fbpx
Delikatny, kruchy i soczysty filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
Img

Dziś przygotowałam dla Was propozycję obiadową. Soczystego i delikatnego fileta z kurczaka duszonego w sosie pieczarkowym na bazie mleka. Jeśli jeszcze nie testowaliście mojego przepisu na soczystą karkówkę, według sugestii Magdy Gessler , mleko może się Wam wydać kontrowersyjne. Ale spokojnie, tak ma być. Osoby, które testowały już przepis na karkówkę, wiedzą o co chodzi 🙂

Kurczaczek jest szybki w przygotowaniu i jestem przekonana, że ten sposób przyrządzania mięsa kurczaka przypadnie Wam do gustu. Mięso duszone w mleku jest delikatne, soczyste i bardzo kruche.
Świetnie komponuje się z kaszą jęczmienną, lub pure ziemniaczanym.
Jako dodatek warzywny proponuję zieloną fasolkę, buraczki, lub po prostu kiszonego ogórka. Pycha!


Kaloryczność:
150 gramów fileta z kurczaka (porcja widoczna na zdjęciu) ma ok. 200 kcal 
Jedna łyżka sosu ma ok. 10 kcal

Składniki: 
  • cała pierś kurczaka
  • sól,
  • 4 ząbki czosnku (rozgniecione)
  • kurkuma
  • zioła prowansalskie
Kurczaka kroimy w szerokie paski. Nacieramy czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy na 30 minut. 
 
Sos ( cały ma ok. 670 kcal ) :  
  • łyżka klarowanego masła
  • 300 ml mleka
  • 200 ml esencjonalnego bulionu (może być warzywny) – jeśli macie w domu suszone grzyby, dobrze jest dodać 2-3 do gotowania bulionu
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 żółtka
  • pół kilograma pieczarek
Przygotowanie:
  1. W wysokiej patelni (teflonowej) rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i pokrojone w kawałki pieczarki. Smażymy bez przykrycia, aż pieczarki ładnie się podsmażą.
  2. Na patelnię dodajemy mąkę i zasmażamy chwilę. Następnie powolutku wlewamy mleko, a następnie bulion, cały czas mieszając trzepaczką, aby nie zrobiły się grudki. Sos ma mieć kremową konsystencję. Cały czas mieszając gotujemy 3-4 minuty.
  3. Żółtka ubijamy na puszystą masę. Dodajemy łyżkę sosu i ponownie ubijamy. Dodajemy kolejną łyżkę i jeszcze raz ubijamy. Zahartowaną masę jajeczną łączymy z sosem i dokładnie mieszamy.
  4. Sos wyłączamy.
 Przygotowanie kurczaka:
  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Obsmażamy kurczaka bardzo krótko, do momentu, aż zmieni kolor z różowego na biały. Średnio ok. 30 sekund z każdej strony.
  2. Obsmażonego kurczaka wkładamy do sosu i dusimy 10 minut.
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Krewetki z warzywami i babką po tajsku na obiad lub kolację

Danie w sam raz na ciepłą kolację, choć będzie odpowiednie także na obiad . Jeśli babkę przygotujemy dzień wcześniej to Czytaj dalej

Szybki i pełnowartościowy lunch do zabrania do pracy lub na uczelnię
pomysł na kanapkę

Dziś przedstawiam Wam propozycję na lunch do zabrania do pracy lub na uczelnię "na zimno" czyli dla tych, którzy nie Czytaj dalej

Kruchy schab w kremowym sosie własnym, długo marynowany i długo gotowany

Kruchy, soczysty schab w kremowym sosie własnym. Uświetni absolutnie każdy uroczysty obiad i każdą wyjątkową okazję. Z dodatkiem mizerii lub Czytaj dalej

Wegetariańska zupa kurkowa na młodych warzywach
Wegetariańska zupa kurkowa na młodych warzywach

Młoda włoszczyzna króluje na straganach, więc grzech z niej teraz nie korzystać. Pęk zieleniny, który wraz z nią dostajemy, dodany Czytaj dalej

