Fit dorsz z piekarnika – soczysty i aromatyczny
Img

Chciałabym zdradzić Wam mój przepis na dorsza z piekarnika, którego robiłam na obiad zaledwie dwa tygodnie temu. Bez podsmażania, bez panierki, w zasadzie nie ma przy nim zbyt dużo pracy, a jest aromatyczny i soczysty.

Dorsz jest rybą, która nie wymaga długiej obróbki cieplnej, co jest jego ogromną zaletą, aczkolwiek aby nie wyszedł suchy trzeba się z nim obchodzić delikatnie.
Ja podałam go z miksem sałat z winegretem, rzodkiewką i zielonym ogórkiem oraz brązowym ryżem polanym sosem, który wytworzył się z ryby.
Zachęcam do wypróbowania, chociażby w najbliższy piątek.
Polecam zamarynować rano i wstawić do piekarnika po przyjściu z pracy.

Kaloryczność:
Porcja ryby dla jednej osoby (100 gramów ) to ok. 100 kcal

Składniki dla 3 osób :
  • 300 gramów fileta z dorsza
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • koper
  • sól
  • sok z połowy limonki
  • mały ząbek czosnku
Przygotowanie:
  1. Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową błyszczącą stroną do góry (z zapasem – będziemy zawijać).
  2. Na folię kładziemy dorsza, oprószamy solą, nacieramy rozgniecionym ząbkiem czosnku, polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy koperkiem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Im dłużej marynujemy, tym lepiej.
  3. Zamarynowaną rybę szczelnie zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut (termoobieg).
Fit dorsz z piekarnika – soczysty i aromatyczny
Oceń ten wpis

