicie czy warzywa do zupy krem ugotowac w lekko osolonej wodzie a nastepnie zmiksowac warzywa ? czy one nie straca wtedy swoich wartosci ?
Dodano:  6 luty 2014 - 11:35
najlepiej jest solić na samym końcu,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 13:57
Małgosiu mam do Ciebie pytanie a mianowicie piłam do tej pory trzy czarne kawy z mlekiem 1,5% i dwiema łyżeczkami cukru,teraz ograniczyłam do dwóch bo wiem że to sporo kalorii,tak się zastanawiam ile ma taka jedna kawa kalorii,mleka dodaje tak ok 50-60ml.rezygnować nie chcę bo lubię tą swoją kawę,pozdrawiam Cię,będzie mi miło jak coś doradzisz:)
Dodano:  6 luty 2014 - 14:09
Nie rezygnuj z kawy. Ja sobie dnia bez kawy nie wyobrażam :)) Jestem miłośnikiem kawy !:)
2 łyżeczki cukru to 40 kcal, 50 ml mleka 1,5% to ok 25 kcal, kawa nie ma kalorii sama w sobie więc Twoja kawka ma 65 kcal.
Radziłabym Ci ograniczyć ten cukier. 2 łyżeczki to sporo i da się to zrobić bo mój mąż też tak kiedyś słodził a teraz słodzi jedną płaską do kawy a herbaty wcale nie słodzi.
Ogranicz cukier stopniowo aż dojdziesz do jednej płaskiej.
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 19:40
Dziękuję!!! tak zrobię będę ograniczała stopniowo.Jak miło,że zawsze można na Ciebie liczyć,zawsze doradzisz,wesprzesz :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 16:05
Dzisiaj zrobiłam cukinię faszerowaną poprostu pyszna :)) cudowny przepis :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 16:28
Świetny blog! Zagoszczę tu na dłużej ;) Zapraszam do siebie. U mnie troszkę o bieganiu: http://miloscdobiegania.blog.pl/
Odpowiedz
lightandpleasantDodano:  6 luty 2014 - 18:28
ooo cukinia nadziewana jest pychaaa!
Odpowiedz
BeataDodano:  6 luty 2014 - 20:30
Małgosiu, a jak ustawiasz piekarnik? Grzałki czy termoobieg ? :-)
Dodano:  6 luty 2014 - 20:44
tutaj termoobieg
Odpowiedz
BeataDodano:  6 luty 2014 - 20:54
No i stało się. Wyjęte z piekarnika . Przepyszne. Zestawienie imbiru i sera pleśniowego - rewelacja ! I ja, i mąż jesteśmy usatysfakcjonowani. Na marginesie powiem tylko , że uwielbiam proste dania. Razem z mężem zauważylismy, że potrafimy grymasić w restauracjach. Wracam z przyjemnością do swojej kuchni , kiedy mam taki przepis jak Twój. Dziękuję :*
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 luty 2014 - 21:04
Witaj Małgosiu! mam pytanie o której godzinie po przebudzeniu powinno się jadać śniadanie.Ja wstaje tak ok 7.30,natomiast śniadanie jem 9.30 czy to nie jest za póżno,kolejne posiłki to 12.30, 15.30 i 18.30.Coś tam słyszałam,że śniadanie powinno się jeść do pół godziny od przebudzenia.Pozdrawiam i ściskam!!!!
Dodano:  6 luty 2014 - 23:21
Nie ma reguły. Ja jem zwykle godzinę po przebudzeniu. Nie widzę problemu jeśli jesz o 9:30. :)
AnonimowyDodano:  7 luty 2014 - 20:09
DZIĘKUJĘ!!!!
AnonimowyDodano:  12 marzec 2014 - 17:14
Troszkę się wtrącę, ale już 2 dietetyczki mówiły mi, że śniadanie jemy max. godzinę po przebudzeniu. A cukinia pycha, właśnie zjadłam, niestety obie połówki - nie mogłam się powstrzymać :)
Odpowiedz
dorota filipekDodano:  6 luty 2014 - 21:31
pychotka
Odpowiedz
Marta- Taste EatDodano:  6 luty 2014 - 22:16
super, prosto i obłędnie:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 luty 2014 - 14:58
Mąż miał racje, danie jest naprawdę mega!!!! :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 luty 2014 - 19:28
Witaj Gosiu! Byłam sceptycznie nastawiona do tego dani, że to nie moje smaki ale dziś postanowiłam je przygotować bo szybkie i niedrogie:) i jestem pod wielkim wrażeniem tych smaków po prostu przepyszne :) Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 luty 2014 - 21:20
robiłam pycha tylko pewnie troszkę więcej kalorii ale to nic... dodałam jeszcze pieczarki a zamiast sera z niebieską pleśnią dodałam ser biały wędzony (z Lidla)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 luty 2014 - 23:52
hehe właśnie wystawiłam komentarz z konta męża :) ten o gościach. (możesz zmienić tam dane na Anonimowy?, jeśli nie, to niech się NIE wyświetli na blogu, please :)
Dodano:  9 luty 2014 - 0:13
jeszcze nie opublikowałam, w takim razie nie będę publikowała :)
AnonimowyDodano:  9 luty 2014 - 11:58
:) w takim razie, jeszcze raz :)

wczoraj miałam obiad na 20 osób, 3 osoby to wegetarianie. Zrobiłam dla nich te łódeczki, dodałam kolorową paprykę i troszkę czosnku. Sama zjadłam jedną zanim przyszli goście i byłam zaskoczona, że smak niebieskiego sera w ogóle mi nie przeszkadzał. Postawiłam na stole a goście mówili, że też chcą takie kolorowe jedzonko zamiast mięska :)