102 komentarze

AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 8:50
wygląda pysznie,
karkówka w mleku jest hitem u mnie w rodzinie więc kurczaczka też zrobię,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 9:18
Małgosiu a jaką porcja ziemniaków lub kaszy będzie odpowiednia do tego dania?zakładając że jemy 150gr kurczaka i 2- 3 łyżki sosu
Dodano:  22 marzec 2014 - 9:36
powiedzmy 3 średnie ziemniaki czyli ok. 190 kcal lub 60 gramów suchej kaszy jęczmiennej (waga przed ugotowaniem) ok. 196 kcal
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 10:02
czym można zastąpić zioła prowansalskie bo ich nie znoszę :)
Dodano:  22 marzec 2014 - 10:03
oregano
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 10:58
Czym można by zastąpić pieczarki? Jestem mama karmiąca i nie jem grzybów ze względu na maluszka, a chciałabym wypróbować przepis :-D może dodać cebule, paprykę czy marchewke/groszek??? Jakie są Pani sugestie???
Dodano:  22 marzec 2014 - 11:08
pieczarki możesz w ogóle usunąć,
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 13:45
a dlaczego mama kamiaca nie moze jesc grzybow???? ja wszystko jadlam.... po dziecku jakos nie widac szkod mojej diety .... Nata
AnonimowyDodano:  26 kwiecień 2015 - 20:30
Ja tez jadlam wszytsko... nie rozumiem tych diet kiedy matka karmi. Po co to?
AnonimowyDodano:  8 listopad 2015 - 5:35
Jak byś miała dziecko z mega kolkami to byś zrozumiała
sykaDodano:  18 wrzesień 2017 - 12:29
Pieczarki traktujemy zupełnie inaczej niż zwykłe grzyby choćby z uwagi na ich bogactwo witamin i minerałów, których nie mają grzyby leśne, do tego nie są tak ciężko strawne.
Odpowiedz
Justyna ŻakDodano:  22 marzec 2014 - 12:35
wygląda bardzo smacznie:)
Odpowiedz
Agata PtakDodano:  22 marzec 2014 - 12:48
Malgosiu podpowiedz jak gotujesz kasze jeczmienna? na sypko czy tzw papke? mnie zawsze wychodzi papka a chcialabym w koncu zjesc já na sypko... poradz cos! :)
Dodano:  22 marzec 2014 - 13:18
aby kasza była sypka tzn. półsypka bo zupełnie sypka tak jak gryczana nie wyjdzie (przynajmniej mu nie wyszła) musisz wziąć dwa razy więcej wody niż kaszy,
kaszę trzeba bardzo dokładnie przepłukać wodą z zanieczyszczeń (nie na sitku a zalewając kaszę wodą - mieszasz i wymieniasz wodę dotąd aż będzie czysta)
Od zagotowania mierzysz 10 minut (15 jeśli kaszy jest 2 szklanki, 10 jeśli szklanka) i wyłączasz, przykrywając np. ręcznikiem. Dojdzie sama.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 14:09
Malgosiu czy ta mąkę daje się do pieczarek na patelnie i razem chwilke podsmaza?
Dodano:  22 marzec 2014 - 23:21
tak :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 15:36
Czy kurkumę można zastąpić czerwoną papryką?
Dodano:  22 marzec 2014 - 23:19
smak wyjdzie inny,