123 komentarze

AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 7:52
Brzmi pysznie. Na pewno wypróbuję, bo mi zawsze suchy jakiś wychodzi.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 7:53
Świetny przepis, na pewno wypróbuje :)
Małgosiu mam pytanie odnośnie owoców (widziałam Twojego ostatniego posta na blogu)
pracuje od godz 13 do godziny 24 w nocy (przerwy mam dwie : o 18 i o 22)
o 18 zjadam najczęściej kanapkę z ciemnego pieczywa lub ciemną bułkę z warzywami i serem lub szynką (daje mi dużo energii, pracuje fizycznie)
o 22 natomiast przeważnie zjadałam jogurt naturalny z 2 łyżkami ziaren (płatki, siemię lniane, kilka pestek lub orzechów)
Jednak codzienne jedzenie jogurtu o tej porze już mi się trochę przejadło.
Czy mogę o tej porze zjeść banana ? Też mnie na długo syci, z tym , że nie wiem czy o tej porze to dobry pomysł.
Może zaproponujesz mi jakąś inną przekąskę na tą porę (sałatki warzywne odpadają, długo się je przeżuwa a ja mam tylko 10 min przerwy o tej porze)
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 8:00
W Twoim przypadku o 18-tej możesz zjeść banana. Pracujesz do 24-tej i w dodatku fizycznie więc ruchu Ci nie brakuje.
Zamień wtedy i o 22 zjedz kanapkę z dużą ilością warzyw lub sałatkę warzywną z mixu sałat z jakimiś pestkami.
Odpowiedz
Magda LenaDodano:  30 Lipiec 2014 - 8:46
Super przepis :)! szkoda, że Polacy tak mało jedzą rybek!
MisiekDodano:  20 Listopad 2017 - 14:32
Bo są drogie
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 8:58
Małgosiu, ja dla ułatwienia po zmarnowaniu na rożne sposoby rybki i zamknięciu w kieszonce z folii przygotowuję każdą rybę na patelni do której wlewam wody. Kładę kieszonkę z rybą przykrywam patelnię i od momentu zagotowania się wody przez 20 min. przygotowuję rybkę.
Po zagotowaniu wody zmieszam grzanie, ale tak aby nie przestała się gotować woda.
Po upływie tego czasu każda rybka jest wspaniała i smakuje wybornie.
Nie włączam piekarnika szczególnie teraz gdy jest gorąco.
Pozdrawiam ciepło.
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 9:28
muszę wypróbować :)
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 14:27
Fajny pomysł, a jak dużo tej wody potrzeba wlać na patelnię? :)
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 13:14
tak aby położyć na wodzie kieszonkę z rybą. Jeżeli się wygotuje to dolać wody. Ryba nie powinna dotykać bezpośrednio patelni
Magdalena FraczekDodano:  23 Czerwiec 2015 - 18:08
Super pomysł!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 9:04
a sok z limonki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 9:43
Witam,
czego mozna uzyc zamiast kopru? nie cierpie jego smaku :/ mam juz tak od dziecinstwa i nie moge sie przemoc. rybki uwielbiam pod kazda postacia :D
pozdrawiam
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:19
Spróbuj z natką pietruszki.
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 13:30
spróbuj z tymiankiem, smak obłędny
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 10:17
A po co zawijac rybę w folię skoro wkładamy ja do naczynia żaroodpornego? Samo naczynie nie wystarczy?
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:15
Bez folii dorsz wyschnie. To bardzo delikatna ryba.
AnonimowyDodano:  28 Maj 2015 - 18:21
Ale nie powinno się łączyć folii aluminiowej z cytryną... tworzy się szkodliwy cytrynian glinu.
oliDodano:  23 Wrzesień 2017 - 17:20
no fakt...i to bardzo ważny! jeśli naczynie żaroodporne ma przykrywkę to ryba chyba nie powinna wyschnąć?
Odpowiedz
KalaDodano:  30 Lipiec 2014 - 10:53
Jutro będzie na obiad :-)
Teraz się zorientowałam, gdzie jadłospis nr 27? Widziałam go przecież, a znaleźć nie mogę.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 11:08
Czy robiąc tą rybę w Multicookerze też muszę zawinąć w folię ?
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:17
W multicookerze bez folii i 10 minut na programie duszenie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 11:14
Małgosiu mam pytanie miej więcej o której godzinie powinnam jadać przekąski ( 1 i 2) ?
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:14
To zależy o której zaczynasz dzień
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 11:22
Dziękuję, będzie coś nowego, gdyż uwielbiam rybki. Pozdrawiam.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 11:28
Gosiu zwracam się do ciebie z prośbą o pomoc. Chodzi o godziny w których powinnam jadać przekąski, śniadania jem około godziny 9 a obiady o 14-15.
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:13
Przekąski zjedz : 12, a kolejna między 17 a 18 i wtedy kolacja ok. 20-tej
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 11:45
Kupujesz mrozone filety?
Ja przewaznie w moim sklepiku tylko takie moge dostac, wiec czy moge je wykorzystac do twojjego przepisu, po rozmrozeniu? :-)
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 13:10
Oczywiście że możesz mrożone. Wyjmij je np. wieczorem z zamrażarki a rano zamarynuj.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 13:59
Gosiu,na fb widziałam Twój poscik o owocach. I tu pytanie, ćwiczę do południa, owoce zjadam najczęsciej przed treningiem lub po wiec tutaj nie ma problemu. Na podwieczorek jem jakieś warzywka, max do 18.00 jednak często wtedy nachodzi mnie ochota na jabłko, sporadycznie na grejpfruta. Czy mogę na podwieczorek połączyć to jabłko z np marchewką czy jednak lepiej odpuścic je sobie o tej porze? Wieczorem już nie ćwiczę, jedynie rower2x w tyg. P.S U Ciebie w jadłospisach też widzę koktajle owocowe na podwiecz, oczywiście trzeba ,myslec' i samodzielnie zamieniac przekąski, jednak jeśli ktoś ścisle się będzie trzymał jadłospisu to robi błąd?;)
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 17:33
W jadłospisie jest uwaga o aktywności codziennej min. 30 minutowej. Zakładam że większość pracujących ćwiczy wieczorami stąd podwieczorek z owocami.
W Twoim przypadku jeśli na podwieczorek do marchewki dołożysz jabłko lub zjesz grajpfruta nic się nie stanie złego. Pamiętaj tylko aby dołożyć do tego otręby np. sałatka z grejpfruta z otrębami lub jabłko ze startą marchewką i otrębami.
Otręby regulują przyswajanie cukru z owoców.
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 23:04
dziękuję, otreby najlepiej 'zwykłe' czy te granulowane też są dobre? wystarczy łyżeczka? I po treningu jesli zjadam owoce bądz piję koktajl to czy dodawać jeszcze jakieś węgle jeśli je zjadłam na śniadanie a zjem je również po 3 godzinach na obiad?
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 23:23
zwykłe, najwięcej błonnika mają pszenne, dodaj 1-2 łyżki
możesz nie dodawać węgli
AnonimowyDodano:  3 Sierpień 2014 - 21:30
Pszenne czy orkiszowe?Wydawało mi się że kiedyś pisałaś Małgosiu że orkiszowe?
Dodano:  3 Sierpień 2014 - 23:16
nie ma otrębów orkiszowych, przynajmniej ja nie spotkałam ;)
AnonimowyDodano:  30 Wrzesień 2015 - 16:41
Otręby pszenne posiadają częściowo nierozpuszczalny błonnik wydalany z wodą i produktami przemiany materii w przeciwieństwie do otrębów owsianych, których błonnik jest rozkładany całkowicie. Ponadto otręby owsiane pochłaniają tłuszcz i obniżają poziom cholesterolu we krwi i co ważne dla osób, które się odchudzają dłużej podtrzymują uczucie świeżości. pzdr
AnonimowyDodano:  7 Styczeń 2016 - 20:03
A czy nie jest tak, że otręby powodują uszkodzenia mechaniczne jelit, poprzez swoją niestrawną, "ostrą" strukturę..?
Dodano:  7 Styczeń 2016 - 21:22
Bez przesady ....
Odpowiedz
http://breakfastdancejoggingenjoy.blogspot.com/Dodano:  30 Lipiec 2014 - 14:12
Chciałabym obliczyś swoje zapotrzebowanie energetyczne na redukcję.
U internecie znalazłam taki kalkulator, moje dziennie zapotrzebowanie energetyczne to ok. 2600 kcal. Ćwiczę teraz 6 razy w tygodniu po 2 godziny dziennie.
Ile powinnam zjadac kalorii ? Teraz jestem na diecie ok. 1500, ale myslę ze jednak to za mało, b
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 17:24
Powinnaś zacząć od redukcji do 2200 przez co najmniej miesiąc a później dalej do 1800 przez kolejny miesiąc, dwa. W kolejnych jeśli bedzie taka potrzeba możesz zejść na 1500-1600.
Tak będzie najzdrowiej i najlepiej dla całego organizmu w tym dla skóry aby nadążyła się kurczyć.
Unikniesz też napadów głodu i myślenia o jedzeniu.
Odchudzanie to proces który musi trwać.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 15:15
Jaki najlepiej jeść ryż ??
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 17:28
polecam brązowy
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 15:16
Gosiu, mam jedno pytanie :). Bardzo lubię Twoją stronę i podziwiam to, co robisz. Uwielbiam wszystkie Twoje przepisy! :D Chciałam zapytać o owoce, czytałam to, co pisałaś i podobnie robię, jeśli ćwiczę wieczorem to jem owoce tylko zastanawiam się nad tym, że jeśli jem rano owoce do owsianki/kaszy jaglanej, na drugie śniadanie z jogurtem i otrębami i później wieczorem po ćwiczeniach to nie będzie za dużo? Uwielbiam owoce i mogłabym je jeść cały dzień, nawet między posiłkami, z czym nieustannie walczę :D. Lubię mieszać Twoje jadłospisy, ale nie wiem czy robię dobrze, jeśli np. z jednego zrobię śniadanie owoce, z drugiego wybiorę owocowe II śniadanie a jeszcze z innego owocowy koktajl na podwieczorek :D, kalorie się zgodzą, ale nie wiem czy dieta będzie dobrze zbilansowana. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! :)
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 17:19
jeśli owoce jesz na śniadanie to nie jedz już na drugie i podwieczorek,
trochę za dużo cukru w porównaniu z innymi składnikami odżywczymi,
mogą być owoce na: śniadanie i podwieczorek lub II śniadanie i podwieczorek
patiDodano:  31 Lipiec 2014 - 8:49
a na kolację? ja często ćwiczę ok 22 czasem i o 23 a potem tylko kilka łyków koktajlu z maślanki i jakiegoś owocu, czy to za późno? o tej porze już i tak bym nic innego nie zjadła
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 11:38
po treningu za późno
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 16:24
W wielu przepisach podajesz chlebek razowy Ja mam kłopot z wyborem bo tyle tego teraz jest :-) Może napiszesz jaki konkretnie (nazwa) i gdzie go kupujesz? Czy któryś z Biedronki się nadaje (jeśli chodzi o skład)
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 17:08
nie patrzyłam na skład tych z Biedronki ale zerknę przy najbliższej okazji, ja piekę sama albo kupuję u mnie w piekarni Wanda
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 Lipiec 2014 - 21:30
A w zwyklej gazowej bez termoobiegu ile ta rybka potrzebuje?
Dodano:  30 Lipiec 2014 - 23:09
5 minut więcej
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 11:23
Gosiu jak nazywa się twój profil na Facebooku?
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 11:36
z prawej strony bloga masz odnośnik ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 11:29
Małgosiu mam prośbę a dokładniej w jaki sposób robisz ciasto na nalesniki.
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 11:37
w zakładce słodkości masz przepis :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 11:37
Małgosiu dzis na obiad przychodzi do mnie mój teść ma dzis urodziny i chce mu przygotować cos pysznego moge cie poprosic o pomoc?
Pozdrawiam Kasia
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 11:40
to zależy co lubi, czy mięsko czy rybę,
może zrób kulebiaka ? lub fileta fit bez tłuszczu + mix salat + opiekane ziemniaczki
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 11:48
Mialam zamiar zrobic takiego fileta ale nie pomyslalam o opiekanych ziemiakach a moze zamiast salatki wykorzystam fasolke bo musze ja wykorzystać
Dzieki
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 11:50
To biorę się do roboty:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 12:12
Małgosiu, czy mogłabyś stworzyć post na temat cukru? Czytając etykiety nie mam pojęcia ile to dużo, a ile jeszcze w miarę dopuszczalnie. Byłabym bardzo wdzięczna, uwielbiam Twoje artykuły na temat odżywiania!
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 12:57
ok
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 12:13
czy będzie post odnośnie odżywiania się w chorobach układu pokarmowego?pozdrawiam:)
Dodano:  31 Lipiec 2014 - 12:57
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  31 Lipiec 2014 - 15:33
Ja chetnie dowiem sie wiecej o oleju lnianym.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 Sierpień 2014 - 19:29
Czy mogę stosować Twoje przepisy będąc w ciąży? Nie chciałabym za dużo przytyć.
Dodano:  1 Sierpień 2014 - 22:44
Oczywiście :)
Gratuluję maleństwa, dbaj o siebie i dzieciątko :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 Sierpień 2014 - 20:07
Dziś zrobiłam dorsza. Dodałam tylko jeszcze przyprawy do ryby (same zioła, bez chemii). Dodatki to ryż i ogórek malosolny. Wyszedł przepyszny.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 Sierpień 2014 - 11:36
Czy zamiast dorsza może być miruna? Tylko,że filet jest ze skórką?
Dodano:  2 Sierpień 2014 - 11:56
tak, skóra nie przeszkadza
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 Sierpień 2014 - 21:47
A co jesc po treningu do 23? Ide spać ok.0.30-1.00
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 Sierpień 2014 - 19:44
Małgosiu, chciałabym zrobić jutro tę rybkę, bo mam gości na obiad, ale mam problem bo mam piekarnik starego typu (w prawdzie elektryczny) i mam grzanie tylko góra-dół. Na jaki czas w takim razie wstawić i temperaturę?
Dodano:  8 Sierpień 2014 - 21:30
ustaw 200 stopni przez 20 minut
AnonimowyDodano:  8 Sierpień 2014 - 22:43
Dziękuje :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 Sierpień 2014 - 20:25
A czy ta marynata nadaje się jakbym chciała zrobić rybkę na parze czy masz pomysł na inną?
Dodano:  9 Sierpień 2014 - 20:32
do ryby na parze jak najbardziej, mi też smakuje z pieprzem cytrynowym na parze
Odpowiedz
Katarzyna Marciniak-KowalskaDodano:  19 Sierpień 2014 - 10:53
Gdzie kupić dobrego dorsza?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 Sierpień 2014 - 9:39
czy moge uzyc koperku suszonego,bedzie rownie dobry
Dodano:  29 Sierpień 2014 - 10:15
suszony to już nie to,
mrożony tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 Wrzesień 2014 - 12:48
A mogłaby Pani powiedzieć w jaki sposób zrobić łososia w foli?? Tzn. czy tez jakos marynować i ile piec ?
Dodano:  1 Wrzesień 2014 - 14:06
najlepszy jest zamarynowany w pieprzu cytrynowym i skropiony lekko cytryną,
trzeba zawinąć w folię i piec 20 minut w 180 st.
AnonimowyDodano:  19 Wrzesień 2014 - 22:10
A łososia sie soli ? I czy trzeba tez polac oliwa tak jak przy dorszu ?
Jakie dodatki najlepiej pasuja do takiej rybki :)?
Dodano:  20 Wrzesień 2014 - 9:52
oczywiście że się soli, nie soli się wędzonego., świeżego owszem,
do łososia również pieprz cytrynowy, koperek, cytryna, no i skropić oliwą
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 Październik 2014 - 21:42
ja po 20 min miałam sushi :( wszystko zrobiłam wg przepisu...
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  13 Listopad 2014 - 16:18
A czy można tak przyrządzić halibuta? i czy też trzeba owinąć go folią? I czym mogę zastąpić koperek?
Dodano:  13 Listopad 2014 - 16:23
Oczywiście. Postępuj tak samo jak w przepisie a zamiast kopru posyp pieprzem cytrynowym.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 Grudzień 2014 - 19:50
A czy można go piec w rękawie ? Jaka wtedy temp i czas pieczenia ?
Dodano:  7 Grudzień 2014 - 12:00
tak, czas i temperatura taka sama
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 Styczeń 2015 - 9:42
A czy można uda się to danie z mintaja? Jeżeli tak, to ile powinnam piec?
Dodano:  9 Styczeń 2015 - 9:43
uda się, wydłuż czas pieczenia o 10 minut
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  29 Styczeń 2015 - 22:57
Małgosiu,a czy jak mam rybę dorsza ale niecały 1kg( 970) to czy wszystkie składniki musze pomnożyć razy 3? Bo twój przepis jest na 300 gram ( czy wszystko dodać tak jak w przepisie?
Dodano:  30 Styczeń 2015 - 8:53
spokojnie możesz razy dwa,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Luty 2015 - 16:37
polecam to danie!!! byłam trochę sceptycznie nastawiona, bo dorsza wolę raczej smażonego, ale wyszedł naprawdę super:) mniam mniam:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 Luty 2015 - 8:03
Witam czy mogę przygotować wszystko dzień wcześniej a na drugi dzień tylko upiec danie, pozdrawiam :)
Dodano:  5 Luty 2015 - 15:34
pewnie,
jeszcze lepszy będzie
Odpowiedz
Aga5Dodano:  21 Luty 2015 - 12:16
Witam, jak długo trzymać tego dorsza w piekarniku?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 Marzec 2015 - 11:26
Kurcze, dziewczyno poczytaj posta - przecież wszytko jest napisane w poście i jeszcze powtórzone w komentarzach... Przecież nie można tak nie szanować cudzego czasu.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 Kwiecień 2015 - 21:13
Zrobiłam z filetów z miruny. Przeeepyszne :) dziekuję za przepis i polecam :)
Odpowiedz
Ciotka Dobra RadaDodano:  18 Wrzesień 2015 - 20:19
Właśnie zrobiłam. Rodzina zachwycona:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 Listopad 2015 - 21:01
A czy pasuje do tego kuskus? Jezeli tak to solo czy z dodatkami?
Dodano:  9 Listopad 2015 - 6:56
Pasuje, pewnie. Kuskusa możesz zrobić z zielonymi warzywami.
Odpowiedz
lemarDodano:  17 Listopad 2015 - 8:58
No przepis juz sprawdzony i śmiało moge powiedzeć ze jest świetny. Wszystko wyszło idealne.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 Listopad 2015 - 17:12
zrobiłam bez marynowania i bardzo smaczny gdyby choć godzinę postał byłaby pycha:) dzieci też zjadły
Odpowiedz
Andzia25Dodano:  26 Listopad 2015 - 16:27
Super przepis!!!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  7 Grudzień 2015 - 15:15
Nie miałam kopru dałam pietruszkę, zamiast limonki użyłam cytryny... Ryba wyszła przepyszna :)
Odpowiedz
Co oferuję?
img1
ZAMÓW DIETĘ INDYWIDUALNĄ
ZAMÓW
img1
MOJA KSIĄŻKA
165 przepisów, dzięki którym pokochasz gotowanie
oraz porady żywieniowe
ZAMÓW
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Produkty bezglutenowe, makarony proteinowe, zimnotłoczone oleje, zioła, superfoods i wiele innych
CZYTAJ WIĘCEJ
Facebook

Bogactwo magnezu, potasu, wapnia, białka, błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) 🌰🐿 Najlepsze właśnie o tej porze roku. Świeże, samodzielnie łuskane. Które lubicie bardziej? Laskowe czy włoskie? ... Zobacz więcejZobacz mniej

Bogactwo magnezu, potasu, wapnia, białka, błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) 🌰🐿 Najlepsze właśnie o tej porze roku. Świeże, samodzielnie łuskane. Które lubicie bardziej? Laskowe czy włoskie?

 

Skomentuj na Facebooku

I jedne, i drugie ale ze względu na wiewiórki zostają nam tylko włoskie.

Laskowe. Niestety wyszla mi nietolerancja na orzechy laskowe, więc pocieszam sie włoskimi;)

I te, i te, i , rzecz jasna, wyłuskane 😉😃

Laskowe, włoskie. A tak najbardziej to brazylijskie 😉

Laskowe 🙂

Jedne i drugie 😄

Zarówno laskowe jak i włoskie

Włoskie 😋

Każde są pyszne 😊

Laskowe

Laskowe❤

Włoskie

Włoskie ♥️ uwielbiam je ☺

Laskowe😍❤

Gdy dziadek z lasu przynosił i luskał to laskowe ;) A normalnie włoskie;)

Uwielbiam włoskie ♥️ laskowe też bardzo lubię

Ja też to pamiętam

Laskowe są 😍 mniam

włoskie

Uwielbiam laslowe ☺

Laskowe. I domowa nutella :D

Po laskowych jest mi niedobrze

Jedne I drugie 😋

na takie - świeże mam uczulenie :(

+ Zobacz więcej komantarzy

Pokaż poprzedni wpis
Szukasz pomysłu na prezent?
PRZEJDŹ DO SKLEPU