Młoda kapusta, zielony ogórek, rzodkiewka, koperek i sos z jogurtu greckiego. Kopalnia witamin i minerałów.
Surówka kojarzy mi się z niedzielnym obiadem i domem rodzinnym. Świetnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i mięskiem, lub rybą.
Składniki dla 4 osób: * pół główki młodej kapusty * pół zielonego ogórka * 5 rzodkiewek * koperek * sól Wszystkie składniki drobno ścieramy. Solimy do smaku. |
|
Składniki na sos: * 125 ml jogurtu greckiego, lub innego gęstego * łyżeczka miodu * łyżeczka soku z cytryny * szczypta soli Wszystkie składniki ucieramy, aby smaki dokładnie się ze sobą połączyły. |
Kaloryczność
Porcja sałatki widoczna na zdjęciu ma ok. 50 kcal
Na szczęście z biegiem lat zmienił mi się gust i surówki naprawdę polubiłam:)
Bardzo go sobie chwalę.