spróbuj :)
Odpowiedz
claudineDodano:  22 marzec 2014 - 16:14
Bardzo ciekawy przepis, a kurczaczek wygląda apetycznie :)
Odpowiedz
svarowska AKDodano:  22 marzec 2014 - 16:56
jakie pyszności i jak mało kcal ;) cudo !
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  22 marzec 2014 - 17:22
Co myslisz o użyciu ryby zamiast kurczaka? Czy trzeba ja wcześniej usmazyc?
Dodano:  22 marzec 2014 - 23:18
jak najbardziej,
obsmaż lekko na klarowanym maśle i włóż do sosu
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  23 marzec 2014 - 9:01
Jak to jest w tym przepisie: kurczak na 1 osobę (pojedyncza pierś) a sos? Jego jest bardzo dużo!
Dodano:  23 marzec 2014 - 11:25
na jedną osobę 150 gramów
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 marzec 2014 - 11:11
a jak przygotować bulion na szybko? sama kostka rosołowa, vegeta, listek, ziele? czy to wystarczy?
Dodano:  24 marzec 2014 - 11:27
BEZ KOSTKI !
2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, zielona część pora, podpieczone nad gazem pół cebuli, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie, sól,pieprz i litr wody
AnonimowyDodano:  22 maj 2014 - 22:04
A co jesli nie mam gazu ? :) Mozna zeszklic cebulke na masle?
Dodano:  22 maj 2014 - 23:10
w takiej sytuacji wrzuć niepodpieczoną
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 marzec 2014 - 14:42
Wygląda bardzo apetycznie! Tylko tak się zastanawiam, sosiki z mąką/masłem itd nie do końca kojarzą się ze zdrowym odżywaniem, zawsze się słyszy: unikać!, jak często można zjeść taki obiadek? ;)
Dodano:  24 marzec 2014 - 14:58
w przepisie są 2 łyżki mąki pełnoziarnistej do zagęszczenia sosu ;) to bardzo mała ilość, nie ma powodów do niepokoju ;)
jeśli prześledzisz mój jadłospis to tego typu dania są w nim raz na dwa tygodnie, góra raz na tydzień
Odpowiedz
izuniap78Dodano:  24 marzec 2014 - 14:56
Zrobiłam :) Pyszne w smaku :) Dzieci zachwycone :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 marzec 2014 - 22:27
Dziś zrobiłam, przepyszne ;-) Kurczak soczysty, a ten sos rewelacja :-) Kolejny rewelacyjny przepis.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 11:40
Co można użyć zamiast pieczarek?
Dodano:  26 marzec 2014 - 12:06
usuń pieczarki, dodaj curry i będziesz miała sos curry
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 11:42
Pieczarki można zmiksować?
Dodano:  26 marzec 2014 - 12:07
tak, ale pamiętaj żeby je podsmażyć, aby odparowała woda
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 19:18
Małgosiu Moja Ty Kulinarna Czarodziejko!! :))))))
....przepis dziś wypróbowałam :) Rodzinka była zachwycona :) Danie niebo w gębie i palce lizać :) prze-prze-przepyszneeeeee!!!!! coś wspaniałego :)))) objadałabym się nim bez ograniczeń hihi.

Ps. -5kg dzięki Twoim poradom, przepisom i jadłospisom cieszy jak nie wiem :) a do tego człowiek naprawdę ma ochotę na więcej!!!! zdrowe, a nie monotonne odżywianie weszło mi w nawyk i już nigdy nie dam go w sobie zwalczyć !! : )
DZIĘKUJĘ CI JESTEŚ WIELKA : *
Magda.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 marzec 2014 - 23:14
Małgosia zawsze do ugotowania bulionu dodaje biała cześć pora. Zielone liście zawsze wyrzucam a widze ze Ty piszesz ze zielone liscie mają iść do wywaru.
wydawalo mi sie ,lub gdzies slyszalam ze te zielone nadadza gorzki smak?! Nie wiem co jak i dlaczego, a co biała czescia:)
Dodano:  27 marzec 2014 - 8:34
ja zielone dodaję do rosołu czy wywaru na sos, białą też dodaję do dań, do wieleu sosów też
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 15:38
A mozna dodać do wywaru całego pora przekrojonego na pół?
Dodano:  27 marzec 2014 - 16:45
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 marzec 2014 - 16:56
czy można przygotować taki soso bez bulionu?
Dodano:  27 marzec 2014 - 17:13
esencjonalny warzywny bulion nadaje cały smak,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 marzec 2014 - 23:16
witam...a co robisz z resztą sosu?
AnonimowyDodano:  22 maj 2014 - 22:06
Tak własnie - co robisz z reszta sosu? Wlasnie szukalam odpowiedzi na to pytanie. Czy mozna go zamrozic?
Dodano:  22 maj 2014 - 23:09
tak, możesz zamrozić
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 kwiecień 2014 - 21:23
,,150 gramów fileta z kurczaka (porcja widoczna na zdjęciu)
ma ok. 200 kcal" To te 4 kawałki fileta mają 200 kcal? :o
Dodano:  1 kwiecień 2014 - 21:50
tak :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 kwiecień 2014 - 11:22
Czym można zastąpić kurkumę?
Dodano:  5 kwiecień 2014 - 16:33
nie da się :(
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 kwiecień 2014 - 13:00
Sos do momentu wsadzenia kurczaka byl idealnie gładki, ale jak zaczęło się dusić wyglądał tak jakby się zważył...co zrobiłam źle?
AnonimowyDodano:  12 kwiecień 2014 - 18:07
u mnie to samo :(
IwonaDodano:  23 styczeń 2018 - 16:41
Mi też się zważył :(
Odpowiedz
Joanna JanowskaDodano:  9 kwiecień 2014 - 11:31
Zrobilam, pychota !
Odpowiedz
Małgosia PDodano:  17 kwiecień 2014 - 14:29
tak u mnie też , piękny był sosik, a po dłuższym gotowaniu cały zważony :( a miało być danie dla gości, musiałam to przecedzić i zrobić po swojemu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 maj 2014 - 22:29
Pychaaaaa!!! :D Tylko następnym razem zamiast kurkumy dodam curry :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  16 maj 2014 - 13:21
Zrobiłam, pychotka :)
Odpowiedz
Agata MagierDodano:  17 maj 2014 - 17:50
a wyjdzie bez mąki? za chwile sie biore za gotowanie i tylko maki mi brakuje:(
Dodano:  17 maj 2014 - 18:28
wyjdzie, po prostu sosu nie zagęścisz mąką
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 maj 2014 - 13:26
Śledzę tego bloga od niedawna i muszę przyznać, że czerpię z Pani pomysłów inspirację.Przepis powyżej rzeczywiście godny jest powtórzenia ale też małej modernizacji;-)ponieważ sosik nie prezentuje się wizualnie ładnie ( być może 10 minut duszenia mięsa z żółtkami to za długo) następnym razem podduszę mięsko w samym mleczno-bulionowym sosie, przedtem troszkę go redukując;-)albo zaklepię mąką na końcu (myślę że bez żółtek będzie też ok));-) Tym razem zmiksowałam sos, dodałam pokrojone w talarki marchewki,które gotowały się w bulionie, więc estetycznie powiodło się:-)Dla rodziny było z ziemniaczkami a dla mnie z kaszą jaglaną...pyszne! Jeśli chodzi o inne przepisy to przetestowałam sałatkę nicejską i ciasteczka fit, obydwa przepisy zawędrowały do mojego zeszytu. Dziękuję i polecam innym przepisy z tej stronki:-) Ania
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 czerwiec 2014 - 13:46
Wyszło super. zamiast curry dodałam czerwoną słodką paprykę i też jest bardzo smaczne:)
Odpowiedz
zosiasamosiaDodano:  22 czerwiec 2014 - 6:09
Czy można czymś zastąpić klarowane masło?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  27 czerwiec 2014 - 11:49
Czy dodanie tych zoltek na koniec jest konieczne?
Dodano:  27 czerwiec 2014 - 11:52
tak, zagęszczają i podkreślają smak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 lipiec 2014 - 8:48
Witaj Małgosiu. Dla ilu osób jest to porcja?
Pozdrawiam, Kaśka.
Dodano:  5 lipiec 2014 - 12:22
4-5
Odpowiedz
SprawdzonyDrob.plDodano:  9 lipiec 2014 - 8:27
Jak widać można przyrządzać obiady fit i nie musi to być tylko sałata :) Jedynie co to nie mogę dodać mleka, ponieważ jestem na uczulona, ale trzeba będzie zastąpić to po prostu czymś innym :)
AnonimowyDodano:  22 lipiec 2014 - 9:46
Możesz zastąpić mlekiem roślinnym, np. w biedronce jest za 5zl mleko sojowe
Odpowiedz
niezapominajkaDodano:  9 lipiec 2014 - 13:18
Przepyszne!!! Mój mąż zachwycony, i przekonałam już go do zdrowego odżywiania, ale to dzięki Twoim pysznym przepisom!!! Nawet teściowa w to "weszła" :) pozdrawiam ciepło
Odpowiedz
AgaDodano:  9 sierpień 2014 - 20:12
Czy z mlekiem bezlaktozowym przepis też się uda?
Dodano:  9 sierpień 2014 - 20:33
tak, laktoza nie ma tu znaczenia
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 sierpień 2014 - 15:20
uwielbiam! kurczaczek właśnie się dusi, tym razem spróbuję z ryżem :) Katarzyna
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 wrzesień 2014 - 14:22
Witam serdecznie,
śledzę tego bloga od niedawna, jeszcze nie zdążyłam nic ugotowaĆ z tych przepisów z chwilowego braku czasu. Jednak nie mogę się doczekać kiedy zacznę :):):)
Mam pytanko aczkolwiek uprzedzam, że jestem laikiem...czy jest prawdą a może i nie że nie powinno się łączyć ziemniaków z sosem, mięsem... Jeśli mięso jest w sosie to dobrze jest je połączyć z surówką...
Dodano:  10 wrzesień 2014 - 17:52
zapewniam Cię że enzymy trawienne są tak silne że i z mięskiem sobie poradzą i z sosem i z ziemniaczkiem ;)
wyjątkiem są indywidualne predyspozycje i nietolerancje
Odpowiedz
AdamDodano:  27 październik 2014 - 22:02
Uwielbiam to, uwielbiam jak ktoś ma odwagę połączyć czosnek z kurczakiem, pyszne i perfekcyjne!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 styczeń 2015 - 14:01
A czy zamiast mleka krowiego można dać mleko ryżowe? Sos wtedy wyjdzie?
Dodano:  8 styczeń 2015 - 18:18
wyjdzie ale smaczniejszy będzie z migdałowym
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 styczeń 2015 - 9:39
Świetny przepis, jedzenie przepyszne!
Odpowiedz
StaniszkaDodano:  21 styczeń 2015 - 15:40
Małgosiu, co z tym zważonym sosem może być? Bo u mnie podobne, jak powyżej wyszło : do momentu 10 minutowego duszenia mięsa był idealnie gładki, a później sie rozwarstwił ? Może to mięsko udusic z bulionem oddzielnie, a poźniej wrzucić do sosu i już nie gotować?
Dodano:  21 styczeń 2015 - 21:50
można ale nie wiem czemu Ci się rozwarstwił, może gaz za mocny
AnonimowyDodano:  18 lipiec 2015 - 17:03
To dość proste. Żółtko po zagotowaniu ścina się i sos jest "zważony". Tu nie ma przypadku. Najlepsze wyjście z tej sytuacji to zagęścić sos po duszeniu kurczaka. Można też spróbować dusić na małym ogniu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  25 styczeń 2015 - 15:12
Pycha Pani Gosiu.Dzięki za przepisy przepyszne.Klonowska Urszula.Pozdrawiam.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 styczeń 2015 - 13:25
Mistrzostwo!!! 61-letnia fanka.Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 luty 2015 - 11:32
Pycha! Wczoraj robiłam na kolację walentynkową plus do tego bakłażan faszerowany kaszą kuskus... Mąż się zajadał.
P.s. Mąż mnie wielokrotnie pyta: jak to jest - obiady są fit, a on nie może połowy porcji zmęczyć... w sensie, dania fit, a takie syte :)
Jesteś mega! Prosimy o więcej!
Ola Z.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  18 luty 2015 - 21:28
To danie jest super! Troche czasochlonne, ale warte tego :) Zapomnialam tylko posolic kurczaka i zrobilam to dopiero na talerzu. Dziekuje! Mniam mniam
Odpowiedz
LiciaDodano:  26 luty 2015 - 10:44
Kradnę przepis - na dzisiejszy obiad :))
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 marzec 2015 - 12:12
Witam .Mnie też się zważył sos jak dusiłam w nim kurczaka a robiłam to na bardzo małym gazie. W czym rzecz?
pozdrawiam
Sylwia
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds