Danie na kolację lub lunch dla dwojga, dla rodziny lub dla singla. Świetnie sprawdzi się również jako przystawka na przyjęciu.
Składniki: * opakowanie ciasta francuskiego * 4 białe części pora * 500 gram fileta z łososia * limonka * 3 łyżki śmietany * 2 łyżki masła * sól |
|
Przygotowujemy miseczki z ciasta francuskiego: 1. Rozwijamy ciasto francuskie. Tniemy na ok. 8 centymetrowe paski. Okrągłym naczyniem wycinamy kółka. 2. Brzegi kółek wykładamy ciastem. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy ok.15 minut. 4. Z upieczonych kółek wykrawamy górę tak aby powstała charakterystyczna miseczka. |
Pozdrawiam i zapraszam http://mybettermeals.blogspot.com/ :)
Pozdrawiam,
www.magnolia-rozmaryn.blogspot.com - fajne, domowe przepisy. polecam!
Już m się zachciało :)
4 białe części to 4 pory i z nich używasz tylko tych białych kawałków