Dzięki za inspirację i przepis :) W ogóle chciałam ci powiedzieć, że jem z tobą (inspirują mnie twoje przepisy i porady) a ćwiczę z chodakowską. I jest super :)

ps. taka fajna z ciebie kobitka, że chętnie wypiłabym z tobą kawkę. Nie jesteś może z Łodzi? :)
Dodano:  9 luty 2014 - 13:30
nie jestem z Łodzi :(
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że smakowało :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 luty 2014 - 21:13
Zrobiłam dzis na kolacje są naprawdę mega. Myślę że nie raz będę korzystać z tego przepisu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 luty 2014 - 16:15
Czy ten niebieski ser dodajemy jak chwile sie podpiecze cukinia z farszem i pozniej kilka minut pod koniec ser czy farsz i od razu kawalki sera i do piekarnika wszystko :)?
Dodano:  12 luty 2014 - 18:07
najpierw podpiekasz same łódeczki, później nakładasz farsz razem z serem i pieczesz
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 luty 2014 - 15:38
ja zrobie jutro, lecz dodam kurczaka pokrojonego w kostkę, bo mój mąż jest mięśny.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  14 luty 2014 - 6:10
Mega!dałam parmezan fete i kasze quinoa.świeży imbir jest kluczowy:)pycha
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 luty 2014 - 22:48
Cukinia dzisiaj zrobiona i..............PYYCHHHHAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! palce lizac, jak dobrze, że znalazłam Twojego bloga:):):) Pozdrowionka Małgosiu dla Ciebie!!
Odpowiedz
Kaska kasikDodano:  15 luty 2014 - 23:12
Ja mam pytanie.czy jak wstanę rano i od razu o 8.00 godz zjem śniadanie o 10.30 przekąskę o 12.30 obiad o 15.00 przekąskę i o 17.00 kolacje to czy to nie jest za krótki odstęp od kolejnego posiłku? Pielęgniarka w uk dala mojej córci taki sposób odżywiania bo miała nadwagę i schudła a ja idąc jej śladami również...ale pytanie...czy taki krótki odstęp czasowy nie szkodzi zdrowiu?j jedzenie zaraz po wstaniu z łóżka?
Dodano:  16 luty 2014 - 9:24
Ja bym przesunęła obiad na 13:30 bo w tej chwili odstęp między przekąską a obiadem wynosi tylko 2 godziny,
I wtedy II przekąskę około godziny 16-tej. A kolację przed 19-tą.
Śniadanie zjedz pół godziny po wstaniu.
Odpowiedz
Kaska kasikDodano:  18 luty 2014 - 23:27
Dziękuję ci Gosiu za radę...od jutra wprowadzenie ja w zycie:) dziś zrobiłam te cukinię i powiem Ci ze było mega...nawet mężowi smakowała i mówił żebym częściej robila:) super ze masz tego bloga:) mam pyt . A nagrywasz może filmiki jak zrobić dana potrawę na yt?fajnie by bylo:)
Dodano:  19 luty 2014 - 6:14
Kasiu mam takie plany. Wiele osób mnie o to pyta :)
Odpowiedz
Kaska kasikDodano:  19 luty 2014 - 16:12
o ja...jejka ale byloby fajnie:-) bo wiesz calkiem inaczej sie gotuje jak ktos na bierzaco konkretnie tlumaczy co ile daje...:-)mozna sobie w kazdej chwili przewinac :-) jest taka Pani Magda na yt" skutecznietv." trafilam na nia zupelnie przypadkowo tak jak na ciebie bardzo ja lubie ogladac bo mowi wszystko po kolei czego i ile dosypuje...wiadomo kazdy moze wedlug wlasnego uznania ale ja wole ze mowi ile i czego akurat ona daje dodaje i jak to robi...a co najwazniejsze daje rozne warianty ze np.zamiast tego to..ale niestety nie wszystkie jej potrawy sa niskokaloryczne a u ciebie tak jest:-) wiec byloby fajnie jakby powstal Twoj kanal na YT:-) zycze powodzenia aby Ci sie udalo :-) (dzis pierwszy dzien zastosowalam sie do Twojej rady o pory posilkow i powiem Ci ze strzal w 10-tke.jak stosowalam ta poprzednia to z posilku do posilku czulam sie" napchana " ale jadlam bo wiedzialam ze trzeba 5 razy dziennie a dzis czuje sie swietnie...te odstepy czasowe sa super!!!)DZIEKUJE! CIESZE SIE ZE TRAFILAM NA TWOJ BLOG :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 luty 2014 - 17:26
Pomocy.... czy uzywasz jakiegoa konkretnego typu sera, bo ja dzis kupilam na wage i mi sie najzwyczajniej w swiecie nie rozpuscil a przypiekl. Masz moze jakis sprawdzony, ktorego uzywasz do tego przepisu??
Dodano:  20 luty 2014 - 18:01
może być niebieski np. Turek albo ten z Biedronki
AnonimowyDodano:  20 luty 2014 - 18:07
super dziękuję :) następnym razem użyję jednego z tych dwóch. :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 luty 2014 - 19:24
Miałam dzisiaj na obiad,Pychotaaa!jedna połowa cukini,mała pierś z kurczaka i dwie łyżki ryżu iiiii pękam!!!
Jutro makaron razowy z sosem pomidorowym.Co prawda nie lubie selera naciowego ale stwierdziłam ze spróbuje moze smażony ma inny smak
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds